30/6/10

Μοντέλα


Να γιατί τα αυτοκίνητα τα διαφημίζουν κορίτσια και όχι αγόρια.

29/6/10

Χρήσιμες Εφευρέσεις

Σούπερ εφεύρεση (κάτι από ΑΜΑΝ teleshopping μου κάνει πάντως), ειδικά για ττις ώρες αιχμής...

28/6/10

Χαζά Ατυχήματα

Και η εβδομάδα χαζομάρας λήγει πανηγυρικά. Πως να καταστρέψετε μερικές δεκάδες καινούργια αυτοκίνητα με μία κίνηση...

25/6/10

Χαζά Ατυχήματα

Φίλε φορτηγατζή: Ποτέ μην ταξιδεύεις στην εθνική οδό με την καρότσα σηκωμένη. Η εθνική οδός κρύβει πολλές παγίδες.

24/6/10

Χαζά Ατυχήματα

Ή είναι η σχεδίαση του λεωφορείου πολύ μοντέρνα, ή κάποιος δεν τα υπολόγισε καλά τα πράγματα...

23/6/10

Χαζά Ατυχήματα

Κάποιος βιάζεται να κατέβει και δεν μπορεί να περιμένει μέχρι να δέσει το πλοίο. Μήπως είναι έλληνας οδηγός;

22/6/10

Χαζά Ατυχήματα

Ελέφαντας - Αυτοκίνητο 1-0. Συμπέρασμα: Μην κολλάτε στους ελέφαντες.

21/6/10

Χαζά Ατυχήματα

-Εεεεμ... συγνώμη. Δεν το είδα.
-Καλά, ολόκληρο SUV αμερικάνικο, δεν το είδες;
-Εεεε, ξέρετε ήμουν με το φορτηγό...

18/6/10

Χαζά Ατυχήματα

Και πάρκαρες κάτω από την πινακίδα. Και που να το φανταστείς τι σε περιμένει... Και άντε να κάνεις δήλωση στην ασφαλιστική σου μετά και να τους ζητάς λεφτά για αποζημίωση...

17/6/10

Χαζά Ατυχήματα


Είναι κάτι φορές, που ντρέπεσαι να πεις ότι εσύ ήσουν αυτός... Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι και ο μόνος. Κυκλοφορύν πολλές φωτογραφίες στο Internet από αυτοκίνητα που βρέθηκαν στην πισίνα...

16/6/10

Automodule


Αυτό είναι το automodule. Άλλο ένα περίεργο κατασκεύασμα που φιλοδοξούσε να κατακτήσει τους δρόμους και να παρέχει ευκινησία με πρωτότυπο τρόπο. Ευτυχώς που δεν τα κατάφερε...

15/6/10

GTA III

Θα το ομολογήσω: Είμαι κι εγώ ένας από αυτούς τους χιλιάδες πιστούς φαν του παιχνιδιού GTA και ειδικά του 3. Είναι το παιχνίδι που έχει κατηγορηθεί ότι δημιουργεί πολύ κακές επιρροές στους νέους και ότι είναι ανατρεπτικό και κακόγουστο. Έχει θέμα τις κλοπές αυτοκινήτων, τις συμμορίες, δολοφονίες, ξεκαθάρισμα λογαριασμών, μάχες με τις Αρχές κτλ. Δεν ξέρω αν κανένας ψυχολόγος μπορεί να βρει κάτι πίσω από αυτό, όμως εμένα μου αρέσει και δεν το κρύβω. Το έχω τερματίσει 4-5 φορές και πλέον περνάω τις αποστολές με κλειστά μάτια. Ω πόσο το ευχαριστιέμαι!

14/6/10

Ελπίδα για το Μέλλον

Εγώ δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το μέλλον αυτής της χώρας. Και έχω λόγους να μην είμαι. Δεν βλέπω καμία ελπίδα στην καθημερινή μας ζωή. Δεν έχουμε ακόμα περάσει από το 'εγώ' στο 'εμείς', δεν έχουμε δηλαδή αποκτήσει συλλογική συνείδηση. Δεν σκεφτόμαστε το σύνολο, αλλά ακόμα την πάρτη μας. Το βλέπω κάθε μέρα. Στο δρόμο. Η κατάσταση είναι ίδια όπως πάντα. Κλείνουμε τις διασταυρώσεις, περνώντας ακόμα και με κόκκινο, αδιαφορώντας αν προκαλούμε τεράστιο πρόβλημα σε πολλούς άλλους συμπολίτες μας, χωρίς κανένα ουσιαστικό δικό μας κέρδος. Όσο σκεφτόμαστε ακόμα έτσι για πράγματα τόσο ασήμαντα όσο η παραχώρηση προτεραιότητας στο δρόμο, γιατί περιμένουμε ότι στα μεγάλα εθνικά ζητήματα θα δράσουμε ευσυνείδητα και με σκοπό το κοινό καλό;

11/6/10

Ανεργία

Τώρα τις δύσκολες εποχές, αν είναι να περάσεις στην ανεργία, τουλάχιστον κάνε το με στιλ. Έτσι σκέφτηκε μία 23χρονη από την Καλιφόρνια η οποία δανείστηκε το αυτοκίνητο του αφεντικού της για να κάνει μία βόλτα. Το αυτοκίνητο του αφεντικού ήταν μία Ferrari. Και η άπειρη κοπέλα δεν κατάφερε να το δαμάσει και σε κάποια στροφή το αυτοκίνητο της ξέφυγε. Και μετά του το επέστρεψε σε χαρτοσακούλα...

10/6/10

Μπουένος Άιρες


Στο μαγικό Μπουένος Άιρες οι κλέφτες αυτοκινήτων δεν χρειάζονται κλειδιά για να κλέψουν ένα αυτοκίνητο. Όχι μόνο για να ανοίξουν την πόρτα, αλλά και για να το μετακινήσουν. Δείτε το σχετικό βίντεο και θα καταλάβετε.

7/6/10

Φτηνά Κόλπα

Η πώληση ενός αυτοκινήτου, αντίθετα από ότι ισχυρίζονται όλοι οι πωλητές, αφήνει μεγάλο κέρδος. Ειδικά αν πρόκειται για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, το περιθώριο κέρδους δεν μπορεί καν να το ανακαλύψει ο αγοραστής. Ορίστε λοιπόν κάποια κόλπα που κάνουν οι πωλητές για να μας πάρουν τα λεφτά:

Ψέματα:

Αν αναρωτιέστε πως εξηγούνται οι φανταστικές ευκαιρίες που βλέπουμε σε αγγελίες ή διαφημίσεις, είναι απλό: Είναι ψέματα. Μόλις πας να αγοράσεις μαθαίνεις ότι ‘μόλις τελείωσε’ ή ‘έχει γίνει λάθος’. Πάντα πρόθυμοι οι πωλητές βέβαια θα σου δείξουν κάτι άλλο και καθώς είσαι «φτιαγμένος» για να αγοράσεις, το πιο πιθανό είναι ότι θα το κάνεις.

Τύχη:

Όποτε και αν περάσεις από έκθεση μεταχειρισμένων, θα ακούσεις τη φράση ‘Είσαι τυχερός! Έχω μία ευκαιρία…’. Έτσι προετοιμάζεσαι ψυχολογικά ότι θα βγεις κερδισμένος.

Όχι:

Αν προσέξετε, οι πωλητές δεν θέλουν να σας κάνουν να πείτε ‘όχι’ σε καμία ερώτηση. Όπως λένε οι ψυχολόγοι, πολλά μικρά ‘ναι’ οδηγούν στο μεγάλο ‘ναι’. Έτσι λοιπόν ρωτούν «Δέρμα ή ύφασμα», «μεταλλικό χρώμα ή απλό», μέχρι και «καφέ ή τσάι».

Ταχύτητα:

Οι πωλητές ξέρουν ότι όσο πιο γρήγορα προχωρήσουν στη συμφωνία, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουν να πουλήσουν, γιατί ο υποψήφιος αγοραστής δεν έχει προλάβει να το καλοσκεφτεί ή να βρει ατέλειες. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπουν κατευθείαν στο ψητό, απλώς δεν θα σας αφήσουν περιθώρια σκέψης ή ερωτήσεων.

Συναισθηματισμοί:

Οι πωλητές προσπαθούν πάντα να δέσουν τον αγοραστή είτε με το αντικείμενο είτε με τους ίδιους. Έτσι λοιπόν θα δείτε τους πωλητές να σας προσεγγίζουν σαν να σας ξέρουν χρόνια, να σας εκμυστηρεύονται τα προσωπικά τους, να κάνουν χιούμορ και άλλα τέτοια. Όσο για το αυτοκίνητο, το δέσιμο προέρχεται από το να μπεις μέσα, να το δεις από διάφορες γωνίες, να το οδηγήσεις ή να ταυτιστείς με κάθε τρόπο μαζί του.

Μίλα – άκου:

Ο σωστός πωλητής περισσότερο ακούει παρά μιλάει. Το ίδιο όμως και ο σωστός αγοραστής. Γι αυτό μην μιλάτε αν δεν είναι απαραίτητο και μην αποκαλύπτετε παρά μόνο τα άκρως απαραίτητα, ακόμα και αν σας ρωτάνε.

Ειρμός:

Ο πωλητής θέλει να σας παρασύρει στους δικούς του ρυθμούς. Θέλει να σας βγάλει από τον ειρμό σας και να διατηρεί τη σκέψη σας απασχολημένη. Γι αυτό δεν θέλει να του υποβάλλετε ερωτήσεις που θα πρέπει να δώσει σταράτες απαντήσεις και μετά να του φύγετε.

Δόσεις:

Είναι πιο εύπεπτο να σας παρουσιάσουν ένα αυτοκίνητο με αντίτιμο μηνιαίες δόσεις, παρά να σας πουν το συνολικό ποσό. Είναι πιο εύκολο να ακούσεις 150 ευρώ το μήνα, παρά 30,000 ευρώ. Όμως μην ξεχνάτε ότι η τιμή του αυτοκινήτου είναι ένα πράγμα και ο τρόπος πληρωμής ένα άλλο.

4/6/10

Πόλη Ποδηλάτων

Να, γι αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι που δεν θα εμπιστευόμουν να βγω στο δρόμο με το ποδήλατο. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο, ενώ καταλαβαίνω πόσα πολλά καλά έχει, δεν θα το χρησιμοποιούσα σε καθημερινή βάση για τις μετακινήσεις μου. Γιατί πολύ απλά, δεν θεωρώ εφικτό να κυκλοφορούν στον ίδιο δρόμο διαφορετικά οχήματα, όταν μάλιστα το ένα μπορεί να προξενήσει κακό στο άλλο χωρίς ούτε να το καταλάβει.

3/6/10

Τότε Γιατί;

Έχετε παρατηρήσει όταν γίνονται έργα καμιά φορά στους δρόμους, όπου οι εργολάβοι βάζουν κάποιο (αλλοδαπό συνήθως) να κουνάει βαριεστημένα μια σημαία; ΜΕ αυτό τον τρόπο υποτίθεται ότι ρυθμίζει την κυκλοφορία, προειδοποιεί για τα έργα και μας προστατεύει από το να πάθουμε ατύχημα. Βέβαια, αν κάτι τέτοιο συμβεί, ο βαριεστημένος, γεννημένος-κουρασμένος εργατάκος, ουδεμία ευθύνη φέρει, ούτε και το αφεντικό του βέβαια. Άρα δεν καταλαβαίνω: Αφού δεχόμαστε τον τελευταίο τελειωμένο εργάτη να ρυθμίζει την κυκλοφορία και του εμπιστευόμαστε την ακεραιότητα και τη ζωή μας, γιατί έχουμε σχολές Τροχονόμων, εξετάσεις, γαλόνια και μεγάλες στολές;

2/6/10

Βάρκα

Αν κι εσείς αναρωτιέστε τι σας θυμίζει αυτή η 'βάρκα', θα σας βοηθήσω: Σας θυμίζει μία Lamborghini, αφού είναι αυτή η εταιρία που το σχεδίασε. Και από επιδόσεις, φυσικά δεν θα μπορούσε να υστερεί, είναι αντάξιες ενός supercar στη θάλασσα.

1/6/10

Σκαθάρι





Δεν υπάρχει πιο πολύ 'πειραγμένο' αυτοκίνητο από τον ταλαίπωρο το σκαραβαίο. Έχει γίνει πια cult φιγούρα και κομμάτι της Ιστορίας της αυτοκίνησης, ενώ συνάμα είναι και πάρα πολύ χαμηλό το κόστος απόκτησης ενός παλιού, θρυλικού VW Beetle. Όμως, το κυριότερο χαρακτηριστικό του είναι η αναγνωρισιμότητά του, τα έντονα χαρακτηριστικά του και η μοναδική του εμφάνιση. Έτσι, προσφέρεται για κάθε είδους αλλαγή, η οποία μάλιστα δεν θα αλλοιώνει το χαρακτήρα του, αλλά θα αλλάζει ριζικά την εμφάνισή του.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση