30/7/08

Καλός Άνθρωπος

Έχετε ακούσει ποτέ την έκφραση "Είναι τόσο καλός που παραχωρεί προτεραιότητα ακόμα και στο πράσινο"; Ή "Ήταν τόσο καλός που ποτέ δεν πήγαινε με πάνω από 60 χιλιόμετρα την ώρα". Αν δεν τις έχετε ακούσει, καλώς. Γιατί, αντίθετα με ότι πιστεύουν ορισμένοι – ευτυχώς λίγοι – δεν είναι δείγμα καλοσύνης το να παραχωρείς προτεραιότητα εκεί που πρέπει να την χρησιμοποιήσεις. Δεν είναι δείγμα ανθρωπιάς το να σταματάς στη λεωφόρο για να παραχωρήσεις προτεραιότητα στο στενάκι. Δεν είναι στοιχείο πολιτισμού το ότι πηγαίνεις με 60 στον αυτοκινητόδρομο. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να καθυστερείς την κίνηση των άλλων οχημάτων και πολλές φορές είναι και άκρως επικίνδυνα. Και σίγουρα δεν θέλεις να λένε για σένα «Κρίμα και ήταν τόσο καλός που ποτέ δεν έτρεχε, πήγαινε πάντα αργά και αριστερά».


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό!!! Και αληθινό! Έτσι είμαστε εμείς οι Έλληνες πάντως. Ή του ύψους ή του βάθους.

Ανώνυμος είπε...

Μεταξύ άλλων, θα ήθελα πολύ να δω σε αυτή τη χώρα να ενεργοποιήται επιτέλους και η κλήση για παρακώληση συγκοινωνιών. Πάντως πρέπει να αλλάξει τελείως το καθεστώς της οδήγησης στη χώρα μας. Πρέπει να υπάρξει επιτέλους οδηγική παιδεία. Κάποιοι πρέπει κάποτε να μάθουν ότι δεν σταματάμε όπου μας κάνει κέφι, ότι τα ταξί δεν παίρνουν ποτέ πελάτες από την αριστερή λωρίδα, ότι η αριστερή λωρίδα είναι ταχείας κυκλοφορίας!, ότι ΛΕΑ σημαίνει Λωριδα ΕΚΤΑΚΤΟΥ Ανάγκης κι όχι ευκαιρία για κάποιους κουτοπόνηρους να προσπεράσουν - στο πήξιμο - καμιά δεκαριά φουκαράδες κλπ κλπ κλπ. Ολοι θέλουν να αλλάξει κάτι επιτέλους σε αυτόν τον τόπο αλλά λίγοι είναι αυτοί που συνειδητά το σκέπτονται.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει οπωσδήποτε ο Ελληνας να αλλάξει τρόπο σκέψης. Αλλιως δεν αλλάζει τίποτα και πάντα θα ζούμε στην μιζέρια και την κακομοιριά.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα με γράψανε για επικίνδυνη οδήγηση, επειδή προσπέρασα από δεξιά αυτοκίνητο που πήγαινε στην αριστερή αργά. Προσπάθησα να εξηγήσω στον τροχονόμο ποιος οδηγεί επικίνδυνα, αλλά καλύτερα να μίλαγα στον τοίχο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση