25/9/09

ΠΕΣ ΟΧΙ στην Αδικία


Αφορμή για τη συγκρότηση της ομάδας διαμαρτυρίας «ΠΕΣ ΟΧΙ» αποτέλεσε η προκλητική και διαρκής υποβάθμιση, όχι μόνο της ποιότητας ζωής, αλλά και της ίδιας της ζωής των πολιτών του νομού Αχαΐας, με τη χρήση, εδώ και δεκαετίες, του πιo επικίνδυνου εθνικού δρόμου της χώρας: tου οδικού άξονα Πατρών-Κορίνθου. Πρόκειται για ένα δρόμο που εκτός της φυσικής επικινδυνότητας του, λόγω των στροφών και της έλλειψης προστατευτικού στηθαίου, έχει εγκαταλειφθεί με ελάχιστα βελτιωτικά έργα και σημεία παγίδες, πολλές φορές μοιραία για τους άτυχους οδηγούς. Το καταμαρτυρούν οι εκατοντάδες νεκροί τα τελευταία μόνο χρόνια.

Γι’ αυτό το δρόμο καλούμαστε να πληρώσουμε από τις αρχές του Σεπτέμβρη € 2,80, όσα δηλαδή και στην Αττική Οδό! Όλα δείχνουν ότι σκοπός της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει το έργο, πάντα με την έγκριση του ελληνικού κράτους και των αρμόδιων υπουργείων, είναι να πολλαπλασιάσει αυτό το νούμερο τα επόμενα χρόνια, με την τοποθέτηση νέων σταθμών διοδίων στην ενδιάμεση διαδρομή Πάτρας-Κορίνθου. Σα να μην έφτανε αυτό, τα έργα θα περιορίσουν το δρόμο στα όριά του, αυξάνοντας σημαντικά το χρόνο της διαδρομής Πάτρα-Αθήνα και ενισχύοντας την επικινδυνότητά του. Δηλαδή μια ταλαιπωρία χωρίς προηγούμενο που θα την πληρώνουμε όλο και πιο ακριβά.

Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η ομάδα δεν αντιτίθεται στην καταβολή διοδίων για την χρήση του εθνικού δικτύου που έχουν σαν αντάλλαγμα αξιοπρεπείς δρόμους με υποτυπώδη ασφάλεια και σύγχρονες υπηρεσίες. Γνωρίζουμε ότι στη χώρα που ζούμε, ορισμένες φορές θα πρέπει να πληρώσουμε ακόμα και για τη χρήση αγαθών που θα έπρεπε να μας παρέχονται δωρεάν. Σωστό ή λάθος, μπορούμε να το δεχτούμε.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε όμως την αλαζονική υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών της περιοχής μας και την παγίδευσή τους σε μια άδικη συναλλαγή, με σοβαρές αρνητικές συνέπειες για την ζωή και την ευημερία τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η πολιτεία συμφωνεί με ιδιωτικές εταιρίες, την ταλαιπωρία και την αφαίμαξη των πολιτών με την υπόσχεση της ολοκλήρωσης του νέου άξονα σε 3-4 (και στην πραγματικότητα ένας θεός ξέρει πόσα ) χρόνια. Μετά την εγκατάλειψη του δρόμου στην τύχη του εδώ και δεκαετίες και ενώ οι εισπράξεις των διοδίων συνεχίζονταν κανονικά, η λύση για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα, οδηγεί πάλι πιο βαθιά στο πορτοφόλι των οδηγών που τον χρησιμοποιούν.

Στην αδικία αυτή εμείς λέμε ΟΧΙ. Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να επανεξετάσουν την κατάσταση και μέχρι να δοθεί μια δίκαιη λύση αρνούμαστε να πληρώσουμε διόδια κατά τη διέλευσή μας.

Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε όλους τους πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στην προσπάθειά μας, κάνοντας τη φωνή μας πιο δυνατή, να δηλώσουν την αντίθεσή τους με την ηλεκτρονική υπογραφή της διαμαρτυρίας μας.

ΠΕΣ κι’ εσύ ΟΧΙ υπογράφοντας στο link: http://www.pesoxi.gr/signup/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση