9/6/08

Και το Κερασάκι



Και μετά όλα αυτά τα ρόδινα που ακούσαμε και αμφιβάλουμε αν και πως θα υλοποιηθούν, για ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει και μάλιστα στην ώρα του: Το Σύστημα Διοδίων. Είπε ο υπουργός «Θέλω να τονίσω ότι στους Νέους Αυτοκινητοδρόμους Αττικής θα υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα ώστε τα διόδια να καταβάλλονται ανά χιλιόμετρο, δηλαδή οι οδηγοί θα χρεώνονται ανάλογα με την απόσταση που θα διανύουν, που είναι και το δίκαιο σύστημα. Βεβαίως, θα υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής διοδίων με χειροκίνητο σύστημα. Τα διόδια αποτελούν βασικό αντικείμενο του ανταγωνισμού στον διαγωνισμό και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τα διόδια μπορεί να είναι φθηνότερα από τα διόδια στην υφιστάμενη Αττική Οδό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ακριβότερα». Δηλαδή το θέμα δεν είναι ότι θα έχουμε διόδια, αλλά ότι για τη διευκόλυνση μας φρόντισαν να έχουμε και εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα το είπε ο υπουργός, το ΔΙΚΑΙΟ είναι να πληρώνουμε ανά χιλιόμετρο. Δίκαιο δεν είναι το να μην πληρώνουμε διόδια, μιας και οι δρόμοι φτιάχτηκαν από τα δικά μας τα λεφτά, από τους φόρους. Είναι δίκαιος ο υπουργός τελικά. Πολύ δίκαιος. Ευτυχώς, τώρα μας καθησύχασε.

Ανώνυμος είπε...

Τετοια μεγαλα εργα η κυβερνηση παραδεχεται οτι δεν μπορει να τα φτιαξει. Συνεπως τα δίνει σε εργολάβους. Οι εργολαβοι λοιπόν εισπρατουν απο τα διοδια, απευθειας απο εμας. Οι πολιτικοι πληρώνουν (με τα χρηματα των φορων μας) το δικαιωμα να κανουν τα εγκαινια και να φωτογραφιζονται μπροστά στα έργα! Απλό δεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

Ο υπουργός τα λέει κι εμείς καθόμαστε και τον ακούμε. Πως να μην νομίζει μετά ότι απευθύνεται σε ηλίθιους;

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι ότι αφού μας διαβεβαιώνουν ότι σε καμία περίπτωση τα διόδια δεν θα είναι ακριβότερα από της Αττικής Οδού(εγώ το εκλαμβάνω ότι θα είναι ίδια), για να κάνουμε την καθημερινή μας διαδρομή θα θέλουμε πάνω από 5 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι μέχρι τότε δεν θα έχουν ακριβύνει και τα διόδια της Αττικής Οδού. Άρα, μόνο στους πλούσιους προβλέπω να απευθύνονται τα "έργα πνοής" που έλεγε και ο Μαυρογυαλούρος.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς ο υπουργός δεν πληρώνει διόδια.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση