28/2/08

(A)utopia

Έχετε φανταστεί πως θα ήταν ο κόσμος γύρω μας αν όλα λειτουργούσαν κατά τις υποδείξεις του συστήματος και με βάση τον ΚΟΚ; Φανταστείτε δηλαδή να ακολουθούσαμε απαράβατα τα όρια ταχύτητας, να μην παραβιάζαμε ποτέ τον ΚΟΚ, να μην προσπερνούσαμε «παράνομα», να μην σταματούσαμε ούτε να σταθμεύαμε «παράνομα», να σταματούσαμε στα πορτοκαλί. Πως θα ήταν η ζωή μας; Καλύτερη; Χειρότερη;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα ήταν τέλεια. Οι δρόμοι θα ήταν ασφαλείς και θα μπορούσαμε να οδηγούμε χωρίς να κινδυνεύει η ζωή μας.

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα κάνετε; Έχετε δει τα όρια ταχύτητας; Θα μπορούσατε ποτέ να πάτε με 30 και 40 χιλιόμετρα την ώρα; Οι καθημερινές διαδρομές θα δεκαπλασιάζονταν σε χρόνο και θα ήταν άσκοπο να μετακινηθεί κανείς γιατί η κίνηση στο δρόμο θα ήταν απλώς "ακινησία".

Άλλωστε αν τα αυτοκίνητα πάρκαραν μονο εκει που επιτρεπεται, μαλλον τα περισσοτερα θα επρεπε να φυγουν εξω απο την Αθηνα γιατι δεν χωρανε.

Ανώνυμος είπε...

Όντως και τα όρια ταχύτητας και η σήμανση είναι μία ουτοπία. Θυμάμαι κάποτε μία εκπομπή του Άρη Σταθάκη νομίζω, που είχε προσπαθήσει να κάνει το ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη χωρίς να παραβεί τα όρια ταχύτητας και έκανε 2 μέρες να φτάσει!!

Ανώνυμος είπε...

Τα γελοία όρια ταχύτητας και η γελοία σήμανση κάθε άλλο παρά ασφάλεια προσφέρουν ή μπορούν να προσφέρουν.

Η λύση λοιπόν δεν πρόκειται να έρθει ακολουθώντας τη σήμανση, αλλά όταν διορθωθεί η σήμανση.

erou είπε...

Κι εγω προς την κατεύθυνση της αλλαγής των σημάνσεων σε πιο ρεαλιστικές ειμαι για να πω την αληθεια. Πράγματι, αν κάποιος κινείται σύμφωνα με τον κώδικα, περισσότερο πρόβλημα θα δημιουργήσει, παρά καλό θα κάνει.

Όμως μην ξεχνάμε ότι τα γελοία όρια παρέχουν α) τη δυνατότητα στην Τροχαία μας να αυξάνει τα έσοδά της όποτε χρειάζεται και β) στους αρμόδιους φορείς να φέρονται ότι έχουν εκτελέσει το καθήκον τους, αυξάνοντας τους περιορισμούς.

Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε; Το τρώμε το παραμύθι;

Προσαρμοσμένη αναζήτηση