30/11/07

Έξω απ' τα Όρια


Έχω ξαναπεί ότι σε κάθε δυστύχημα το πόρισμα της τροχαίας είναι ότι ευθύνεται η υπερβολική ταχύτητα. Διότι με τη βολική αυτή λογική αν τα αυτοκίνητα που συγκρούστηκαν κινούνταν με 20 χιλιόμετρα την ώρα, θα είχαμε ελαφρές υλικές ζημιές. Συνεπώς, στους δρόμους καρμανιόλες τα μέτρα που παίρνει το κράτος μας είναι να φυτέψει μία πινακίδα που να κατεβάζει το όριο ταχύτητας σε κάτι τόσο γελοίο, όσο το 40 ή το 30. Και μετά βέβαια έχει το δικαίωμα και να σε γράψει αν το παραβείς και να δικαιολογήσει το ατύχημα. Από την πλευρά των οδηγών, βέβαια, κανείς δεν λαμβάνει σοβαρά τέτοια σήματα. Αν ας πούμε δείτε όριο ταχύτητας 40 σε λεωφόρο, έχετε ποτέ κόψει; Εγώ προσωπικά όχι. Και το πρόβλημα είναι εδώ ακριβώς: Στο ένα και μοναδικό σημείο που θα χρειαστεί πραγματικά να πάμε με 40, δεν θα πάμε, πιστεύοντας ότι είναι και αυτό μία ακόμα υπερβολή.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς γράφεις με αφορμή το διαφημηστικό σποτ στην τηλεόραση σχετικα με την μείωση των τροχαίων. Και εγώ όταν το είδα μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Παρουσιάζουν την "υπερβολική ταχύτητα" σαν το μόνο αίτιο των ατυχημάτων, δεν κοιτάνε να φτιάξουνε τους δρόμους. Αίσχος

erou είπε...

Για να πω την αλήθεια δεν είδα το διαφημιστικό, αλλά αν υπάρχει τέτοιο σποτ, απλώς επιβεβαιώνει την προχειρότητα που αντιμετωπίζονται ζητήματα ζωής και θανάτου στη χώρα μας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση