13/7/09

Τροχονόμοι στη Βροχή



Το είχα πει και παλιότερα και λυπάμαι που το ξαναφέρνω στην επιφάνεια, αλλά βλέπετε, βρήκα αυτές τις φωτογραφίες και δεν μπόρεσα να μην επανέλθω. Στην Ελλάδα, όχι μόνο όταν βρέχει, αλλά και όταν πρόκειται να βρέξει, να χιονίσει, να κάνει πολύ κρύο, να κάνει πολλή ζέστη, οι Τροχονόμοι δεν βρίσκονται στο καθήκον τους. Φαίνεται ότι με αυτές τις συνθήκες, οι πολίτες δεν χρειάζονται την «προστασία» τους, τις υπηρεσίες τους. Με αυτές τις συνθήκες δεν χρειάζεται να προσφέρουν το κοινωνικό έργο τους, να γράφουν τον κόσμο για παραβίαση των γελοίων ορίων ταχύτητας. Αν η Τροχαία προσφέρει κοινωνικό έργο, τότε να το προσφέρει όπως γίνεται παντού στον κόσμο: Υπό όλες τις συνθήκες.

4 σχόλια:

Vag είπε...

Σωστό πολύ σωστό. Αν οι Τροχονόμοι ήταν εκεί για να βοηθούν και να διευκολύνουν την κίνηση, τότα θα έπρεπε να τους βλέπουμε και με βροχή και με ήλιο. Αλλά δυστυχώς έχουν καταντήσει απλοί φοροεισπράκτορες της εκάστοτε κυβέρνησης.

Mike είπε...

Είδαμε και όταν δεν βρέχει πόσο εξυπηρετούν το κοινό για διευκόλυνση της κυκλοφορίας. Μόνο να ανοίγουν δρόμους για να περάσει κανένας κλεφτο-υπουργός είναι. Και οι υπόλοιποι να περιμένουμε σε ατέλειωτες ουρές. Άμα είναι να νοίξουν τους δρόμους για κανένα κρατικό στέλεχος, βγαίνουν με κάθε καιρό, εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα. Αμα είναι να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, τότε δεν ξεμυτίζουν εύκολα.

hecon είπε...

Ρωτα κι εμας τι τραβαμε καθε πρωι στην Μεσογειων και Κατεχακη, που κλεινουν οι δρομοι για 20 λεπτα για να περασει ο κυριος Πρωθυπουργος. Το μποτιλιαρισμα που δημιουργειται ειναι τεραστιο και ακριβως την ωρα αιχμης που παει οκοσμος στις δουλειες του. Εκει οι τροχονομοι ειναι παντα παροντες, βρεξει-χιονισει. Για τα σημεια που χρειαζονται τροχονομο για να διευκολυνουν τον κοσμο να παει στη δουλεια του, "δεν υπαρχουν διαθεσιμοι ανδρες" δηλωνουν. Στα παλιά τους τα παπούτσια πως θα παμε εσυ κι εγω στη δουλεια μας. Να σαπισεις 2 ωρες στο αυτοκινητο, τι τους νοιαζει; Οταν μετακινουνται ομως τα κυβερνητικα κλιμακια, οι δρομοι πρεπει να ειναι ανοιχτοι...

Αλεξ είπε...

Πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα... Από κάπου θα πρέπει να ξεκινήσει αυτή η αλλαγή... να ξαναγίνουμε περήφανοι που είμαστε Έλληνες...

Προσαρμοσμένη αναζήτηση