18/2/09

Γκάνγκστερ

Για τη λεωφόρο Μαρκοπούλου στην περιοχή Κορωπίου και Παιανίας έχω γράψει κι άλλες φορές. Είναι ο μόνος δρόμος (ελπίζω δηλαδή να είναι ο μόνος) ο οποίος από ευθεία που ήταν απαλλοτριώθηκε για να γίνει με στροφές. Επίσης, είναι ένας από τους δρόμους (εδώ σίγουρα δεν είναι ο μόνος) ο οποίος ξαναστρώθηκε και έγινε χειρότερος από ότι ήταν πριν. Η απλή λογική λέει ότι όλα αυτά έγιναν προφανώς για να μην δελεάζει τους οδηγούς και να χρησιμοποιούν περισσότερο την Αττική Οδό. Τώρα όμως το κακό παράγινε, εφόσον κινδύνευσαν και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Λόγω της κακοτεχνίας των φρεατίων, που σημειωτέον βρίσκονται στη μέση του δρόμου, χρειάστηκε να ξανασκάψουν για να τα ξαναφτιάξουν από την αρχή. Ο εργολάβος που ανέλαβε τη δουλειά, θεώρησε ότι με τρεις άθλιους κώνους σε κάθε σημείο μπορούσε να κλείσει το ένα ρεύμα, οδηγώντας τα αυτοκίνητα στο αντίθετο ρεύμα. Έτσι απλά. Χωρίς φωτισμό, χωρίς σήμανση και χωρίς καμία προειδοποίηση και σε σημεία μάλιστα που τα αυτοκίνητα μπορεί να κινούνται με ταχύτητες άνω των 100 χμ την ώρα ή πάνω σε «τυφλή» στροφή. Και πέρασε η πρώτη μέρα και πολλοί γλίτωσαν παρά τρίχα. Τη δεύτερη μέρα (καμία πρόοδος στα έργα) έγινε το μοιραίο. Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά. Την επόμενη ημέρα, ενισχύθηκε λίγο η σήμανση. Ποιος ευθύνεται γι αυτό; Ποιος θα πληρώσει γιο αυτά; Ποιος είναι επιτέλους αυτός που παίζει τόσο απροκάλυπτα με τις ανθρώπινες ζωές; Εδώ δεν πρόκειται για εγκληματική αμέλεια, αλλά για εγκληματική πράξη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς δεν είναι ο μοναδικός δρόμος που συμβαίνουν αυτά. Μονο αν κινδυνεύσει η χαθεί κάποιος "μεγάλος", τότε ίσως να γίνει κάτι για να αλλάξει η κατάσταση. Μέχρι τότε...

Unknown είπε...

Λεωφόρος (ο θεός να την κάνει) Αλ. Παναγούλη, Βουλιαγμένη (με πολλούς "μεγάλους"). Πριν καιρό γέμισε σαμαράκια (πάει στην ευχή). Πρίν 10 μερες στο ένα σαμαράκι (μπροστά στο 47) στην άκρη ο δρόμος υποχώρισε, προφανώς απο την προσπάθεια πολλών οδηγών να το περάσουν οσο πιο πλαι γίνεται. Αφού έμεινε ξέμπαρκο μερικές μέρες και άλλες 1-2 μονο με κώνους, πήγαν λοιπόν και απλά έριξαν ασφαλτο!! Ο δρόμος συνέχισε να υποχωρεί και το σαμαράκι κομάτι κομάτι να χάνετε. Σήμερα, έβγαλαν τα βυθισμένα κομμάτια και πρόσθεσαν πάλι μόνο άσφαλτο. Ο δρόμος το βράδυ είναι ελάχιστα φωτισμένος. Πολλές φορές ντελιβεράδες σαβουριάζονται προσπαθόντας να αποφύγουν τα σαμαράκια. Εγώ τωρα, σε ποιόν να κάνω μύνηση? Στο δήμο για κακοδιαχείριση πόρων ή στον εργολάβο για κακοτεχνίες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση