29/10/10

Α Ρε Κινέζο!

Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η λειτουργία του LatinNCAP, του φορέα της Λατινικής Αμερικής που δραστηριοποιείται σε crash test αυτοκινήτων και είναι αντίστοιχος του ευρωπαϊκού EuroNCAP.

Χωρίς καθυστερήσεις, ο εν λόγω οργανισμός προχώρησε στην πρώτη δοκιμή πρόσκρουσης, όπου πρωταγωνιστής ήταν ένα αυτοκίνητο από την Κίνα. Ο λόγος για το Geely CK1, το οποίο δεν κατάφερε να αποσπάσει ούτε ένα αστέρι ασφαλείας για την προστασία των επιβατών.

Η πρόσκρουση έγινε με 64 χλμ./ώρα, το αυτοκίνητο δεν διέθετε αερόσακους και, αν το ατύχημα ήταν πραγματικό, θα ήταν μοιραίο για τους επιβάτες που κάθονταν μπροστά. Να σημειώσουμε ότι και παλαιότερα (το 2008), κινεζικό αυτοκίνητο που πέρασε δοκιμές πρόσκρουσης δεν κατάφερε να αποσπάσει κανένα αστέρι για την ασφάλεια των επιβατών.

Ελληνικά και Ηλεκτρικά

Ελληνικά και ηλεκτρικά

Στα σκαριά η δημιουργία αυτοκινήτων που κινούνται με ρεύμα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΥΗ ΣΑΛΤΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΤΑ ΝΕΑ: Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Θα είναι μικρό, ευέλικτο και ιδανικό όχημα για την πόλη. Ο οδηγός του δεν θα χρειάζεται να ψάχνει για πρατήριο βενζίνης, αφού θα κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. 
Oσοι όμως θέλουν να το οδηγήσουν θα πρέπει να περιμένουν λίγο, καθώς η προσπάθεια κατασκευής ενός αποκλειστικά ελληνικού αυτοκινήτου είναι ακόμη στα σκαριά. Την ώρα που μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως αυτή της Μitsubishi Μotors Corp, η οποία τριπλασιάζει την παραγωγή των ηλεκτρικών της μοντέλων, εντατικοποιούν και αυξάνουν την παραγωγή των ηλεκτρικών τους αυτοκινήτων, και στη χώρα μας γίνονται προσπάθειες για ελληνικά «πράσινα» αυτοκίνητα. Μία από αυτές είναι κι εκείνη που άρχισαν πρόσφατα ακαδημαϊκοί με έδρα τη Λάρισα και τοπικοί φορείς της Πτολεμαΐδας με στόχο την κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με ελληνικές όμως ρίζες.

Οπως εξηγεί στα «ΝΕΑ» ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας, κ. Γιώργος Μπλάνας, ένας από τους εμπνευστές του εγχειρήματος, η ιδέα του ελληνικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου άρχισε πριν από περίπου δύο χρόνια. «Κάνοντας μελέτη είδαμε πως μπορεί η χώρα μας να μπει σε έναν τέτοιο τομέα και μάλιστα να γίνει και ανταγωνιστική. Στη χώρα μας υπάρχει το κατάλληλο εργατικό δυναμικό- τεχνικοί συναρμολόγησης αλλά και πιο εξειδικευμένοι έλληνες ειδικοί, οι οποίοι διαπρέπουν σε μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες του εξωτερικού - αλλά και με τις κατάλληλες υποδομές, γιατί να μην παράγει η Ελλάδα το δικός της ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Ιδίως σε μία τέτοια εποχή, όπου οδηγούμαστε σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης», αναρωτιέται ο κ. Μπλάνας. Μάλιστα, ήδη το Βιοτεχνικό Πάρκο Πτολεμαΐδας αλλά και ο δήμος της περιοχής έχουν ενδιαφερθεί για την ανάπτυξη του εγχειρήματος.

Οσο για το πώς θα είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Πτολεμαΐδα; Τα πρώτα σχέδια κρατιούνται επτασφράγιστο μυστικό. «Πάντως το σίγουρο είναι πως θα είναι μικρό και τα χαρακτηριστικά του θα γεμίζουν περηφάνια τους Ελληνες που θα το οδηγούν», συμπληρώνει.

Με ινδική σφραγίδα. Ηδη, πάντως, στους ελληνικούς δρόμους κυκλοφορούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα μοναδικά στη χώρα μας, με ινδική όμως σφραγίδα. Το RΕVΑ Ρhaedra δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα συμβατικά αυτοκίνητα. Η διαφορά του; Ο οδηγός χρειάζεται να το φορτίζει για έξι με οχτώ ώρες και θα έχει αυτονομία κίνησης έως και 100 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί 14 τέτοια ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ, όπως εξηγεί ο αποκλειστικός εισαγωγέας στη χώρα μας κ. Γιάννης Δήμος, από εδώ και πέρα το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι αυξημένο. «Κι αυτό γιατί ο κόσμος, βλέποντας την τιμή της βενζίνης να εκτοξεύεται στα ύψη, ψάχνει να βρει εναλλακτικούς τρόπους ακόμη και στο αυτοκίνητο. Ηδη δεχόμαστε πολλά τηλεφωνήματα. Είναι ενδεικτικό πως αν με το συμβατικό αυτοκίνητο πληρώνει 100 ευρώ τον μήνα για τη βενζίνη, με το ηλεκτρικό το κόστος φόρτισης δεν ξεπερνά τα 10 ευρώ».

Προσπάθειες από το ΤΕΙ Λάρισας και τον Δήμο Πτολεμαΐδας

Πράσινο μοντέλο με υδρογόνο ή μπαταρία

Σε δύο χρόνια ευελπιστεί ο κ. Γιώργος Λάγιος ότι θα αρχίσει η μαζική παραγωγή του πράσινου αυτοκινήτου που έχει κατασκευάσει και το οποίο θα κυκλοφορήσει σε δύο τύπους, ανάλογα με την κινητήρια δύναμη: υδρογόνο ή μπαταρία.

Οπως σημειώνει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Τropical Α.Ε., ύστερα από πολλά πειράματα και ερευνητικούς συνδυασμούς κατάφερε με την ομάδα του να τελειοποιήσει το 2003 το αυτοκίνητο που θα απαλλάσσει το περιβάλλον από τους ρύπους και τους οδηγούς από το εξωφρενικό κόστος της βενζίνης. Η ερευνητική ομάδα μάλιστα υπολογίζει πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα καίει περίπου ένα ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα. Σημειώνεται πως η εταιρεία του κ. Λάγιου επιλέχθηκε και συμπεριλήφθηκε στην πρόταση- μελέτη που παρέδωσε ο οικονομολόγος Τζέρεμι Ρίφκιν στον δήμαρχο της Ρώμης Τζιάνι Αλεμάνο, για πλήρη μετατροπή της Ρώμης σε πράσινη πόλη μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, για την οποία θα επενδυθούν 500 εκατ. ευρώ σε νέες τεχνολογίες και στην πράσινη επιχειρηματικότητα. Η πρόταση της εταιρείας αφορά τη δημιουργία δύο σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου αλλά και την κατασκευή και προμήθεια δύο μικρο-λεωφορείων υδρογόνου καθώς και 10 αυτοκινήτων πόλης υδρογόνου.

Ο τρόπος που θα λειτουργεί το πράσινο αυτοκίνητο είναι απλός: το υδρογόνο, το οποίο θα προέρχεται από τη διάσπαση του νερού σε οξυγόνο και υδρογόνο, θα αποθηκεύεται σε μικρές φιάλες, οι οποίες θα μπαίνουν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και θα βάζουν σε λειτουργία τον κινητήρα. «Ενα τέτοιο εγχείρημα χωλαίνει μόνο στον τρόπο πού θα βρίσκουν οι οδηγοί το υδρογόνο. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με οικιακή συσκευή παραγωγής υδρογόνου, στην οποία το φωτοβολταϊκό πάνελ θα απορροφά ηλιακή ενέργεια, η οποία θα κάνει την ηλεκτρόλυση του νερού. Εναλλακτικά, θα πρέπει να επισκέπτονται τα υδρογονάδικα, τα οποία βάσει ευρωπαϊκής συμφωνίας αναμένεται να δημιουργηθούν και στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια». Οσο για τις τιμές, του ηλεκτρικού θα κοστίζει 10.000 ευρώ ενώ του υδρογόνου περίπου 15.000. 

Ελληνικό - Ηλεκτρικό




Οι πρώτες σκέψεις για το φιλόδοξο εγχείρημα παραγωγής ενός εξ ολοκλήρου ηλεκτρικού αυτοκινήτου made in Greece φαίνεται πως πρόκειται να ευοδωθούν και εντός διετίας να συναντάμε αυτοκίνητα κατασκευής Πτολεμαΐδας. Μία πρίζα, οκτάωρη φόρτιση (αργή) είτε φόρτιση μίας ώρας (ταχεία) και φύγαμε!
Με τις συνθήκες που επικρατούν στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς αυξάνεται η ζήτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων (1.000.000 αναμένεται να κυκλοφορήσουν στη Γερμανία έως το2020 και 2.000.000 στη Γαλλία), το όραμα φαίνεται να διαθέτει στέρεες βάσεις.


«Τα παλαιού τύπου εργοστάσια, με τις μεγάλες σειρές παραγωγής, άρχισαν να καταργούνται και δεν αναμένεται να ιδρυθούν καινούργια, εκτός ίσως από περιορισμένες περιπτώσεις σε Κίνα, Ινδία και ενδεχομένως Βραζιλία», σημείωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Λάρισας, Γιώργος Μπλάνας, ένας εκ των εμπνευστών του εγχειρήματος.

Στη χώρα μας, περίπου 2.000 εργαζόμενοι απασχολούνται στον τομέα της κατασκευής και συναρμολόγησης αμαξωμάτων, ενώ υπάρχει σημαντική τεχνογνωσία στην κατασκευή τους, μέσω εταιριών όπως οι ΕΛΒΟ και Σαρακάκης. Αξιοσημείωτη είναι η γνώση στις τεχνολογίες κυψελών καυσίμου υδρογόνου και ηλεκτρικών αυτοκινήτων (μέσω εταιριών όπως η TROPICAL ΑΕΒΕ), αλλά και στην κατασκευή εξοπλισμού/υποδομών βιομηχανικής παραγωγής (από εταιρίες όπως η NAMCO).

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Γιώργος Μπλάνας αναφορικά με την ανταπόκριση των καταναλωτών σε αυτοκίνητο με ελληνικό brand name. «Πιστεύω ναι. Στο εξωτερικό οι Έλληνες επιστήμονες θεωρούνται από τους καλύτερους στον σχεδιασμό αυτοκινήτων», σημείωσε, εκφράζοντας ωστόσο επιφυλάξεις ως προς τον αρχικό στόχο για τιμή αγοράς στα 5.000 ευρώ. «Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε ένα αυτοκίνητο πολύ χαμηλού κόστους, αλλά ένα αυτοκίνητο που Έλληνες και ξένοι θα οδηγούν με υπερηφάνεια», προσέθεσε.
Με το δήμο Πτολεμαΐδας να έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Θεσσαλίας για τη στρατηγική ανάπτυξη του εγχειρήματος και να έχει δεσμεύσει από τοΕΑΠ550.000 ευρώ (ΕΑΠ ή αλλιώς «τοπικός πόρος» είναι το ανταποδοτικό τέλος της ΔΕΗ προς την τοπική κοινωνία), ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας, Γρηγόρης Τσιούμαρης, σημειώνει πως βάσει ερευνών τεκμηριώνεται η ύπαρξη ενδιαφέροντος για το σχεδιαζόμενο αυτοκίνητο στην ελληνική αγορά.

Ωστόσο, το ύψος του ανταποδοτικού τέλους δεν επαρκεί για τη χρηματοδότηση ενός τέτοιου εγχειρήματος και θα χρειαστεί η ιδιωτική επένδυση, από το ύψος της οποίας θα εξαρτηθεί και η ενδεχόμενη επέκτασή του. Σε περίπτωση που το εγχείρημα εγκριθεί και τυπικά από το δημοτικό συμβούλιο και το σχέδιο αποδειχτεί βιώσιμο, ο δήμος προτίθεται να «μπει» κι ως μέτοχος στη μονάδα και να καλέσει επενδυτές να συμμετάσχουν.

«Ήδη, εντοπίστηκαν κάποια κτήρια εντός της πρώην ΑΕΒΑΛ. Υπάρχουν λοιπόν τα χρήματα και οι διαθέσιμοι χώροι, που είναι δίπλα σε σιδηροδρομικό δίκτυο και σε κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού», επεσήμανε ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας.

Αρχικά, στη μονάδα θα συναρμολογούνται τμήματα του αυτοκινήτου, ορισμένα από τα οποία θα είναι ελληνικής κατασκευής κι άλλα θα έρχονται από το εξωτερικό. Αν υπάρξει επενδυτής, που ενδιαφέρεται να παράγει περισσότερα εξαρτήματα, τότε η μονάδα μπορεί να επεκταθεί, καθώς διαθέσιμη έκταση υπάρχει.
«Απώτερος στόχος είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο εξολοκλήρου ελληνικό», ανέφερε ο Γιώργος Μπλάνας, σύμφωνα με τον οποίο το πρωτότυπο του αυτοκινήτου «βρίσκεται σε καλό δρόμο».

Να σημειωθεί πως στην Ελλάδα, ο κλάδος του αυτοκινήτου εισφέρει το 2% του ΑΕΠ, με τη συμμετοχή των καυσίμων να ανέρχεται στο 2,5%. Το ποσοστό αυτό καθορίζεται κυρίως από το εμπόριο και τα 16.000συνεργεία επισκευής, ενώ η απασχόληση στον κλάδο ανέρχεται σε περίπου 124.000 άτομα(συνυπολογιζόμενων των απασχολούμενων στο λιανεμπόριο καυσίμων).

Η ιστορία του ελληνικού αυτοκινήτου
Πίσω στο 1916-1918 καταγράφονται οι πρώτες προσπάθειες κατασκευής ελληνικού αυτοκινήτου, με πρώτο διδάξαντα τον Νικόλαο Θεολόγου, μηχανικός αυτοκινήτου στην Αμερική, που ίδρυσε ομώνυμη εταιρεία μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το 1958, το μοντέλο "505" της εταιρίας "Attica" του ομίλου Βιοπλαστίκ «τράκαρε» πάνω στον φόρο τετράτροχων. Δέκα χρόνια αργότερα, η αθηναϊκή «Alta» τοποθέτησε πάνω σε πλαίσιο της γερμανικής "Fuldamobil" ένα αμάξωμα δικής της σχεδίασης, κατασκευάζοντας το επιτυχημένο τρίκυκλο «A200», που γνώρισε μεγάλη επιτυχία μέχρι το 1974 (το εργοστάσιο έκλεισε το 1978).

Την ίδια χρονιά που το «Α200» έκλεινε τον κύκλο του, το «Pony», δημιούργημα της NAMCO των αδερφώνΚοντογούρη, ξεκινούσε στη Θεσσαλονίκη τη δική του πορεία, υπό το σήμα -αρχικά- της «Citroen» και με κινητήρα της γαλλικής εταιρίας. Το "Pony", λόγω της χαμηλής του τιμής, κατέκλυσε τους ελληνικούς δρόμους, αλλά και δρόμους άλλων χωρών, έως ότου σταμάτησε η παραγωγή του το 1992.

Το 1980 κατασκευάστηκε το πρώτο ελληνικό «Nissan» στον Βόλο από εργοστάσιο του ομίλου Teocar. Δίπλα στο εργοστάσιο δημιουργήθηκε μια ακόμη μονάδα, που κατασκεύαζε καθίσματα και μεταλλικά μέρη αυτοκινήτων. Πριν σταματήσει τη λειτουργία του, το 1995, το εργοστάσιο λέγεται πως είχε ήδη παράγει 170.000 αυτοκίνητα.

28/10/10

Ηλεκτρικό και Ελληνικό



Ένα πρότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται εξολοκλήρου στη χώρα μας - Δεν έχουν καταλήξει ακόμα στο όνομα, ωστόσο τα χαρακτηριστικά του είναι εντυπωσιακά...

Ένα αυτοκίνητο με μικρές διαστάσεις για εύκολο παρκάρισμα, ευελιξία στις μετακινήσεις μέσα στην πόλη, ελάχιστη ενεργειακή κατανάλωση και αυτονομία για περίπου 150 χιλιόμετρα. Το πρότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα συναρμολογείται στο Βιοτεχνικό Πάρκο Πτολεμαϊδας έχει ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα: θα δώσει δουλειά σε πολλές μικρές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, που θα κατασκευάζουν τα κομμάτια του. 

Εξειδικευμένες εταιρείες από την Αθήνα, τη Φλώρινα, τα Ιωάννινα, το Βόλο και άλλες περιοχές θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα στέλνουν τα μέρη του οχήματος στο Βιοτεχνικό Πάρκο όπου θα γίνεται η συναρμολόγησή του.

«Δεν μπορούμε εμείς να γίνουμε Νισάν ή Ρενό, γιατί κάτι τέτοιο θα προϋπόθετε πολύ υψηλό κατασκευαστικό κόστος. Από τη στιγμή όμως που υπάρχουν στη χώρα μας εταιρείες που κατασκευάζουν τα εξαρτήματα, μπορούν όλα αυτά να έρχονται εδώ και να συναρμολογούνται με σκοπό να δημιουργήσουμε αυτοκίνητα πόλης κατ' αρχήν για τις δημοτικές υπηρεσίες και στη συνέχεια και για το ευρύ κοινό» λέει ο Διευθυντής του Βιοτεχνικού Πάρκου Πτολεμαϊδας και Ειδικός Σύμβουλος του δημάρχου, Κωνσταντίνος Νίκου.

Για την υλοποίηση του εγχειρήματος ο Δήμος θα διαθέσει 500.000 ευρώ για τα δύο πρώτα χρόνια, χρήματα που προέρχονται από τον τοπικό πόρο ανάπτυξης, το κονδύλιο που λαμβάνει η Πτολεμαϊδα ως ανταποδοτικό τέλος από τη ΔΕΗ. 

newsit.gr

27/10/10

Stirling Moss SLR


Αυτή είναι η Stirling Moss SLR, ένα ειδικό μοντέλο της MERCEDES, η οποία κυκλοφορεί στο δρόμο, αλλά δεν έχει παρμπρίζ ή οροφή. Είναι ανοιχτό στον ...αέρα. Αναρωτιέμαι όμως αν ο οδηγός μπορεί να αντέξει τις υψηλές ταχύτητες χωρίς κράνος. Αν ερχόταν στην Ελλάδα, σίγουρα κανένας μάγκας οδηγός δεν θα δεχόταν να φορέσει κράνος για να το οδηγήσει...

26/10/10

Μέλλον

Ω Θεέ μου! Ελπίζω να μην καταλήξουμε ποτέ έτσι... Είπαμε, οικολογία και περιβάλλον αλλά καλύτερα PRIUS, παρά τέτοιες αηδίες...

25/10/10

iPhone

Μάλλον κάποιος δεν κατάλαβε καλά... Μπορεί το αυτοκίνητο να παρέχει σύνδεση με iPhone, αλλά προφανώς δεν είχε αυτό ακριβώς στο μυαλό του ο κατασκευαστής...

22/10/10

Εκπαίδευση

Όλοι είχαμε δει τη φωτογραφία της Lamborghini της αστυνομίας της Ιταλίας και όλοι, είμαι σίγορος, στην αρχή πιστέψαμε ότι είναι φάρσα ή photoshop. Τελικά μάθαμε ότι πράγματι η ιταλική αστυνομία χρησιμοποιούσε μία Lamborghini για γρήγορες καταδιώξεις, όμως τελικά το αυτοκίνητο είχε άδοξο τέλος. Η διαφορά στον τρόπο οδήγησης ενός συμβατικού αυτοκινήτου και ενός super-car είναι μεγάλη και χρειάζεται άλλου είδους οδηγός ο οποίος να μπορεί να το χειριστεί.

12/10/10

Αστακός

Κοιτάζοντας διάφορα παράξενα αυτοκίνητα, με θεματολογία το ζωικό βασίλειο, βρήκα ότι το πιο "πειραγμένο" αυτοκίνητο είναι το σκαθάρι, τώρα πια το καινούργιο. Να λοιπόν μερικά ζωο-κίνητα που ξεχωρίζουν.

11/10/10

Δύο Αντίθετοι Κόσμοι

Και όμως συνδυάζονται: Hummer και Rols-Royce στην ίδια συσκευασία... Με προορισμό τις πρωτότυπες λιμουζίνες. Αμερικανιά 100% και ο Θεός βοηθός.

8/10/10

Πιο Φθηνά


Η VW αποφάσισε να εντυπωσιάσει τα πλήθη, παρουσιάζοντας ένα μοντέλο χαμηλής κατανάλωσης που υπόσχεται να φτάσει χαμηλότερα από ηλεκτρικά, υβριδικά και λοιπά οικονομικά μοντέλα. Η τελική του ταχίτητα θα φτάνει τα 100-120 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ η κατανάλωση δεν θα ξεπερνάει το ένα λίτρο ανά 100 χιλιόμετρα. Πάντως δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν το 2013.

7/10/10

Τραγική Ειρωνία


Ο Τζίμι Χέσελντεν, ο βρετανός επιχειρηματίας στον οποίον ανήκει η εταιρεία Segway, σκοτώθηκε το περασμένο Σάββατο σε τροχαίο, οδηγώντας ένα από τα εξελιγμένα ηλεκτρικά δίτροχα μοντέλα της εταιρείας του. Επεσε σε γκρεμό, σε εξοχή στο Βορειοδυτικό Γιόρκσιρ της Βρετανίας.

Ο 62χρονος βρετανός πολυεκατομμυριούχος ο οποίος αγόρασε τη Segway τον Δεκέμβριο του 2009, έκανε βόλτα μέσα στο κτήμα του, αλλά μάλλον από αδέξιο χειρισμό γλίστρησε και έπεσε στον παρακείμενο ποταμό Ουόρφ, από όπου και ανασύρθηκε νεκρός την Κυριακή το πρωί. Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν τώρα αν το ατύχημα προήλθε από ανθρώπινο λάθος ή από κατασκευα στικό ελάττωμα του νέου μοντέλου Χ2 Αdventure του δίτροχου οχήματος, έχοντας αποκλείσει οποιαδήποτε άλλη αιτία, όπως την αυτοκτονία ή τη δολοφονία. «Εχουμε αποκλείσει κάθε πιθανή ύποπτη αιτία του δυστυχήματος» τόνισε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Γιόρκσιρ, επισημαίνοντας πως το δίτροχό του βρέθηκε ακριβώς δίπλα του.

Ο άτυχος 62χρονος πέθανε λίγες ημέρες αφότου είχε κάνει δωρεά 12 εκατ. ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Leeds Community Foundation που είχε ιδρύσει ο ίδιος το 2008. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του πρώην ανθρακωρύχου Χέσελντεν, σχεδόν 30 εκατ. ευρώ, είχε περιέλθει στην εταιρεία του κατασκευής οπλικών συστημάτων Ηesco Βastion.
«Μπορεί να στάθηκα τυχερός στη ζωή μου και να πλούτισα,αλλά επιλέγω να ζω ακόμη στο μέρος όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα,υποστηρίζοντας την τοπική κοινότητα και όσους συντοπίτες μου δεν στάθηκαν το ίδιο τυχεροί με εμένα» είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό ο άτυχος πολυεκατομμυριούχος.

Το «προσωπικό σκούτερ» της Segway, η εφεύρεση του Αμερικανού Ντιν Κάμεν, είναι ένα δίτροχο όχημα το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2001, αξιοποιώντας την τεχνολογία της «δυναμικής σταθεροποίησης». Οταν έγερνε κανείς το σώμα του μπροστά το μηχάνημα προχωρούσε, ενώ όταν ο αναβάτης του έγερνε την πλάτη του προς τα πίσω, το μηχάνημα επιβράδυνε την ταχύτητά του ή σταματούσε. Το Segway, το οποίο λειτουργεί με τη χρήση γυροσκοπίου, αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 20 χλμ. / ώρα και έχει αυτονομία 38 χλμ. Ως σήμερα έχουν πουληθεί, ανά τον κόσμο, πάνω από 12 εκατ. «προσωπικά σκούτερ» Segway.

Πηγή: newsit.gr

6/10/10

Cool Kids


Άμα το παιδί οδηγεί τέτοιο αυτοκίνητο, ο μπαμπάς τι πρέπει να οδηγεί; Ωραία παιχνίδια, με τιμές που υπερβαίνουν αυτές των πραγματικών αυτοκινήτων όμως...

5/10/10

Τέχνη


Είναι μία BMW Z4 Coupe, σε πραγματικό μέγεθος, φτιαγμένη από πέτρα, με κανονικό εσωτερικό (προσοχή στη λεπτομέρεια). Με αφορμή έκθεση τέχνης στο Πεκίνο, ο μυστηριώδης καλλιτέχνης φιλοτέχνησε αυτό το δύσκολο έργο, το οποίο τοποθετήθηκε σε πεζόδρομο κοντά στο χώρο της έκθεσης.

4/10/10

Κόκα Κόλα

Ένα κλασικό CITROEN 2CV, φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από χρησιμοποιημένα αλουμινένια κουτάκια από κόκα κόλα.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση