30/9/08

Γιατί Διόδια στην Κορίνθου Πατρών;

Πρωτοφανής συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στα διόδια του Ρίου, την περασμένη Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου στις 17:30, με θέμα την παράνομη πληρωμή διοδίων από τους οδηγούς στον οδικό άξονα Κορίνθου-Πατρών, ο οποίος δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας για αυτοκινητόδρομο.


Η εν λόγω συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία των οργανώσεων του Συνασπισμού στην Αχαΐα. Ήδη έχει κατατεθεί ερώτηση στην Ευρωβουλή από τον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, που σύμφωνα με αυτή η καταβολή διοδίων σε ένα δρόμο που δεν ικανοποιεί τα κριτήρια της κοινοτικής οδηγίας είναι παράνομη.

Ολόκληρος ο οδικός άξονας διαθέτει μόνο μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και μια βοηθητική η οποία χρησιμοποιείται εξαναγκαστικά από τους οδηγούς με κίνδυνο της ζωής τους ή τουλάχιστον ένα τσουχτερό πρόστιμο.

29/9/08

Καλή Εβδομάδα με Εικόνες




Πρέπει να μάθουμε να κινούμαστε οικονομικά. Μια με τις απεργίες, μια με τις αυξήσεις στα καύσιμα, μια με τη φορολογία... Η λύσεις είναι πολλές: Χρησιμοποιήστε φυσική (ζωική) ενέργεια, κάνετε μαζικές μετακινήσεις, χρησιμοποιήστε το μίνιμουμ όχημα που μπορείτε για να μετακινηθείτε...

26/9/08

Απεργία Τέλος

Αυτό που μου έκανε εντύπωση πάντως, αυτές τις ημέρες που τελούσαμε υπό ομηρία των απεργών, ήταν ότι τα ταξί πηγαινοέρχονταν κανονικά και ας καταναλώνουν εκατοντάδες λίτρα καυσίμου την ημέρα. Πως τα κατάφεραν, δεν ξέρω.

25/9/08

Ζυγαριές



Με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας στις μεταφορές, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης, παρέδωσε εννέα φορητές ζυγαριές, στον υφυπουργό Εσωτερικών, με αρμοδιότητα σε θέματα Δημόσιας Τάξης, Παναγιώτη Χηνοφώτη και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Βασίλειο Τσιατούρα στη διάρκεια ειδικής τελετής που έγινε στο υπουργείο Μεταφορών. Οι φορητές αυτές ζυγαριές θα χρησιμοποιούνται από την Τροχαία για τον έλεγχο του υπέρβαρου των φορτηγών αυτοκινήτων.




Η κάθε ζυγαριά μπορεί να δεχθεί φορτίο 18,2 τόνων με ακρίβεια συν-πλην 0,25%. Είναι κατασκευασμένη από ειδικό κράμα αλουμινίου και μπορεί να υπερφορτωθεί μέχρι 200%. Για τον έλεγχο του βάρους φέρει και δύο κεκλιμένα εξαρτήματα για την εύκολη διέλευση των τροχών του οχήματος πάνω από την πλάκα. Η φορητή ζυγαριά μετρά το βάρος του κάθε τροχού για κάθε άξονα του οχήματος, αποθηκεύει την τιμή μέτρησης και κατόπιν, δι’ αθροίσεως, υπολογίζει το συνολικό βάρος του οχήματος, ανεξάρτητα από τον αριθμό των αξόνων που μπορεί να έχει το όχημα.



Το υπουργείο Μεταφορών προμηθεύτηκε συνολικά 15 τέτοιες φορητές ζυγαριές, το κόστος των οποίων ανέρχεται σε 7.592 ευρώ η κάθε μία και οι υπόλοιπες έξι θα διατεθούν αντίστοιχα στις μονάδες των κινητών ΚΤΕΟ του υπουργείου. Παράλληλα, θα προμηθευτεί άλλες 20 τέτοιες ζυγαριές για να διατεθούν στα Μικτά Κλιμάκια διαφόρων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας.




24/9/08

Ελλάδα ή Ζούγκλα;

Σχεδόν είκοσι μέρες μετά τον τραγικό θάνατο 70χρονου Βρετανού ποδηλάτη στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Βαρυμπόμπης, από τροχαίο που προκάλεσε ασυνείδητος οδηγός, η βρετανική εφημερίδα Daily Mail αποκαλύπτει ότι επρόκειτο για ένα σύγχρονο «Μάρκο Πόλο».

Ο Ίαν Χίμπελ, όπως ήταν το όνομά του, 40 ολόκληρα χρόνια γύριζε όλο τον κόσμο, με μοναδικό του «σύντροφο» το ποδήλατό του. Στη διάρκεια της ατελείωτης περιπλάνησής του στον κόσμο από την Ανταρκτική μέχρι τον Αμαζόνιο και από την Αλάσκα έως την Ινδονησία, πυροβολήθηκε από ληστές, κινδύνεψε να τον φάνε ζωντανό τροπικά μυρμήγκια, έπεσε σε βάλτους, κυνηγήθηκε από ελέφαντες και μία φορά του επιτέθηκε ένα πεινασμένο λιοντάρι.


Ωστόσο, κατάφερε να παραμείνει ζωντανός. Μέχρι που ήρθε στην Ελλάδα και έπεσε θύμα ενός ασυνείδητου οδηγού, που, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έκανε κόντρες με ένα άλλο αυτοκίνητο. Ο 70χρονος διέσχιζε με το ποδήλατό του την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, όταν ένα αυτοκίνητο τον χτύπησε θανάσιμα και τον παράτησε. Ο κοσμογυρισμένος άντρας, άφησε την τελευταία του πνοή λίγη ώρα μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ ο 32χρονος δράστης συνελήφθη την επόμενη μέρα στην Κηφισιά.

23/9/08

Ευφυές Αυτοκίνητο

Μιας και εχθές είχαμε την Ευρωπαϊκή ημέρα της Κίνησης (χωρίς αυτοκίνητο), να πούμε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προωθεί το «Ευφυές Αυτοκίνητο: εξυπνότερο, ασφαλέστερο και καθαρότερο», ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για μείωση κατά 50% των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων μέχρι το 2010. Ο όρος «Ευφυές Αυτοκίνητο» αφορά ένα ευρύ φάσμα τόσο μεμονωμένων όσο και συνεργαζόμενων vehicle-to-vehicle συστημάτων, τα οποία βασίζονται στις τεχνολογίες πληροφόρησης και επικοινωνιών. Μερικά από τα παραπάνω συστήματα εφαρμόζονται ήδη, όπως τα συστήματα ABS και ESP. Μερικά από τα νέα συστήματα είναι:

- Adaptive Cruise Control (ACC): Το σύστημα αυτό συμβάλλει ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα. Η χρήση του συστήματος αυτού μόνο στο 3% των οχημάτων θα μπορούσε να μειώσει τα ατυχήματα μέχρι το 2010 κατά 4000.

- Lateral Support Systems (Συστήματα πλευρικής υποστήριξης): Τα συστήματα αυτά αφορούν κυρίως προειδοποιήσεις εξόδου από λωρίδες κυκλοφορίας και εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να μειώσουν τα ατυχήματα μέχρι το 2020 κατά 14000 (με ενσωμάτωση μόνο στο 0.6% των οχημάτων).

- Hypovigilance Systems (Συστήματα προειδοποίησης οδηγού): Τα συστήματα αυτά λειτουργούν προειδοποιητικά ώστε να αποφευχθεί να αποκοιμηθεί ο οδηγός ενώ οδηγεί. Υπολογίζεται ότι θα μπορούσαν να μειωθούν τα θανατηφόρα ατυχήματα κατά 9%, ενώ το ποσοστό ανέρχεται σε 30% για τα θανατηφόρα ατυχήματα σε αυτοκινητόδρομους.

Άλλα συστήματα αφορούν προειδοποιήσεις για υπέρβαση ταχύτητας, «κλείδωμα» του οχήματος σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου περιεκτικότητας σε αλκοόλ αλλά και λύσεις υποδομής, οι οποίες δεν αφορούν το ίδιο το όχημα, όπως η επεξεργασία δεδομένων κυκλοφορίας από τα κέντρα ελέγχου, η οποία θα μπορούσε να βελτιώσει τη διαχείριση της κυκλοφορίας μειώνοντας κατά 40% τη συμφόρηση και οδηγώντας σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

22/9/08

Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο


Σε όλη την Ευρώπη σήμερα ο κόσμος θα αφήσει το αυτοκίνητο και θα κινηθεί με τα ΜΜΜ. Σε όλη την Ευρώπη; Όχι! Γιατί υπάρχει ακόμα το μικρό Γαλατικό χωριό της Ελλάδας που αντιστέκεται και θα αντιστέκεται πάντα σε τέτοιου είδους ντιρεκτίβες. Και φυσικά δεν μιλάω για τον κόσμο, ο οποίος έχει όλη την καλή θέληση να κινείται με τα ΜΜΜ. Μιλάω για το κράτος που δεν έχει προβέλεψει να υπάρχουν μέσα μαζικής μεταφοράς. Διότι το μέτρο αυτό έχει αξία στην Ευρώπη, όπου όταν το λεωφορείο λέει ότι θα περάσει στις πέντε-και-μηδέν-τέσσερα το πρωί, στις πέντε-και-μηδέν-τέσσερα το πρωί είναι εκεί. Γιατί είναι καθαρό, ο οδηγός ευγενής, οι γραμμές μελετημένες να σε πηγαίνουν εκεί που χρειάζεται, κτλ. Εδώ, δυστυχώς, για άλλη μία φορά τα Ευρωπαϊκά κονδύλια για τις συγκοινωνίες, κατέληξαν στις τσέπες κάποιων και δεν περίσσεψε τίποτα για τον κόσμο. Και καλούμαστε πάλι εμείς να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα. Όπως με το δημόσιο έλλειμα, το κτηματολόγιο, τα διόδια, τις εκκλησιαστικές περιουσίες κτλ. Εμείς να σώσουμε τον πλανήτη, γιατί τα χρήματα που μας έδωσε η Ευρώπη ...δεν έφτασαν.

19/9/08

Προσοχή!

Μια σπίθα αρκεί να φέρει την καταστροφή!

Τι να πρωτοσβήσουν; Το τρένο ή τα αυτοκίνητα;


Προσοχή στα αυτοκίνητα μάρκας AUDI, είναι εύφλεκτα!

18/9/08

Ανακύκλωση

Δεν ξέρω τι με ενοχλεί πιο πολύ. Το ότι οι μπλε κάδοι της ανακύκλωσης έχουν ξεχειλίσει στη γειτονιά μου και τα σκουπίδια σχεδόν έχουν κλείσει το δρόμο; Ή το ότι εγώ και πολλοί άλλοι αφελείς μαζεύουμε τα ανακυκλώσιμα σκουπιδάκια μας ένα-ένα για να πάμε να τα εναποθέσουμε ευλαβικά, σε ένα κάδο που δεν θα αδειάσει ποτέ; Στην πρώτη περίπτωση, ισχύει ότι με όλα τα σκουπίδια: Τα παίρνει ο αέρας ή τα άφθονα αδέσποτα και τα σκορπίζουν παντού, διατηρώντας την εικόνα της βρώμικης πόλης μας. Και βέβαια δημιουργούν και έναν επιπλέον κίνδυνο στον ήδη επικίνδυνο οδικό ιστό. Στην άλλη περίπτωση, πολλές είναι οι φορές που έχω ορκιστεί ότι δεν θα ανακυκλώσω τίποτα πια. Δεν θα είμαι εγώ ο Δον Κιχώτης που θα προσπαθεί να σώσει τον κόσμο, όταν οι πιο αρμόδιοι από εμένα "τυρβάζουν περί τα άλλα". Έλα όμως που δεν το κάνω ποτέ. Γιατί δεν μου πάει καρδιά. Γιατί δεν θέλω να τους μοιάσω. Γιατί, στο κάτω-κάτω, εγώ την ανακύκλωση την κάνω για εμένα και για κανέναν άλλον.

17/9/08

Σαν Τυρόπιτα


Τον τελευταίο καιρό μας βομβαρδίζει κυριολεκτικά με διαφημίσεις στην τηλεόραση, μία ασιάτικη (νομίζω κορεάτικη) μάρκα με το νέο μικρο-μεσαίο μοντέλο της. Παρατήρησα ότι στη διαφήμιση του, όπως και στα περισσότερα μοντέλα της κατηγορίας αυτής, τα αυτοκίνητα τα παρουσιάζουν πεπλατυσμένα, προφανώς γιατί ντρέπονται για την εικόνα που έδωσαν τελικά στα αυτοκίνητά τους, ενώ θα ήθελαν να είναι κάπως αλλιώς. Θα ήθελαν να μοιάζουν ας πούμε με τις Lamborghini ή τις Ferrari που είναι χαμηλές και πλατιές. Το πρόβλημα είναι ότι στις διαφημίσεις το παρακάνουν. Σε σημείο που άλλαζα το mode της τηλεόρασης από 16:9 σε 4:3 γιατί νόμιζα ότι είχε γίνει λάθος. Γιατί στον κόσμο της διαφήμισης, όλοι θέλουν να δείχνουν κάτι που δεν είναι;

16/9/08

Δεν Κάνω Πολιτική...

...αλλά πραγματικά, σήμερα το πρωί το άκουσα στις ειδήσεις και απόρησα. Μέσα στο γενικό κλίμα της δυσαρέσκειας των πολιτών απέναντι στο κράτος, όπου όλοι νιώθουν ότι πληρώνουν αβάσταχτα ποσά τα οποία εξανεμίζονται σε σκάνδαλα, ήρθε η ανακοίνωση πως αυξάνονται τα τέλη των διοδίων, που λέτε; Στην Εγνατία Οδό; Στην Αττική Οδό; Στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας; Όχι! Στην Κορίνθου - Πατρών! Στο δρόμο για τον οποίο τόσα και τόσα έχουν γραφτεί, που έχει βαφτεί με αίμα, που έχει ξεσηκώσει ακόμα και τους κατοίκους των γύρω περιοχών, που έχει αποτελέσει αντικείμενο ενδιαφέροντος Ευρωπαϊκών και διεθνών οργανώσεων, ε, σε αυτό το δρόμο σκέφτηκαν να αυξήσουν τα τέλη των διοδίων! Τα ακραιφνή μου συγχαρητήρια σε όποιον το σκέφτηκε. Ειλικρινά μπράβο! Είστε εκτός τόπου και χρόνου!

15/9/08

Το Δημαρχόπουλο


Είναι γνωστό πως κάποιοι δρόμοι είναι στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, κάποιοι άλλοι υπάγονται στη Νομαρχία και οι μικροί δρόμοι, τα "στενά" είναι στη δικαιοδοσία των Δήμων. Αυτό σημαίνει ότι οι Δήμοι έχουν την υποχρέωση να τους συντηρούν αλλά και να ρυθμίζουν την κυκλοφορία σε αυτούς. Αν είχατε ποτέ την απορία γιατί σε κάποιες περιοχές εκεί που πηγαίνεις κανονικά σε μία ευθεία, ξαφνικά απαγορεύεται να συνεχίσεις την πορεία σου, χωρίς προφανή λόγο, υπάρχει εξήγηση. Συνήθως, πρώτο μέλημα όταν εκλέγεται κάποιος στο δημοτικό συμβούλιο, είναι να απαγορεύσει την κίνηση γύρω από το σπίτι του, για να έχει την ησυχία του. Και μάλιστα οι απαγορεύσεις είναι πολλές φορές από παράλογες μέχρι τρελές. Δηλαδή, υπάρχουν δρόμοι που απαγορεύεται η είσοδος και από τη μία και από την άλλη, που απαγορεύται η στροφή από όλους τους γύρω δρόμους κ.ο.κ. Αυτή είναι η πεμπτουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

12/9/08

Σχόλια

Το ιστολόγιο drivingAnarchy υποστηρίζει το σχολιασμό των άρθρων, αλλά με κάθε επιφύλαξη του συντάκτη. Το λέω αυτό διότι πολλοί "διαμαρτύρονται" επειδή αποστέλλουν σχόλια που δεν βλέπουν δημοσιευμένα. Τα σχόλια που λαμβάνω προς έγκριση είναι πάρα πολλά καθημερινά. Καταρχάς εξαιρώ τα επαινετικά και ευγενικά σχόλια από τη δημοσίευση. Τα λαμβάνω, τα διαβάζω και ευχαριστώ πολύ όσους αφιερώνουν το χρόνο τους για να πουν ένα καλό λόγο. Έπειτα, εξαιρώ τα σχόλια τα οποία δεν χρησιμοποιούν κόσμια γλώσσα καθώς επίσης και εκείνα τα οποία αναφέρονται προσωπικά σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Τέλος, προσπαθώ να δημοσιεύω μόνο όσα σχόλια έχουν πραγματικά να προσθέσουν κάτι στο άρθρο, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν. Όπως είπαμε, στόχος του drivingAnarchy είναι να σχολιάζει (με μία δόση υπερβολής) την καθημερινή κατάσταση στους δρόμους, τους Έλληνες οδηγούς και τις αστείες καταστάσεις που βλέπουμε καθημερινά στο δρόμο, πηγαίνοντας με το αυτοκίνητο στη δουλειά μας.

10/9/08

Παιχνίδια με το Τζιπ στην Παραλία


Υπάρχουν ατυχήματα και ατυχήματα. Δυστυχήματα και δυστυχήματα. Για κάθε θύμα ο τρόπος που συνέβη το ατύχημα δεν παίζει ρόλο. Άλλωστε τα περισσότερα ατυχήματα λίγο - πολύ με τον ίδιο τρόπο συμβαίνουν. Όμως αυτό που άκουσα σήμερα ήταν πέρα από τα συνηθισμένα. Ένα νεαρό ζευγάρι ήταν στην παραλία, όταν εισέβαλλε παρέα με τζιπ για να "παίξει" στην άμμο. Ο οδηγός δεν είδε το ζευγάρι και πέρασε πάνω από τη 18χρονη κοπέλα. Ο οδηγός μόλις συνειδητοποίησε τι έκανε, πάτησε γκάζι και έφυγε. Ο φίλος της άτυχης κοπέλας προσπάθησε να τον καταδιώξει αλλά δεν τα κατάφερε. Δυστυχώς δεν συγκράτησε τον αριθμό του οχήματος. Η Τροχαία τώρα ζητάει τη βοήθεια όσων μπορεί να είδαν κάτι που θα βοηθήσει στην υπόθεση. Είναι κρίμα να ξεφύγει ατιμώρητος κάποιος που έχει κάνει τέτοιο έγκλημα. Όσα λεφτά και αν έχει ο μπαμπάς του.

9/9/08

Είμαι Αρμόδιος, Έχω άποψη

Σε σχέση πάλι με τη "Λογική & Πειθώ", έχω παρατηρήσει ότι στα τηλεοπτικά κανάλια καλούνται ως ειδήμονες της οδήγησης συγκεκριμένα άτομα που φέρουν τους τίτλους "οδηγός αγώνων" ή "εκπρόσωπος της σχολής ασφαλούς οδήγησης" (που είναι και της μόδας τελευταία). Αυτοί οι τύποι λειπόν που διατείνονται πως είναι πολλές δεκαετίες στο επάγγελμα και άρα δικαιούνται να έχουν άποψη, είναι αυτοί οι οποίοι λένε και τις μεγαλύτερες κουταμάρες και λαϊκισμούς. Προφανώς γι αυτό και προσκαλούνται από τα κανάλια και όχι επειδή έχουν σοβαρή γνώμη. Εκφέρουν γνώμη για τα αίτια των δυστυχημάτων, για τα μέτρα της Τροχαίας, για τα έργα που ΘΑ γίνουν, κτλ. Διότι, όπως έγραψα και στο προηγούμενο post, δεν με ενδιαφέρει ο τίτλος ή τα χρόνια της προϋπηρεσίας. Μπορείς να με πείσεις κύριε ότι αυτό που λες είναι σωστό; Το γνωρίζεις το αντικείμενο; Μπορείς να εξηγήσεις την άποψή σου; Αν ναι, έχει καλώς, αλλιώς πάρε τις περγαμηνές σου και πήγαινε σπίτι σου.

7/9/08

Λογική και Πειθώ

Ε λοιπόν, όσοι χρησιμοποιούσαν σαν επιχείρημα τον τίτλο τους ή τα χρόνια "προϋπηρεσίας" τους, ποτέ δεν με έπειθαν. Ίσως γιατί κι εγώ ο ίδιος ποτέ δεν τα χρησιμοποίησα ως επιχειρήματα στη δουλειά μου. Φανταστείτε να πηγαίνατε στο συνεργείο και να σας έλεγε ο μηχανικός ότι θέλει άλλαγμα το Χ εξάρτημα του αυτοκινήτου και αν ρωτούσατε γιατί, να σας απαντούσε επειδή είναι διπλωματούχος μηχανικός και κάνει αυτή τη δουλειά 30 χρόνια. Εμένα τέτοιου είδους απαντήσεις δεν μου αρκούν. Ειδικά από μηχανικούς που οφείλουν να είναι συγκεκριμένοι και να γνωρίζουν και το πρόβλημα και τη λύση, όταν ακούω τέτοια επιχειρηματολογία, κάτι δεν μου πάει καλά. Ο άνθρωπος που ξέρει, πρέπει να είναι σε θέση να εξηγήσει και σε εμάς τους αδαείς. Όσο περίπλοκο και αν είναι το πρόβλημα, οφείλει τουλάχιστον να δοκιμάσει. Και μετά ας κρίνει ο καθένας αν δεν κατάλαβε επειδή είναι χαζός ή δεν του τα εξήγησε καλά ο άλλος.

4/9/08

Οδήγηση στο Εξωτερικό

Σε ορισμένα κράτη της Ευρώπης που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επίσης και σε όλες της χώρες των άλλων ηπείρων, χρειάζεται διεθνής άδεια οδήγησης. Η διεθνής άδεια οδήγησης χορηγείται αυθημερόν από τα κατά τόπους Γραφεία της ΕΛΠΑ, όπου πρέπει να προσκομίσετε:

1) Την ελληνική άδεια οδήγησης.

2) Μια έγχρωμη φωτογραφία.

3) Αστυνομική ταυτότητα.

4) Χρήματα. Η διαδικασία στοιχίζει 51.95 ευρώ και η άδεια έχει τριετή ισχύ.

3/9/08

Περασμένα Μεγαλεία

Ότι θα έφτανε κάποτε η εποχή που θα νοσταλγούσαμε τις λακούβες στο δρόμο, δεν το περίμενα. Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια, μόλις είχα μάθει να οδηγώ, που μου έλεγε ο πατέρας μου: "Όταν οδηγείς, εκτός των άλλων, να προσέχεις να αποφεύγεις τις λακούβες" και πράγματι, αυτό προσπαθούσα να κάνω. Αν και ακούγεται αστείο για κάποιον που έχει οδηγήσει στον υπόλοιπο, σύγχρονο κόσμο, ωστόσο, με λίγη προσοχή, μπορούσε κανείς να οδηγήσει σε ομαλό οδόστρωμα. Τώρα πια οι εποχές αυτές πέρασαν. Τώρα πια, δεν υπάρχουν λακούβες στους δρόμους. Όλοι οι δρόμοι είναι ένα συνεχές μπάλωμα, είναι ένα ατέλειωτο παζλ από λακούβες, υψώματα, υποχωρήσεις, κτλ. Τώρα πια και να θέλει κανείς να αποφύγει το κακό οδόστρωμα δεν μπορεί. Γιατί δεν είναι πια οι σποραδικές λακούβες που μπορείς να αποφύγεις. Η επιδημία έχει απλωθεί σε ολόκληρο το δρόμο. Πότε θα εφευρεθούν τα ιπτάμενα αυτοκίνητα;

2/9/08

Άμεση Επέμβαση

Και άλλη μία πραγματική - δυστυχώς - ιστορία. Έγινε λοιπόν ένα τρακάρισμα και καλεί ο ένας από τους δύο, που θεωρούσε ότι ήταν και το θύμα, την άμεση επέμβαση, το 100. Με τα πολλά και μετά από αρκετή αναμονή, δέχεται το κέντρο την κλήση του και τον ενημερώνει να περιμένει εκεί. Περνάει η ώρα. Και περνάει. Και μία ώρα και δέκα λεπτά μετά, καταφθάνει ένα περιπολικό. Δικαιολογημένη η αγανάκτηση του ανθρώπου για την καθυστέρηση. Ρωτάει λοιπόν γιατί άργησε το περιπολικό, που σημειωτέον, το συμβάν ήταν πολύ κοντά στο αστυνομικό τμήμα που υπαγόταν. Ο αστυνομικός απαντάει με απόλυτη φυσικότητα ότι έπρεπε να πάει να βάλει βενζίνα πρώτα και η υπηρεσία τους υποχρεώνει να γεμίζουν στο σταθμό στη Συγγρού. Τώρα αυτό σας φαίνεται λογικό;

1/9/08

Ποιος Κάνει Κουμάντο;

Είναι πολύ αστείο να βλέπεις στο δρόμο, σε κάποια από τις πολλές μικρο-αψιμαχίες που συμβαίνουν, να λαμβάνει το λόγο ο συνοδηγός. Να γίνεται κάποια κόντρα και ενώ κανένας από τους δύο οδηγούς δεν λέει κουβέντα, ο συνοδηγός να αρχίζει να βρίζει και να χειρονομεί κατά του άλλου οδηγού. Αφού ο οδηγός δεν ενοχλήθηκε, γιατί ξυπνάει το λεβέντικο στο συνοδηγό και ζητάει τα ρέστα; Και μάλιστα είναι ακόμα πιο αστείο όταν και οι δύο συνοδηγοί αρχίζουν να μαλώνουν μεταξύ τους, ενώ οι οδηγοί προσπαθούν να συνεχίσουν την πορεία τους. Αυτό μας έλειπε τώρα. Δεν μας φτάνουν οι οξύθυμοι οδηγοί, θα έχουμε και οξύθυμους συνοδηγούς!
Προσαρμοσμένη αναζήτηση