7/3/08

Συνδικαλισμού Συνέχεια

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο της συνδικαλιστικής λαίλαπας που έπληξε το πανελλήνιο σαν τη χειρότερη Θεομηνία, ήταν το πόσο προσεκτικά στοχευμένη ήταν η απεργία της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ. Έκλεισαν τα φανάρια στους δρόμους, τα οποία σημειωτέον είναι σε χωριστό δίκτυο, και μάλιστα σε κεντρικούς δρόμους για να προκληθεί χάος. Και βέβαια το πέτυχαν. Για αρκετές ώρες είχαν υπό την αρρωστημένη εξουσία τους ομήρους χιλιάδες οδηγούς, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν και ζημιώθηκαν χωρίς να φταίνε πουθενά. Και φυσικά από την άλλη πλευρά, η Ελληνική κυβέρνηση περιορίστηκε σε αυστηρές δηλώσεις, τόσο αυστηρές που τρόμαξαν και οι συνδικαλιστές αλλά και εμείς οι υπόλοιποι που τις ακούσαμε! Για να βάλουν τροχονόμους στους δρόμους να διευκολύνουν την κίνηση, ούτε λόγος φυσικά. Οι τροχονόμοι ήταν μάλλον απασχολημένοι, σε άλλα, σημαντικότερα καθήκοντα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αυτό που παρατήρησα σήμερα που δεν δουλεύαν τα φανάρια, είναι ότι έκανα το μισό χρόνο να φτάσω στην Αττική Οδό από τη Βάρης-Κορωπίου.

Ανώνυμος είπε...

Συνάντησή με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είχε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από την οποία ζήτησε να διερευνηθούν οι καταγγελίες των συνδικαλιστών ότι η Επιχείρηση κλείνει το ρεύμα για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ αυτό δεν είναι αναγκαίο.

«Από όσα μας εξήγησαν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, εδώ υπάρχει μια μεγάλη κοινωνική απάτη. Διότι η διοίκηση της ΔΕΗ, προκειμένου να εφαρμόσει αυτή τη λογική της αντίθεσης μέσα στην κοινωνία στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ, επιχειρεί να κλείνει το ρεύμα για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ αυτό δεν είναι αναγκαίο. Θα μπορούσε με μια άλλη τακτική που έχει προτείνει και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, να έχουμε ελάχιστες έως και καθόλου διακοπές ρεύματος» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας:

«Εμείς ζητάμε να διερευνηθεί το κατά πόσο η διοίκηση της ΔΕΗ με αυτή την τακτική της και προκειμένου να φέρει την κοινωνία σε αντίθεση με τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ. Κλείνει τους διακόπτες δημιουργώντας πολύ μεγάλα προβλήματα στους καταναλωτές και σε όλη την κοινωνία. Αυτό είναι κάτι το οποίο απαιτείται κατά τη γνώμη μου. Απαιτείται διερεύνηση».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ, τόνισε ότι είναι «ένας αγώνας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου, την υπεράσπιση των ασφαλιστικών κεκτημένων όλης της κοινωνίας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν.Φωτόπουλος δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν κατεβάζουν τους διακόπτες οι εργαζόμενοι. Αυτό, πρόσθεσε, είναι αποκλειστική ευθύνη και δικαίωμα της διοίκησης της ΔΕΗ και του ΔΕΣΜHΕ.

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας επέκρινε την κυβέρνηση γιατί ακολουθεί «επιθετική πολιτική που διαρρηγνύει την κοινωνική συνοχή και βυθίζει τη χώρα στο σκοτάδι», ότι έχει επιλέξει την τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού «η οποία δεν θα περάσει» και ότι στόχος της είναι να πλήξει τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Επιπρόσθετα, εκτίμησε ότι ο ΣΥΝ έχει ρεύμα γιατί «έχει ρεύμα στην κοινωνία η προοπτική της αντίστασης», ενώ σε ερώτηση αν συμμερίζεται τα σενάρια για συνεργασία με στόχο να υπάρξει κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν γνωρίζει τέτοια σενάρια και σημείωσε ότι αντίθετα υπάρχουν σενάρια για τη συνεργασία όλων των κοινωνικών δυνάμεων, των κοινωνικών ομάδων, που αντιστέκονται για να μην περάσει αυτή η επιθετική κυβερνητική πολιτική.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανώνυμος είπε...

Τους εχουν κραξει ολοι στα καναλια και τωρα αναγκαζονται να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα. Αποκαλυπτεται οτι ελεγαν ψεμματα αρχικα και οτι επιτηδες προξενησαν το χαος. Θα πληρωσει αραγε κανενας για τις ζημιες που προκαλεσαν;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι έτσι πάντα, κι αυτοί έχουν τα δίκια τους σαν εργαζόμενοι. Έπειτα από κάτι τέτοιες κινητοποιήσεις έχουμε σήμερα όλοι δικαιώματα...

Προσαρμοσμένη αναζήτηση