28/4/09

Μειωμένα Τέλη Ταξινόμησης;


Όπως φαίνεται, εντέχνως έχουν αφήσει να διαρρεύσει η πληροφορία από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για παράταση που θα οδηγήσει τελικά σε μονιμοποίηση της έκπτωσης στα τέλη ταξινόμησης. Γιατί τόση καλοσύνη και συμπόνια όμως; Ο λόγος είναι η σχετική κοινοτική οδηγία, όσο και οι πιέσεις των μεγαλεμπόρων αυτοκινήτων, που είδαν τα κέρδη τους να μειώνονται, λόγω της οικονομικής κρίσης, που χτύπησε, όχι τους ίδιους, αλλά την πελατεία τους. Η φιλική προς τους πολίτες φορολογική πολιτική και η ξαφνική συμμόρφωση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξυπηρετεί τον γενικότερο σχεδιασμό στη φορολογική πολιτική για το αυτοκίνητο. Επιβεβαιώνεται δηλαδή το κρυφό σενάριο που εξετάζεται για τα αυτοκίνητα, το οποίο προβλέπει την ανατροπή του τρόπου φορολόγησης των Ι.Χ. με μεταφορά των φόρων από την απόκτηση στη χρήση. Τι σημαίνει αυτό; Η μείωση των φόρων για την αγορά των Ι.Χ. θα αντικατασταθεί -και θα υπερκαλυφθεί- από την αύξηση στον φόρο των καυσίμων, στα ασφάλιστρα και στα τέλη κυκλοφορίας.

6 σχόλια:

Theo είπε...

Μα είναι προφανές. Με τα τέλη ταξινόμησης, εισέπρατταν μία φορά, ενώ με τα τέλη κυκλοφορίας θα εισπράττουν κάθε χρόνο! Τι κλέφτες είναι αυτοί!! Τι λωποδύτες!! Τι απατεώνες!!

Joker είπε...

Και στο μεταξύ ο κόσμος χαίρεται... Μπράβο που τα γράφεις αυτά, εμένα δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό ότι κάτι βρωμάει στην υπόθεση...

driver είπε...

Χα χα χα, ήταν αναμενόμενο ότι κάποιο λάκκο είχε η φάβα. Είπα κι εγώ; Τόση καλοσύνη ο υπουργούλης μας ξαφνικά; Μας πόνεσε και είπε να μας βοηθήσει;

Boulli είπε...

Αλητεία. Αυτό έχω να πω μόνο.

Pablo είπε...

Αυξήσεις, ...αλλά μετά τις εκλογές...

quate είπε...

Παιδιά, πάνε για εκλογές: Ότι προλάβουν να αρπάξουν, όπως προλαβουν. Έτσι κι αλλίως μετά μάλλον δεν θα είναι πάλι κυβέρνηση, οπότε όλες οι απάτες τους θα παραγραφούν!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση