3/4/08

Προτεραιότητα

Οι κανόνες του ΚΟΚ που ρυθμίζουν ποιος έχει προτεραιότητα στο δρόμο, δεν αρκούν για να αποφευχθούν διάφοροι απρόσμενοι κίνδυνοι. Για το λόγο αυτό χρειάζεται πάντα ιδιαίτερη προσοχή στις διασταυρώσεις, ακόμα και όταν έχουμε προτεραιότητα. Για παράδειγμα όταν υπάρχει μειωμένη ορατότητα. Όταν δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε με ακρίβεια την ταχύτητα και την απόσταση των οχημάτων που πλησιάζουν. Ή όταν λόγω των κακών συνθηκών του δρόμου είμαστε σε κακή θέση. Εξαιτίας αυτών των λόγων υπάρχει πάντα κίνδυνος οι άλλοι οδηγοί να μη σεβαστούν την προτεραιότητα ή να αλλάξουν χωρίς έλεγχο και προειδοποίηση κατεύθυνση. Ο ΚΟΚ ορίζει την παραχώρηση προτεραιότητας, όχι όμως και το δικαίωμα να περάσει κάποιος πρώτος. Η προτεραιότητα δεν είναι απόλυτο δικαίωμα. Για κάθε ατύχημα, πολλές φορές ευθύνονται όλοι οι εμπλεκόμενοι, τουλάχιστον στο κομμάτι του τι έκαναν για την αποφυγή του.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτο το λόγο πολλές φορές οι ασφαλιστικές δεν πληρώνουν 100%. Αν και ο αλλος εμπλεκόμενος στο ατύχημα μπορούσε να το αποφύγει και δεν το έκανε, έχει και αυτός μερίδιο ευθύνης.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ο στόχος είναι να αποφύγεις το ατύχημα, είτε έχεις προτεραιότητα είτε όχι. Το πολύ-πολύ να ρίξεις και καμιά μούτζα μετά και να βρεις το δίκιο σου!

Ανώνυμος είπε...

Makria apo atyxhmata, ftais den ftais...

Προσαρμοσμένη αναζήτηση