3/2/10

Συμβουλές Οδήγησης Εκτός Δρόμου 1


Εάν δεν έχετε καλό καιρό, χρόνο, εξοπλισμό, διάθεση και εμπειρία, αλλά και άτομα να σας βοηθήσουν, καλό θα είναι να επιστρέψετε. Εάν όμως αποφασίσετε να το αντιμετωπίσετε, εξετάστε σοβαρά το πρόβλημα, ακολουθήστε όχι την γρηγορότερη αλλά την ασφαλέστερη λύση όσο χρόνο και να σας πάρει.

Σε ανώμαλο έδαφος οδηγείτε όσο πιο αργά μπορείτε και αφήστε το όχημα να έρπει αποφεύγοντας τον συμπλέκτη και μαθαίνοντας να χρησιμοποιείτε την ροπή του στις χαμηλές στροφές. Σίγουρα θα σβήνει πολλές φορές στις αρχές, αλλά μόνον έτσι θα μάθετε την σωστή χρήση του συμπλέκτη.

Οι αντίχειρες θα πρέπει να βρίσκονται εξωτερικά της περιμέτρου του τιμονιού σε τυχόν πέρασμα ποταμού και γενικότερα σε πετρώδη εδάφη, γιατί εάν ένας τροχός βρει εμπόδιο μπορεί να στρίψει το τιμόνι βίαια, με πιθανό τραυματισμό από τις ακτίνες του τιμονιού.
Όταν οδηγούμε σε δρόμο με συνεχόμενα εμπόδια, κοιτάμε πάνω από το καπό.

Σε ορισμένα σημεία όμως όπως αποφυγή χαμηλού βράχου, ή όπισθεν για να ξαναμπούμε στη ροδιά μας, βγάζουμε το κεφάλι μας έξω για να οριοθετήσουμε καλύτερα το πέρασμα, αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν θα μας χτυπήσει κάποιο κλαδί, ή δεν θα εγκλωβιστεί το κεφάλι μας σε κάποιο βράχο που μπορεί να βρίσκεται δίπλα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση