23/12/08

Φοράμε Χειμωνιάτικα


Ο Χειμώνας ήρθε και την περίοδο των Χριστουγέννων πολλοί είναι αυτοί που φεύγουν για εκδρομή. Άλλωστε εφέτος οι ημερομηνίες είναι βολικές και με λίγες ημέρες άδειας, μπορεί κάποιος να κάνει «σχολικές διακοπές». Η Ελλάδα ενδείκνυται για εκδρομές άλλωστε. Ευκαιρία να πιάσουν τόπο και τα «εκδρομικά» οχήματα. SUV, τζιπ, στέισον και κάθε είδους αυτοκίνητο τελικά που μπορεί να φιλοξενήσει μία οικογένεια ή μία παρέα για ένα μεγάλο ταξίδι. Ένα πολύ, πολύ σημαντικό θέμα ωστόσο είναι τα ελαστικά. Επειδή συνήθως τα μεγάλα τετρακίνητα αγοράζονται για λόγους πρεστίζ και κυκλοφορούν μέσα στις πόλεις, εξοπλίζονται –ορθώς- με ελαστικά δρόμου, με αποτέλεσμα στις λάσπες, στο χώμα και στον πάγο να είναι τελείως ακατάλληλα. Υπάρχουν ειδικά ελαστικά χιονιού τα οποία φθείρονται μεν εύκολα, αλλά επιτρέπουν την ασφαλή οδήγηση στο χιόνι και τον πάγο. Και πιστεύω ότι για κάποιον που ξοδεύει τόσα χρήματα για ένα αυτοκίνητο, είναι χαζό να μην έχει ένα δεύτερο σετ ελαστικών για τις συνθήκες του χειμώνα. Ασφάλεια, άνεση και οικονομία.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι και πολλοί μάλιστα που αγοράζουν σωρηδόν Χ5 και CAYENNE, τι συνείδηση περιμένουμε να έχουν ώστε να έχουν και δεύτερα λάστιχα;

Ανώνυμος είπε...

Το πιο σημαντικό στο αυτοκίνητο είναι τα ελαστικά του, παρά τα υπόλοιπα συστήματα και ηλεκτρονικά του. Ειδικά για τα αυτοκίνητα που βγάινουν εκτός δρόμου και ειδικά όταν ταξιδεύουν σε χιόνι-πάγο, είναι πολύ σημαντικό να έχουν σωστά λάστιχα. Αλλά υπάρχει και μία παρεξήγηση. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το μεγάλο και βαρύ Χ5 που λες, κινείται καλύτερα στο χιόνι και τον πάγο από άλλα τζιπ ή SUV. Αυτό είναι μεγάλο λάθος διότι αυτού του είδους τα αυτοκίνητα είναι πολύ βαριά και σταματούν δύσκολα όταν αρχίσουν να γλιστράνε. Καλύτερα συμπεριφέρεται το SMART ή κάποιο άλλο μικρό αυτοκίνητο, από ότι τα μεγάλα και ογκώδη τζιποειδή. Αλλά δυστυχώς αυτού του είδους τα οχήματα εξυπηρετούν άλλους σκοπους όπως είναι η επίδειξη και γι αυτό το λόγο πάνε να κάνουν επίδειξη και στα χιόνια.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ. Στο εξωτερικό, στις βόρειες χώρες και νομίζω και στην Αμερική, είναι υποχρεωτικό το χειμώνα να φοράνε όλα τα αυτοκίνητα λάστιχα χιονιού. Αλλιώς τρως πρόστιμο.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ κι εγω αλλά....
Εδω βλέπεις στην παραλιακή ώρα μη αιχμής (δηλαδη που τα αυτοκινητα κινουνται κανονικά) τον/την "κυριο/α" με την Porshe Cayen να έχει το αριστερό στο τιμόνι και με το δεξί να κρατάει το κινητό στο *αριστερό* αυτί. Θέλω να πώ ότι τόοοσα έδωσε για το αμάξι και τσιγκουνεύεται 20 ευρώ για ένα bluetooth. Λέτε να δώσει τα ποσα χρειάζονται για χειμονιάτικα λάστιχα? Ασε που νομίζω οτι οι Cayene δεν φοράνε τετοια ?

Προσαρμοσμένη αναζήτηση