17/6/08

Πάμε για Ορθοπεταλιές



Ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός ότι προτίθεται να κάνει ποδηλατοδρόμους σε όλη την Αθήνα, επειδή αγαπάει το περιβάλλον και κυρίως εμάς, του πολίτες-πελάτες. Και είμαι σίγουρος ότι πολλοί συμφωνούν πως αυτή είναι η λύση. «Όπως στο εξωτερικό» που λένε και οι παππούδες στα τρόλεϊ. Έτσι λοιπόν από τους δρόμους του κέντρου, έφυγε μία λωρίδα για το τραμ που δεν χρησιμοποιεί κανένας, έφυγε άλλη μία για τα λεωφορεία, θα φύγει και μία ακόμα για τα ποδήλατα, οπότε να το το χάος, μας περιμένει στο κατώφλι. Βέβαια ο αξιότιμος δεν πρόκειται να πηγαίνει ση «δουλειά» με το ποδήλατο. Ούτε πρόκειται να συναντήσει ποτέ κίνηση, αφού του ανοίγει το δρόμο η συνοδεία του. Επόμενο μέτρο του Υπουργείου θα είναι να καταργήσουμε και τα αεροπλάνα και να πετάμε με αερόστατα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε έναν ιδανικό κόσμο, η μετακίνηση με το ποδήλατο θα ήταν όντως μία λύση. Τώρα όμως ούτε οι ίδιοι οι ποδηλάτες δεν το θέλουν το μέτρο γιατί καταλαβαίνουν ότι είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και δεν θα υλοποιηθεί σωστά και στο τέλος θα κινδυνεύει η ζωή τους. Άλλο ένα μέτρο μόνο για τη διαφήμιση του δήθεν κυβερνητικού έργου που θα καταλήξει να επιφέρει μεγαλύτερο πρόβλημα στο βεβαρυμένο κυκλοφοριακό. Και όμως, είμαι σίγουρος ότι πολλοί αφελείς χαίρονται, πιστεύοντας ότι η Ελλάδα θα γίνει Κίνα ή Άμστερνταμ.

Ανώνυμος είπε...

Όπως συμβαίνει και με τους χώρους σταθμευσης, δεν αρκεί να απαγορεύεις το παρκάρισμα στους δρόμους αν δεν παρέχεις πάρκινγκ, έστω και επί πληρωμή. Το ίδιο πιστεύω ισχύει και για τους ποδηλατόδρομους, λεωφορειόδρομους κτλ. Οι νέες λωρίδες έπρεπε να προστεθούν στο υπάρχον δίκτυο και όχι να το συρικνώσουν. Αυτό έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση