2/5/07

Γίναμε Αγγλία


Υπάρχουν διάφοροι παράξενοι και γκρινιάρηδες οι οποίοι διαμαρτύρονται συνεχώς ότι η αριστερή λωρίδα είναι πάντα πιο «πηγμένη» από τη δεξιά, η οποία είναι τελικά ο συντομότερος δρόμος. Πράγματι, αυτό είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Στην Εθνική, στην παραλιακή, στη Συγγρού, στην Κηφισίας και όπου υπάρχουν δρόμοι με τρεις λωρίδες, όταν οι αριστεροί είναι σταματημένοι, οι δεξιοί κινούνται ανενόχλητοι. Και μάλιστα οι αριστεροί επιμένουν να κάθονται εκεί και να περιμένουν στωικά τη μοίρα τους. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι εκπληρώνεται ο εγωισμός των οδηγών «Έχω αρκετά γρήγορο αυτοκίνητο, είμαι πολύ γρήγορος οδηγός άρα δικαιούμαι να κατέχω ένα κομμάτι δρόμου στην αριστερή!» Σιγά μην καταδεχτούν να πάνε δεξιά, ακόμα και αν πάνε πιο γρήγορα! Ωστόσο, υπάρχει και μία άλλη πιο πιθανή εξήγηση: Ίσως οι περισσότεροι Έλληνες πια να έχουν μεγάλη εμπειρία από την Αγγλία και τις άλλες χώρες που οδηγούν ανάποδα από εμάς και απλώς αφήνουν ελεύθερη τη fast lane (στην Αγγλία η δεξιά λωρίδα). Γιατί να μην σκεπτόμαστε θετικά;


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ολοι το ξερουν, η δεξιά κινείται πιο γρήγορα.

Ανώνυμος είπε...

Το άκουσα στο δρόμο: Είναι μπροστά ένα COROLLA και από πίσω μία BMW Μ κάτι, που περιμένει να προσπεράσει στην παραλιακή. Ο άλλος χαμπάρι, κάποια στιγμή το BMW τον περνάει και του λέει ο οδηγός (πολ΄΄υ ήρεμα): "Μπάμπη, την COROLLA πήρες σήμερα, όχι τη FERRARI".

Ανώνυμος είπε...

Καλός μ.....ς ο ένας ακόμα καλύτερος και ο άλλος. Κανένας δεν έπρεπε να βρίσκεται στην αριστερή (η οποόα ως ΑΓΝΩΣΤΟΝ είναι μόνο για ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙΣ)

erou είπε...

Λίγο το αγωνιστικό το έχουμε μέσα μας, ο ένας προσπαθεί να "πετάξει" τον άλλον από την αριστερή, για να αποδείξει ότι είναι πιο γρήγορος... Γι αυτό και τα "διαστημικά" οχήματα που συναντάς το βράδυ στην παραλιακή...

erou είπε...

Οδηγεί ο τύπος. Αυτοί που πάνε πιο αργά από αυτόν μπροστά του τους βρίζει γιατί τον εμποδίζουν και τον καθυστερούν, αλλά αν εμφανιστεί από πίσω κανένας πιο γρήγορος, πάλι αγανακτεί διότι το θεωρεί επικίνδυνο, λέγοντας "αγώνες θα κάνουμε πρωί-πρωί?"

Προσαρμοσμένη αναζήτηση