21/2/08

Μήπως Πιάστηκες Κώτσος;

Πολύς κόσμος απογοητεύτηκε με την επιλογή του τετρακίνητου οχήματός του, μετά τις πρόσφατες χιονοπτώσεις στην Αττική. Πολλοί χαρούμενοι νέοι ιδιοκτήτες 4Χ4, όταν πλήρωναν αδρά για την απόκτηση του οχήματός τους, πίστευαν ότι θα πήγαιναν παντού και πως -ειδικά το δικό τους όχημα- δεν θα κόλλαγε πουθενά και με τίποτα. Και έτσι απογοητεύτηκαν γιατί απλά ανακάλυψαν πως το 99% των οχημάτων SUV, δεν παρέχουν τίποτα περισσότερο από ένα κοινό αυτοκίνητο στις δύσκολες συνθήκες και πως όλα τα ηλεκτρονικά gadgets που χρυσοπλήρωσαν δεν είναι παρά ένα παιχνίδι του marketing για να ανεβαίνει η τιμή. Γιατί δεν σκέφτηκαν ποτέ να κοιτάξουν ποια οχήματα εκτός δρόμου επιλέγουν αυτοί που πραγματικά τα χρειάζονται και τι εκπαίδευση έχουν για να κινηθούν σε τέτοιες συνθήκες. Όχι. Ο κλασσικός Ελληνάρας, γεννήθηκε γνώστης και με το υπερσαράβαλό του, μπορεί να δαμάσει τη φύση. Γελοίοι, είσαστε άξιοι της μοίρας σας.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστός!!!!

Ανώνυμος είπε...

χα χα χα! πολύ καλό!!!

Ανώνυμος είπε...

Υπερβάλλεις λίγο. Το 99% των σύγχρωνων SUV παρέχουν όλες τις ευκολίες για τις δύσκολες συνθήκες. Το 1 τα εκατό μπορεί να μην τις έχει (Lada Niva κτλ) αλλα μην τους παιρνει η μπαλα ολους...

Τωρα πια σχεδόν όλα εχουν ειδικα ESP, DTC, συστήματα υποβοήθησης κατάβασης (Hill Descent Control σε συνδυασμό με 4WD Low) και εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Start Assist), και ενα σωρο αλλα καλουδια που τα βοηθουν να κινουνται με ασφαλεια εκτος ασφαλτου.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΣΠΟΡΤΣΚΑΡ Εμποροτεχνική ΑΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων Porsche στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκτελούν πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Porsche Cayenne.

Η ανάκληση αφορά 161 οχήματα, σε ορισμένα εκ των οποίων υπάρχει η πιθανότητα, λόγω των μικρών κινήσεων του κινητήρα κατά τη λειτουργία του, ο σωλήνας καυσίμου να έρθει σε επαφή με την επένδυση του χώρου του κινητήρα κατά την κίνηση του οχήματος. Έτσι μπορεί να προκαλείται ένας θόρυβος χτυπήματος, καθώς και σημάδια γδαρσίματος στον ίδιο το σωλήνα καυσίμου.

Έως σήμερα έχουν αναφερθεί πέντε σχετικές περιπτώσεις παγκοσμίως, από τις οποίες μόνο μία είχε να κάνει και με σημάδια γδαρσίματος στο σωλήνα καυσίμου. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της PORSCHE για να γίνει τροποποίηση της όδευσης του σωλήνα καυσίμου στα σχετικά οχήματα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Ανώνυμος είπε...

Ρε autotriti, τι σχεση εχει αυτο που εγραψες με το τοπικ?

Ανώνυμος είπε...

Προς incredible..
Το Νιβα μπορει να μην εχει esp ή ABS,αν και τα καινουργια εχουν abs αλλα πιστεψε με επειδη εχω οδηγησει Νιβα και ολα τα SUV τα βαζει κατω στις δυσκολες συνθηκες.
Μονο με πραγματικα τζιποειδη μπορεις να το συγκτινεις.(Freelander,wrangler Landrover,mercedes G class κλπ)Ολα τα suzuki,rav4,και λοιπα τα εχω δει στο χωριο να μενουν σε λασπες (κυριως) και χιονια και μετα να φωναζουν γειτονα με νιβα ή τρακτερ για να τα ξεκολησει..Απλα το θεμα ειναι να καταλαβουμε ολοι πως αλλο SUV και αλλο εκτος εκτος δρομου.

Φιλικα Σπυρος.

Αν ξεχασα καποιο καλο εκτος δρομου απο τη λιστα συγχωρεστε με αλλα εγραψα το κειμενο σε 2'.

Ανώνυμος είπε...

"Απάντηση πρός Incredible"

Μάλλον δεν έχεις μπεί σε Lada Niva και για αυτό λές αυτό που λές. Επίσης, τα συστήματα που αναφέρεις δεν έχονυ καμία μα καμία απολύτως σχέση με την οδήγηση σε πάγο/χιόνι... Μα καμία λέμε... Άλλο εκτός δρόμου, άλλο σε χιόνι/πάγο... Επίσης, έχεις δεί πολλά Porsche Cayenne κλπ της ίδιας κατηγορίας, να κυκλοφορούν σε χώρες που έχουν τον περισσότερο χρόνο πάγο/χιόνι; Μπές και ενημερώσου από κανενα σοβαρό Site και μετά μίλα... Αλλά, opinions are like assholes, everybody has one :D

Προσαρμοσμένη αναζήτηση