2/2/10

Τα Πρώτα Βήματα του 4Χ4


Ξεκινήστε με μια μονοήμερη εντός η εκτός Αττικής. Ειδικά στην αρχή, μην ξεκινάτε ποτέ μόνοι, αλλά πάντα και με ένα άλλο όχημα καλά εξοπλισμένο, ει δυνατόν με έμπειρο οδηγό.
Την τετρακίνηση, για όσα οχήματα είναι κατά επιλογή, να την έχετε πάντα όταν κινείστε σε χωματόδρομο, άσχετα εάν είναι δύσκολος η όχι, αφού με την τετρακίνηση έχετε καλύτερο έλεγχο του οχήματος σε κάποια απότομη κίνηση που ίσως χρειαστεί να κάνετε.
DIF / LOCK ή αλλιώς μεσαίο διαφορικό, σε δύσκολες καταστάσεις πρέπει να είναι πάντα κλειδωμένο.
LOW δηλαδή η κοντή σχέση στο βοηθητικό (για όσα οχήματα διαθέτουν) πρέπει να μπαίνει πριν το δύσκολο πέρασμα κι όχι αφού κολλήσει το αυτοκίνητο, γιατί δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να βγει από το δύσκολο σημείο κατόπιν.
Εάν στη διαδρομή συναντήσετε κάποιο εμπόδιο, όπως νεροφάγωμα, πεσμένο δένδρο, κατολίσθηση, ποτάμι, χιόνι, ή βγείτε από το δρόμο, από λάθος χειρισμό, να θυμάστε ότι στο χώρο της εκτός δρόμου οδήγησης, κάθε πρόβλημα έχει και διαφορετική λύση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν μου επιτρέπεις να συμπληρώσω κάποιες γενικές συμβουλές χρήσιμες τόσο για "νέους" όσο και για "παλιούς":

* Ποτέ μα ποτέ δεν υπερεκτιμάμε τις οδηγικές δυνατότητές μας.
* Η κοινή λογική είναι αναντικατάστατη και σωτήρια. Μην μπαίνετε με το αυτοκίνητο εκεί όπου ούτε πεζοί δεν μπορείτε να μπείτε. Μη διακινδυνεύετε.
* Τα 4Χ4 είναι αυτοκίνητα λίγο πιο ικανά από τα συμβατικά. Δεν είναι ούτε "μαγικά", ούτε άθραυστα, ούτε αψηφούν τους νόμους της φυσικής.
* Η οδήγηση εκτός δρόμου μπορεί να σας βρέξει, να σας λασπώσει ή ακόμα και να σας παγώσει. Προετοιμαστείτε και ντυθείτε σωστά για να το χαρείτε.
* Μη πιστεύετε μυθικές ιστορίες για αυτοκίνητα / οδηγούς που ανεβοκατέβηκαν φαράγγια "αέρας". Συνήθως πρόκειται για παραμύθια. Προς Θεού! Ακόμα και αν είναι αλήθεια μην το προσπαθήσετε χωρίς εμπειρία, παρέα και σωστή προετοιμασία.

Και πολλά άλλα ακόμη… Καλές διαδρομές!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση