7/2/08

Ειδήσεις


Σχετική οδηγία Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Άρθρο 7


Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε το θέμα της κάκιστης κατάστασης που βρίσκεται η Νέα Εθνική Οδός Πατρών Κορίνθου, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος διέλευσης, που καλούνται να πληρώσουν μόνο οι Έλληνες οδηγοί!


Αυτή την αποκάλυψη έκανε χτες ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο οποίος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι τουρίστες που έρχονται από την Πάτρα με κατεύθυνση την Αθήνα, δεν πληρώνουν διόδια, καθώς υπάρχει Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία, δεν επιβάλλεται κόστος διέλευσης, όταν δεν πληρούνται οι όροι ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση!


Καλούμε τον κόσμο να μην πληρώνει τα διόδια για να χρησιμοποιεί αυτό τον δρόμο. Οι ξένοι δεν πληρώνουν βάσει νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ο δρόμος αυτός δεν πληροί καμία προδιαγραφή για Εθνικό οδικό δίκτυο. Μόνο όσοι τρώνε κουτόχορτο πληρώνουν για να σκοτωθούν» δήλωσε ο κύριος Κατσικόπουλος, ο οποίος μάλιστα ανακοίνωσε, μερικές μέρες αργότερα, ότι σκοπεύει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το θέμα και ο οποίος συμπλήρωσε ότι και όσοι περνούν χωρίς να πληρώσουν, δεν αντιμετωπίζουν καμία κύρωση: «Ακόμα και αν ο οποιοσδήποτε οδηγός περάσει χωρίς να πληρώσει, τον αφήνουν χωρίς να του κάνουν τίποτα. Και αυτό για να μην ανοίξει το θέμα, επειδή το γνωρίζουνε», είπε ο κ. Κατσικόπουλος.


Τα διόδια της συγκεκριμένης Εθνικής Οδού είναι από τα ακριβότερα, καθώς το αντίτιμο που καλούνται να πληρώσουν τα διερχόμενα ΙΧ ανέρχεται στα 2,5 ευρώ. Τις οδικές συνθήκες που επικρατούν εκεί λίγο πολύ τις ξέρουμε όλοι –εκτός από όσους εξ ημών αποβάλλουν γρήγορα τις κακές αναμνήσεις και δεν πηγαινοέρχονται μια φορά την εβδομάδα στην Πάτρα. Μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, συν μισή βοηθητική, καθόλου φώτα το βράδυ σε μια απόσταση 100 χιλιομέτρων, επί συνόλου 150 της απόστασης μεταξύ των δύο πόλεων, και παντελής απουσία διαχωριστικής νησίδας σε περισσότερο από το μισό της διαδρομής.


Σύμφωνα με τη σχετική οδηγία της ΕΕ, «διόδια και τέλη χρήσης επιβάλλονται μόνο στους χρήστες αυτοκινητοδρόμων ή άλλων οδών με περισσότερες από μια λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, όταν οι οδοί αυτές έχουν χαρακτηριστικά ανάλογα προς τα χαρακτηριστικά των αυτοκινητοδρόμων καθώς και στους χρήστες γεφυρών, σηράγγων και ορεινών διαβάσεων».


Λίγο παραπάνω, στην ίδια οδηγία, ως αυτοκινητόδρομος ορίζεται «κάθε οδός η οποία έχει μελετηθεί και κατασκευαστεί ειδικά για την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων, η οποία δεν εξυπηρετεί τις παρόδιες ιδιοκτησίες και η οποία: i) εκτός από ορισμένα σημεία της ή εκτός από προσωρινές διευθετήσεις, διαθέτει, για τις δύο κατευθύνσεις της κυκλοφορίας, διακεκριμένα οδοστρώματα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και ποιός ενημερώνει τους οδηγούς ξένων χωρών για την κατάσταση του δρόμου στην εν λόγω διαδρομή; Μήπως έχει βγεί Απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ή σχετική οδηγία; Δεν νομίζω... Απλά κάποιος, αποφάσισε να ασκήσει πίεση με αυτό τον τρόπο... Το κάνουνε και αρκετοί Έλληνες αυτό... Δεν πληρώνουν δηλαδή... Αλλά δεν ενημέρωσε ο "Κύριος" που έβγαλε την ανακοίνωση οτι το πρόστιμο είναι €50... Ενημέρωσε;;; Ούτε υπάρχει και "δεδικασμένο" για το συγκεκριμένο θέμα... Υπάρχει;;; Αλλά, στο Ελλαδιστάν που ζούμε, ο καθένας είναι ότι δηλώσει και κάνει ότι νομίζει... Το ξαναείπα... Opinions are like assholes, everybody has one... :D

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ρίξτε μια ματιά στο link που σας δίνω σχετικά με τα πρόστιμα στα διόδια της Πατρών-Κορίνθου να φρίξετε!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση