2/4/09

Nano

Ένας νάνος, μα τι νάνος! Είναι μικρό, είναι απλό, είναι φτηνιάρικο, είναι ασχημούλι, αλλά έχει και ένα προσόν που τα ανατρέπει όλα: Στοιχίζει λιγότερο από 1,500 ευρώ. Δικαίως λοιπόν χαρακτηρίζεται ως το φθηνότερο αυτοκίνητο παγκοσμίως. Το Tata Nano έκανε την πρεμιέρα του στην πατρίδα του, την Ινδία. Η Ινδική έκδοση φέρει 2κύλινδρο βενζινοκινητήρα 624 κυβικών εκατοστών, 33 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με 4τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων και διατίθεται σε τρεις εκδόσεις: Standard, CX και LX. H πρώτη έκδοση είναι διαθέσιμη μόνο σε τρία χρώματα, με αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα, η δεύτερη περιλαμβάνει air-condition, ενώ η τελευταία διαθέτει ηλεκτρικά παράθυρα, προβολείς ομίχλης, πίσω σπόιλερ και φορτιστή κινητού τηλεφώνου. Το ανάλογο μοντέλο Tata Nano για την ευρωπαϊκή αγορά, παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, μεγαλύτερο σε διαστάσεις και εφοδιασμένο με 3κύλινδρο κινητήρα και φυσικά θα έχει τιμή προσαρμοσμένη σε Ευρωπαϊκά δεδομένα.

6 σχόλια:

driver είπε...

Αυτό λοιπόν αποδεικνύει ότι το πραγματικό κόστος ενός αυτοκινήτου είναι πολύ-πολύ μικρό και ότι τελικά ο καταναλωτής πληρώνει υπέρογκα ποσά σε κάποιους ενδιάμεσα. Δεν μπορεί το nano να στοιχίζει 1,500 ευρώ για να φτιαχτεί και το smart 14,000. Είναι μεγάλη διαφορά...

pull-e είπε...

Άντε να δούμε πότε θα έρθει στην Ελλάδα. Φαίνεται συμπαθητικό, θα είναι και οικονομικό στην κατανάλωση... Και πόσο να κάνει πια; Πέντε χιλιάρικα; Έξι; Και πάλι είναι μισή τιμή από τον ανταγωνισμό...

Nikos είπε...

Το αυτόματο κιβώτιο και ο κλιματισμός είναι απαραίτητα στοιχεία για ένα αυτοκίνητο πόλης κατά τη γνώμη μου. Αλλά και πάλι, πόσο θα ανεβει το κόστος του; Καλό φαίνεται!

thio είπε...

Γιατί το λες ασχημούλικο; Μια χαρά είναι! Κουκλάκι! Για 1,500 ευρώ ειδικά!!

Σαραντης είπε...

Εμένα μου φαίνεται ομορφότερο και από τα hyundai και από τα chevrolet και από τα kia... Δεν είναι smart, ούτε aygo ή IQ, αλλά με τέτοια τιμή, συγχωρείται!

erou είπε...

Αφήστε που παίρνει και πολύ "καγκούρεμα"! Φανταστείτε το με ζάντες, αεροτομές και σπόιλερ... Θα γίνει σαν τα FIAT SEICENTO !

Προσαρμοσμένη αναζήτηση