29/4/09

Τέλη Μεταβίβασης


Σε ταλαιπωρία υποβάλουν τους πολίτες οι κρατικές υπηρεσίες, καθώς τα συναρμόδια υπουργεία εμφανίζονται για μία ακόμη φορά ανίκανα να συνεννοηθούν ακόμη και στα πιο απλά. Αν και έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών προχώρησε (παράλληλα με τη μείωση κατά 50% του ειδικού τέλους ταξινόμησης) στην κατάργηση των τελών μεταβίβασης και αδείας για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί!

Ως αποτέλεσμα, όσοι απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) έκπληκτοι ακούν ότι πρέπει να πληρώσουν το σχετικό παράβολο! Τα ΚΕΠ και οι αρμόδιες διευθύνσεις των νομαρχιών έχουν ζητήσει ενημέρωση από το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο όμως απαντά ότι δεν έχει λάβει ακόμη τη σχετική εγκύκλιο από το υπουργείο Οικονομίας.

Το τέλος μεταβίβασης κυμαίνεται από 30 έως 205 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου, ενώ το τέλος αδείας ανέρχεται σε 75 ευρώ.

Από το www.4troxoi.gr

4 σχόλια:

quate είπε...

Μπα-Χα-Λο !

driver είπε...

Έχουν περάσει περισσότερο από δύο εβδομάδες πάντως... (και ακόμα τίποτα)

erou είπε...

Ναι, σωστά. Η δημοσίευση της είδησης είναι πιο παλιά, άρα έχουν περάσει περισσότερο από δύο εβδομάδες. Δεν γνωρίζω αν η κατάσταση ωστόσο εξακολουθεί να είναι η ίδια ή αν έχουν επιτέλους ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες.

erou είπε...

Το υπουργείο Οικονομικών περιορίζει το διάστημα που είχε ανακοινώσει αρχικά για την κατάργηση του τέλους μεταβίβασης για τα ΙΧ μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των νομαρχιών, οι οποίες έχαναν τα έσοδα που εισέπρατταν από τον συγκεκριμένο φόρο.

Έτσι, παρότι το μέτρο που είχε στόχο να τονωθεί η αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου επρόκειτο να εφαρμοστεί έως το τέλος του χρόνου, ο υπουργός Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου ενημέρωσε την Τρίτη τους εκπροσώπους των νομαρχών ότι η κατάργηση του φόρου θα ισχύσει τελικά μόνο για τέσσερις μήνες, δηλαδή έως το τέλος Ιουλίου.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, οι νομάρχες αποφάσισαν αναστολή των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων. Εντούτοις, η οπισθοχώρηση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να προκαλέσει τις αντιδράσεις των εμπόρων μεταχειρισμένων ΙΧ.

Πηγή: in.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση