11/2/08

Οδήγα Αποφασιστικά

Δύο παραδείγματα για το ίδιο θέμα που μου συνέβησαν την ίδια ημέρα: Αυτοκίνητο μπροστά μου, πήγαινε σε όλη την ευθεία αναποφάσιστος σχετικά με το αν θα προσπεράσει ένα προπορευόμενο μας φορτηγό ή όχι και τελικά το αποφάσισε λίγο πριν τη στροφή. Ήταν τυχερός γιατί από το άλλο ρεύμα ερχόταν μπετονιέρα, που πέρασε εκατοστά του δευτερολέπτου αργότερα. Άλλη περίπτωση. Ήταν στη διασταύρωση και περίμενε, αλλά φαινόταν ότι ετοιμαζόταν να βγει. Περίμενε όμως και τα άλλα αυτοκίνητα πλησίαζαν. Τελικά το σκέφτηκε καλά και πήρε την απόφαση τη «σωστή» στιγμή: Πετάχτηκε ακριβώς μπροστά από το άλλο αυτοκίνητο. Ευτυχώς οι άλλοι οδηγοί το είχαν αντιληφθεί εγκαίρως και πρόλαβαν να αντιδράσουν. Ορισμένες αποφάσεις δεν θέλουν πολλή σκέψη. Θέλουν τη σωστή απόφαση, τη σωστή στιγμή.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό με τις διασταυρώσεις είναι θέμα. Πολές φορές βλέπεις ότι κάθονται και περιμένουνε και μόλις πλησιάσεις πετάγονται μπροστά σου.

Ανώνυμος είπε...

Συνήθως οι μεγάλης ηλικίας που δεν έχουν καλά αντανακλαστικά είναι που καθυστερούν να κάνουν την κίνηση. Επίσης και όσοι δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, όσοι φοβούνται και όσοι δεν έχουν πάρει ακόμα τον αέρα και θέλουν πολύ σκέψη πριν το πάρουν απόφαση. Αυτοί είναι και οι πιο επικίνδυνοι.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση