4/2/10

Συμβουλές Οδήγησης Εκτός Δρόμου 2


Μην ξεχνάτε ποτέ το επόμενο εμπόδιο όταν περνάτε κάποιο άλλο. Αυτό συνήθως το ξεχνάμε ή δεν το παρατηρούμε. Μην σταματάτε ποτέ μπροστά σε εμπόδιο που τυχόν συναντήσετε στην διαδρομή σας για να κάνετε άλλες εργασίες (καφέ, λήψη φωτογραφιών - κτλ). Μπορεί τελειώνοντας την άσχετη εργασία να το έχετε ξεχάσει και ξεκινώντας να συμβεί το μοιραίο.

Έχει αποδειχθεί ότι σε off road διαδρομές (όπως και όταν κάνουμε όπισθεν) γίνονται πολλά μικροατυχήματα. Προσοχή λοιπόν, προσέξτε τα κρυφά σημεία προς την πορεία που πηγαίνετε: οχήματα της ομάδας σας που βρίσκονται σε κρυφές γωνίες ορατότητας, φυλλωσιές που κρύβουν πέτρες, κομμένοι κορμοί, τρύπες από τυχόν βγάλσιμο δένδρου που έχουν καλυφθεί από φύλλα, θάμνοι που κρύβουν πέτρες. Προσοχή, εκτός δρόμου πάντα κλειστά τα παράθυρα. Όταν περνάτε από κλαδιά δένδρων μπορεί να μπουν απότομα στην καμπίνα και να σας τραυματίσουν, ιδιαίτερα στα μάτια.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε περάσματα με πλαϊνή κλίση, καλό είναι να τα αποφεύγετε, ιδιαίτερα εάν το πέρασμα είναι σαθρό.
Μην αναπτύσσετε μεγάλη ταχύτητα για να περάσετε ένα σημείο ή εμπόδιο (εκτός από ορισμένες ειδικές περιπτώσεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση