5/10/07

Κόρνα


Πρέπει ορισμένοι κυρίως νέοι οδηγοί και κυρίες να καταλάβουν πως το γεγονός ότι το αυτοκίνητο διαθέτει κόρνα, δεν σημαίνει πως τη χρησιμοποιούμε για να διαλαλήσουμε τη διάθεσή μας στους γύρω μας. Αν ας πούμε το πρωί ξυπνάμε με νεύρα, δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε και τους άλλους οδηγούς έτσι, πατώντας γερές δόσεις κόρνας σε κάθε ευκαιρία, ειδικά μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Το κορνάρισμα μέσα στις πόλεις απαγορεύεται, αλλά και η κόρνα αυτή καθαυτή πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Λίγη συστολή δεν βλάπτει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kai pote einai aftes oi ekseraitikes periptwseis? mporeis na gineis pio sygekrimenos? gia na to mathw epitelous giati den exw idea poies mporei na ennoei o KOK, kai poies oxi...

erou είπε...

Για να προειδοποιήσεις για την αποφυγη ατυχηματος, κτλ. Σίγουρα όχι πάντως "προαιρετικά" και όχι για να "τιμωρήσεις" κάποιον επειδή έκανε μη αποδεκτή για σενα κίνηση και σε τρόμαξε (π.χ. άλλαξε απότομα λωρίδα). Επίσης αν κινείσαι σε παράδρομο σε κατοικημένη περιοχή και θέλεις να τρέχεις, μην κορνάρεις προειδοποιητικά σε κάθε διασταύρωση. Και κυρίως, μην κορνάρεις στο φανάρι ακόμα και πριν ανάψει καλά-καλά για να ξεκινήσει ο μπροστινός σου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση