26/5/07

Η Βούρτσα και το Ποδήλατο


Δεν ξέρω τι σχέση έχει η βούρτσα και το ποδήλατο, αλλά το ποδήλατο είναι ένα μέσο παρεξηγημένο στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται να πω τα τετριμμένα, ότι στην Ευρώπη τον σέβονται τον ποδηλάτη και ότι στην Ολλανδία έχουν ειδική λωρίδα και μπλα μπλα μπλα. Εγώ έχω να πω το εξής: Πώς να τον σεβαστώ τον ποδηλάτη όταν μου βγαίνει την ώρα αιχμής στην παραλιακή να κάνει βόλτα; Δηλαδή, τι ακριβώς βρίσκει ευχάριστο εκείνη την ώρα για να βγει βόλτα ή προπόνηση; Το καυσαέριο; Το ότι δεν μπορεί να κουνηθεί κι αυτός όπως και τα αυτοκίνητα; Το ότι δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα στο κυκλοφοριακό; Και επίσης τι να σεβαστώ στον ποδηλάτη που περνάει με κόκκινο, καβαλάει τα πεζοδρόμια όπου τον βολεύει και πηγαίνει ανάποδα στο μονόδρομο; Δηλαδή όπου μας βολεύει απαιτούμε από τους οδηγούς να μας αντιμετωπίζουν σαν όχημα και όπου μας βολεύει κάνουμε ειδική κατηγορία μόνοι μας; Ε όχι ρε παιδιά! Ή Ελλάδα ή Ευρώπη, διαλέξτε!


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε διαβάζω πολυ καιρό αλλα εδω εισαι φάουλ.
Ναι θα σεβαστείς τον ποδηλάτη στην κίνηση της παραλιακής διότι απλούστατα ειναι ο μοναδικός που δεν σε ενοχλεί.Απο πότε τα ποδήλατα αυξάνουν το κυκλοφοριακό?
Του ποδηλάτη καρφάκι δεν του καίγεται για την κίνηση.Και σιγά...το καυσαέριο τον μάρανε?Παντου καυσαέριο έχει.
Καβαλάει πεζοδρόμιο διότι απλά δεν υπάρχουν ειδικές λωρίδες.Πουθενα δεν απαγορεύετε για αυτον διότι απλά κανείς δεν κινδυνεύει απο αυτόν.Αυτος κινδυνεύει απο εμάς.Τα περισσότερα ατυχήματα με ποδήλατα, δεν έχουν να κάνουν με ενηλικους ποδηλάτες αλλα με πιτσιρίκια που ξέφυγαν απο την μαμά τους.Ασε δε που στο 99% των περιπτωσεων φταίει ο οδηγός του αυτοκινήτου που ηθελε σονι και καλά να προσπεράσει απο την δεξια λωρίδα και να προσπαθήσει να πετάξει τον ποδηλάτη οσο πιο άκρη μπορεί...
Το ανάποδα σε μονοδρομο για ένα ποδήλατο ειναι απαράδεκτο αλλα απ την άλλη το ποδήλατο ειναι το λιγότερο.Εδω πάνε ανάποδα ολοκληρα φορτηγα.
Επι της ουσίας.
Στους άθλιους δρόμους μας, οι μόνοι που κρατάνε τα προσχήματα τις περισσότερες φορές ειναι οι ποδηλάτες.
Ας ειναι οι οδηγοί προσεχτικοί οπως πρέπει στον δρόμο και πίστεψε με, κανένα ποδήλατο δεν ενοχλεί.
Αλλωστε τίποτε δεν είναι χειρότερο απο τα μηχανάκια

John είπε...

Γνωρίζετε ότι τα ποδήλατα κανονικά πρέπει να κινούνται στο αντίθετο ρεύμα όταν βρίσκονται σε δρόμο 2 κατευθύνσεων? Αυτό γίνεται για να συναντιούνται τα βλέμματα του ποδηλάτη και του οδηγού ώστε να αναγνωρίζουν την πορεία του άλλου οχήματος και να προσέχουν τις κινήσεις τους.

Αν ένας ποδηλάτης κινείται με την κίνηση να έρχεται από πίσω του, είναι σαν να θέλεις να περάσεις διάβαση με δεμένα μάτια!

Ανώνυμος είπε...

Κατανοώ ότι οι ποδηλάτες έχουν παράπονα από τα αυτοκίνητα, αλλά σκεφτείτε πως και οι πεζοί έχουν παράπονα από τους ποδηλάτες όταν ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση