22/9/09

Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο


Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο σήμερα και το σύνθημα είναι ένα: «Αφήνουμε το αυτοκίνητο σπίτι και χρησιμοποιούμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς». Ή ακόμη καλύτερα το ποδήλατό μας! Στόχος δεν είναι άλλος από το να αλλάξουμε τις καθημερινές μας συνήθειες, δίνοντας προτεραιότητα στο περιβάλλον και βελτιώνοντας τις συνθήκες ζωής στις μεγαλουπόλεις, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Οι μετακινήσεις με όλα τα ΜΜΕ θα είναι σήμερα δωρεάν, ενώ στις 6 το απόγευμα οι ποδηλατικοί σύλλογοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Για το Μετρό, η δωρεάν μετακίνηση θα ισχύσει μέχρι το σταθμό «Κορωπί» και για τον Προαστιακό μέχρι το σταθμό «Μαγούλα», δηλαδή καλύπτει μόνο το αστικό κομμάτι του δικτύου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο ο ΟΑΣΑ καλεί τους Αθηναίους να αφήσουν το αυτοκίνητό τους στο σπίτι και να μετακινηθούν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ώστε να γνωρίσουν τις νέες αναβαθμισμένες υπηρεσίες που προσφέρουν.

Από την πλευρά του το Ινστιτούτο Καταναλωτή (ΙΝΚΑ) τονίζει ότι είναι μία ευκαιρία να αλλάξουμε τις συμπεριφορές μας και τις καθημερινές μας συνήθειες, χρησιμοποιώντας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ταυτόχρονα, όμως, το ΙΝΚΑ ζητάει μέριμνα για αξιόπιστα και γρήγορα μέσα, εύκολα προσβάσιμα πεζοδρόμια χωρία εμπόδια και για τις υπεραστικές μετακινήσεις μείωση του χρόνου μετακίνησης και ανταγωνιστικές τιμές.

Το απόγευμα στη συμπρωτεύουσα, τα ποδήλατα θα έχουν προτεραιότητα και αναμένεται να γεμίσουν τους κεντρικούς δρόμους.Γι’ αυτό το λόγο, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διακοπεί στην λεωφόρο Νίκης από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου, μέχρι την πλατεία Λ. Πύργου, από τις 17:30 και για δύο ώρες.

Η κυκλοφορία θα διακοπεί και στις κάθετες οδούς στην Λ. Νίκης, ενώ θα διακοπεί προοδευτικά η κυκλοφορία στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας των οδών Νικολάου Γερμανού, Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας.

Η τροχαία συστήνει όσοι οδηγοί επιθυμούν να κινηθούν από τα δυτικά προς τα ανατολικά να προτιμούν την Περιφερειακή Οδό, όταν προσεγγίζουν στη διασταύρωση Λαχαναγοράς, ενώ οι οδηγοί που κινούνται προς ανατολικά, μέσω του κέντρου της πόλης, να προτιμούν τις οδούς Λαγκαδά, Αγίου Δημητρίου και Εγνατία.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση