10/2/10

Συμβουλές Οδήγησης Εκτός Δρόμου 5


Μην υποτιμάτε ποτέ καμία κατάσταση.

Μην έχετε δυνατά τη μουσική για να μπορείτε να ακούτε καθαρά κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο (κατολίσθηση, άλλο όχημα κτλ) .

Μην καθυστερείτε σε δύσκολα σημεία (κοίτη ποταμού, σαθρό έδαφος, κτλ).

Πάντα να ενημερώνετε κάποιον (της περιοχής κατά προτίμηση), για την διαδρομή που θα ακολουθήσετε, ώστε να ξέρει που βρίσκεστε και να σας περιμένει.

Καλό είναι να θυμάστε σημεία που είχε σήμα το κινητό κατά την διάρκεια της διαδρομής.
Όταν προσπαθείτε να περάσετε ένα δύσκολο κομμάτι μην σπινάρετε άσκοπα, δημιουργείτε πρόβλημα εδάφους στον επόμενο, αλλά και στο όχημα σας.

Μην στρίβετε ποτέ σταματημένο το όχημα:
1) δημιουργείτε πρόωρη και βίαιη φθορά στο σύστημα διεύθυνσης.
2) μετατοπίζετε το υλικό κάτω από τον τροχό με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να ακινητοποιείται το όχημα. Αρκούν ελάχιστα εκατοστά κίνησης του οχήματος, εμπρός ή πίσω για να μπορέσει να στρίψετε με ασφάλεια.

Όταν ένα όχημα ακινητοποιηθεί για οποιοδήποτε λόγο και σας καλέσει για βοήθεια, να πλησιάσετε με μεγάλη προσοχή και ποτέ σε σαθρό σημείο, γιατί μπορεί να εγκλωβισθείτε και εσείς.

Εξετάστε προσεκτικά το πρόβλημα που έχει, μελετείστε εάν μπορείτε να το ρυμουλκήσετε. Εάν μπορείτε δείτε από πιο σημείο θα το πιάσετε και προς πια κατεύθυνση θα το πάτε και πάντα να επιλέγετε την πιο ασφαλή μέθοδο. Εάν όμως το έδαφος είναι κατηφορικό και σαθρό, σταματήστε το όχημα σας στο πιο επίπεδο σημείο πριν από το ακινητοποιημένο όχημα και από αυτό το σημείο να το ρυμουλκήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση