27/4/09

Φρένο στους Εντατικούς Ρυθμούς


Όλοι ξέρουμε πόσο εντατικά εκτελούνται τα έργα στην Ελλάδα. Τόσο, που πολλές φορές το παρακάνουμε και παραδίδουμε τα έργα νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Γι αυτό αποσύρονται τα περισσότερα εργοτάξια ενόψει της εξόδου του Πάσχα, προκειμένου να αμβλυνθεί η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών. Ωστόσο δύσκολες ώρες αναμένουν, κυρίως, όσους κινηθούν από την Αθήνα προς τη Λαμία. Πιο συγκεκριμένα, στο τμήμα Μεταμόρφωσης - Σκάρφειας, οι οδηγοί θα συναντήσουν δυσκολίες στα τμήματα Αφιδνών - Μαλακάσας (27 - 34 χλμ.) και Οινοφύτων - Σχηματαρίου (45 - 60 χλμ.), στα οποία οι λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση περιορίζονται από τρεις σε δύο (χωρίς λωρίδα έκτακτης ανάγκης). Αντίθετα, στο τμήμα Μαλιακός - Κλειδί Ημαθίας, από Μεγάλη Τετάρτη έως την Τρίτη του Πάσχα δεν θα εκτελείται κανένα έργο επί του αυτοκινητοδρόμου. Με ρυθμούς χελώνας κινούνται οι εργασίες ανακατασκευής των περισσότερων τμημάτων εθνικών οδών της χώρας, που παραχωρήθηκαν προ διετίας σε ιδιώτες, όμως κανονικά «τρέχει» η είσπραξη των αυξημένων διοδίων για οδικά δίκτυα που θα ολοκληρωθούν το 2013, αφού εδώ το χρονοδιάγραμμα τηρήθηκε ευλαβικά. Οι υπεύθυνοι του ΥΠΕΧΩΔΕ δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για την πορεία των εργασιών και πιέζουν («όσο μπορούν») τις κοινοπραξίες που καθυστερούν.

Είδηση από το http://safedrivergr.wordpress.com

3 σχόλια:

Theo είπε...

Πολύ καλό το safedriver καταρχήν και μπράβο που υπάρχετε κι εσείς και τα γράφετε, γιατί αλλιώς κάποιοι νομίζουν ότι όλα περνούν απαρατήρητα... Ποια έργα σταμάτησαν; Σταμάτησαν οι εργασίες ναι, αλλά καμία λωρίδα δεν δόθηκε στην κυκλοφορία. Δηλαδή και παλι ανακοινωσαν ότι δηθεν κανουν κατι για τη διευκολυνση μας, ενω στην πραγματικοτητα απλως πηραν αδεια οι εργολαβοι και παραταση, αφηνοντας τα παντα μεσα στη μεση.

driver είπε...

Συγνώμη που θα σας στεναχωρήσω, αλλά τα περισσότερα έργα ήταν σταματημένα έτσι κι αλλιώς. Απλώς τώρα πήραν και παράταση στην παράδοση τους... για το καλό μας!!

Pablo είπε...

Αυτός ο κολοδρομος η Κορινθου-Πατρων θα φτιαχτει ποτε; Πόσο δύσκολο είναι δηλαδή να βάλουν άλλη μια λωρίδα και ενα διαζωμα στη μεση να μη σκοτωνεται ο κόσμος; Εδώ έγινε ολόκληρη Αττική Οδος μεσα σε λιγα χρονια και χρειαστηκε να περασει μεσα απο πυκνοκατοικημενες περιοχες, εκει που ειναι ολο χωραφια κολλησανε;

Προσαρμοσμένη αναζήτηση