14/12/09

Νεροφαγώματα


Νεροφαγώματα είναι ο όρος που χρησιμοποιούν όσοι ασχολούνται με την οδήγηση εκτός δρόμου, για να περιγράψουν τα μεγάλα βαθιά αυλάκια που τρέχουν παράλληλα με το δρόμο. Τα νεροφαγώματα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα γιατί κινδυνεύει το αυτοκίνητο να κολλήσει εκεί μέσα και αν είναι βαθιά, δεν θα μπορεί να βγει. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στους ασφάλτινους δρόμους, άλλη μία πρωτοτυπία της Ελλάδας και του άχρηστου οδικού της δικτύου. Ακόμα και στους δρόμους με άσφαλτο λοιπόν, τους δρόμους που υποτίθεται ότι τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν και σχετικά γρήγορα, υπάρχουν αυλακώσεις παράλληλα με τη φορά του δρόμου, οι οποίες έχουν προκληθεί κατά πάσα πιθανότητα από την κακή ποιότητα του οδοστρώματος και τη μακροχρόνια χρήση από βαρέα οχήματα. Αν λοιπόν ένα αυτοκίνητο την ώρα που κινείται με ταχύτητα βρεθεί μέσα σε ένα τέτοιο αυλάκι, το οποίο σημειωτέον ότι δεν φαίνεται κιόλας, το πιθανότερο είναι ότι θα εκτροχιαστεί από την πορεία του και θα βρεθεί πάνω στο αυτοκίνητο της διπλανής λωρίδας χωρίς να το καταλάβει. Φυσικά δεν φταίνε τα βαριά οχήματα που κινούνται στους δρόμους και τους χαλάνε. Φταίνε οι κακής ποιότητας δρόμοι και η κάκιστη συντήρησή τους.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kai ti proteineis na kanoyme? Giati den mporeis na pas na peis: "Kyrioi den plirwnw gia paradeigma ta teli kykloforias mexri na toys ftiaksete."

erou είπε...

Καταρχήν προσοχή όταν οδηγούμε, ειδικά σε δρόμους που δεν τους γνωρίζουμε. Κατά δεύτερον, τηλεφώνημα στον αρμόδιο φορέα (δήμο, νομαρχία, ΥΠΕΧΩΔΕ) για αναφορά του προβλήματος.

Ανώνυμος είπε...

...Και μέχρι ο αρμόδιος φορέας (δήμος, νομαρχία, ΥΠΕΧΩΔΕ) να κάνει κάτι...

...μπορείς να πάρεις ένα αυτοκίνητο σαν της φωτό, να πληρώσεις τα τέλη που του αναλογούν και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, ότι ακόμα και αν βγεις απ' την πορεία σου τουλάχιστον θα είσαι "θωρακισμένος"...

Προσαρμοσμένη αναζήτηση