22/1/09

Ένεση Ρευστού


Αν ένα μέρος από αυτά τα 28 δις Ευρώ που θα δώσει η κυβέρνηση για να αποζημιώσει την κακή διαχείριση των τραπεζικών στελεχών, τα επένδυε σε μεγάλα έργα, τότε θα έφταναν πιο άμεσα στην κοινωνία, με δύο μάλιστα τρόπους. Αν υποθέσουμε ότι έκανε επενδύσεις στο οδικό δίκτυο και γενικότερα στην κυκλοφορία των οχημάτων, τότε θα δημιουργούσε νέες θέσεις εργασίας που θα έπιαναν όλο το φάσμα της κοινωνίας. Από τους απλούς εργάτες, μέχρι τους μηχανικούς και τους επιχειρηματίες, τους εμπόρους και τους κατασκευαστές. Από την άλλη πλευρά, τα χρήματα αυτά θα έπιαναν τόπο, θα άφηναν πίσω τους χειροπιαστά έργα, έργα που θα έμεναν στην κοινωνία και θα διευκόλυναν τόσο την καθημερινή ζωή των πολιτών, όσο και το εμπόριο. Αλλά αυτό είναι δύσκολο, άμα είσαι στην Ελλάδα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα βεβαια αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει, διότι τα χρήματα πρέπει να πάνε σε αυτούς που "πρέπει". Οι οποιοι ξέρουν να τα διαχειρίζονται και να τα διανέμουν στους "σωστούς" ανθρώπους.

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ πιστεύω ότι θα μπορούσαν να γίνουν πολλά έργα που θα βελτίωναν την κατάσταση στην Ελλάδα. Αλλα για να γίνουν έργα, χρειάζονται μυαλά, χρειάζεται οργάνωση και χρειάζεται, πάνω από όλα, θέληση. θέληση δεν υπάρχει, γιατί αν υπήρχε, έργα θα είχαν γίνει έτσι κι αλλιώς, δεν χρειαζόταν να περιμένουμε την κρίση.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση