9/4/11

Top Gear vs. Tesla


Αν και εδώ βλέπουμε ακόμα τα επεισόδια του 2008, επειδή είναι βλέπετε φθηνότερα από τα φετινά, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να προβληθεί και στη χώρα μας το επίμαχο επεισόδιο του Top Gear, που περιλαμβάνει και τεστ του ηλεκτρικού υπερ-αυτοκινήτου TESLA. Η παραγωγή της εκπομπής το συνηθίζει αυτό και μάλιστα έτσι "έχτισε" τη φήμη της και την αξιοπιστία της η εκπομπή: δοκιμάζοντας τις μπούρδες που λένε οι διαφημιστικές εταιρίες στην πράξη. Έτσι λοιπόν, όταν η TESLA έλεγε το 2008 ότι το συγκεκριμένο υπερ-αυτοκίνητο έχει αυτονομία 200 μίλια, οι τρεις Εγγλέζοι δεν είχαν παρά να το δοκιμάσουν στην πράξη. Και μαντέψτε το αποτέλεσμα. Το αυτοκίνητο έφτασε με το ζόρι τα 55 μίλια. Βέβαια ο τρόπος οδήγησής του ήταν πολύ επιθετικός, γι αυτό και η TESLA μήνυσε το BBC για την παραπληροφόρηση. Μάλιστα ανακοίνωσε πως αν το αυτοκίνητο οδηγείται συντηρητικά, μπορεί να έχει αυτονομία ακόμα και 313 μιλίων.

4 σχόλια:

drz400 είπε...

o psilos tou top gear thelei.......
poles mpatses

erou είπε...

Τον Κλάρκσον δεν τον συμπαθεί πολύς κόσμος. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αντικειμενικά και άμεμπτα, αλλά σίγουρα έχει ενδιαφέρον να δεις αν τελικά αυτό που διαφημίζουν τα αυτοκίνητα, τελικά τα κάνουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όταν ήμουν στην Αγγλία η Nissan είχε μια διαφήμιση με μία φωτογραφία του TERRANO πάνω σε ένα λόφο από χώμα. Οι τύποι έφτιαξαν ένα ίδιο λόφο και προσπάθησαν να τον περάσουν με το αυτοκίνητο. Φυσικά απέτυχε και η NISSAN έγινε ρόμπα. Αποκάλυψε ότι ήταν photoshop της διαφημιστικής της και ζήτησε συγνώμη.

Poulman είπε...

Επειδη διαβασα ΟΛΟΚΛΗΡΟ το site της Tesla motors, οντως παραπληροφορουν γιατι οι ιδιοι σε καποιο απο τα FAQ τους αναφερουν πως Ο ΤΡΟΠΟΣ οδηγησης και η ΤΑΧΥΤΗΤΑ του οχηματος, δεν επηρεαζει την καταναλωση, αφου το μονο απο το οποιο εξαρταται η αυτονομια ειναι η αποσταση. Δηλαδη, ειτε σε υψηλες, ειτε σε χαμηλες ταχυτητες, η αποσταση που θα πρεπει να διανυσει το οχημα ειναι παντα η ιδια μεχρι να αδειασουν οι μπαταριες.

erou είπε...

Κι ενώ το TESLA είναι αναμφισβήτητα ένα υπερ-αυτοκίνητο, το μοναδικό στο είδος του με τέτοιες επιδόσεις, τελικά χάνει επειδή το 'μάρκετινγκ' της εταιρίας ήθελε να υπερβάλλει ακόμα περισσότερο. Τι κρίμα. Δηλαδή αν έλεγαν την αλήθεια, πόσο άσχημα θα ήταν τα πράγματα; Δεν είναι αρκετές οι επιδόσεις και η αυτονομία του; Έπρεπε να πουν ψέμματα;

Προσαρμοσμένη αναζήτηση