7/4/10

9ff GT9-R Porsche



Ο Γερμανικός βελτιωτικός οίκος 9ff έγινε γνωστός μετά την περίφημη 9ff GT9-R Πόρσε που εκτόξευσε σε επιδόσεις, αλλά πρόσφατα αποκάλυψε και τεχνικές λεπτομέρειες. Είναι φανερό ότι το μοντέλο πάει να χτυπήσει την Bugatti Veyron. Μόνο 20 κομμάτια θα φτιαχτούν από το συγκεκριμένο μοντέλο, η τιμή του οποίου θα κυμαίνεται στα 1.1 εκατομμύρια δολάρια. Το αυτοκίνητο θα έχει 1120 hp που θα αποδίδει ένας 4λιτρος, εξακύλινδρος Boxer κινητήρας.

Η επιτάχυνση 0 - 100 θα επιτυγχάνεται σε 2.9 δευτερόλεπτα. Τα 300 θα τα φτάνει σε 15.8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του θα είναι στα 414 χιλιόμετρα την ώρα (257.2 μίλια). Αν οι επιδόσεις αυτές επιβεβαιωθούν, τότε η 9ff GT9-R θα είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής, ξεπερνώντας ακόμα και τα 412.28 Χμ/ώρα του SSC Ultimate Aero TT. Με τις επιδόσεις αυτές θα ξεπεράσει και την Keating TKR, η οποία φτάνει τα 418.6 Χμ/ώρα. Η εταιρία θα βγάζει και ένα μικρότερο μοντέλο με 987 ίππους που θα είναι κατά τι χειρότερο σε επιδόσεις.

Διαθέσιμο ήδη στην αγορά είναι το μοντέλο των 750 ίππων το οποίο φτάνει τα 300 Χμ/ώρα σε 20 δευτερόλεπτα. Ο κινητήρας του συνοδεύεται από ένα 6τάχυτο χειροκίνητο ή σειριακό κιβώτιο. Επίσης, υπάρχει η επιλογή του 5τάχυτου Tiptronic.

Η 9ff διαβεβαιώνει τους υποψήφιους αγοραστές ότι κάθε αυτοκίνητο θα είναι μοναδικό, ενώ προσφέρει και μία μεγάλη γκάμα από custom ιδιαιτερότητες που μπορεί να επιλέξει ο οδηγός. Φυσικά τα αυτοκίνητα θα έχουν άδεια κυκλοφορίας στο δρόμο, ενώ θα προσφέρεται και ποικιλία από μοναδικά αεροδυναμικά βοηθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση