14/5/09

Ζήτω οι Διαφημιστικές Πινακίδες


Το έχουμε ξαναγράψει αλλά πέρασε ο καιρός και τίποτα – φυσικά – δεν άλλαξε. Ωστόσο ο νόμος ρητά απαγορεύει τις διαφημιστικές πινακίδες στο οδικό δίκτυο (άρθρο 11 του ν.2696/1999 του ΚΟΚ). Οι πολίτες δηλώνουν ξεκάθαρα τις αντιρρήσεις τους στις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες. Οι ειδικοί στο θέμα ομοφωνούν. Οι ΜΜΕ το ξέρουν. Η Διοίκηση συμφωνεί (Εγκύκλιος : 34/23-5-2007) και δίνει εντολή για την αφαίρεση των παράνομων πινακίδων. Το ΣτΕ έχει αποφανθεί. Το πρώτο τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών αποφάνθηκε. O Συνήγορος του Πολίτη έχει αποφανθεί. Ο Συνήγορος του Καταναλωτή έχει αποφανθεί. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους συμφωνεί. Τότε γιατί οι διαφημιστικές πινακίδες συνεχίζουν να βρίσκονται στους δρόμους;

2 σχόλια:

Marousi είπε...

Αυτό δεν είναι τίποτα. Διαβάστε στο www.facthemall.gr για την υπόθεση του the Mall, του παράνομου εμπορικού κέντρου στο Μαρούσι, για το οποίο έχουν γίνει ειδικές ρυθμίσεις και έχει πλήρως αποσιωπηθεί από τα ΜΜΕ. Αυτά, για να ξέρουμε σε τι χώρα ζούμε.

Efi είπε...

Είναι ντροπή. Αυτό έχω να πω μόνο. Εγώ προσωπικά δεν τα ήξερα όλα αυτά που γράφεις. Ήξερα ότι οι πινακίδες είναι επικίνδυνες, είχα διαβάσει και στην εφημερίδα σχετικά, αλλά δεν πίστευα ότι ήταν και παράνομες. Και μάλιστα ότι όλοι συμφωνούν πως πρέπει να απομακρυνθούν. Τελικά φαίνεται πως για άλλη μια φορά, νόμους έχουμε, στην εφαρμογή τους "κολλάμε".

Προσαρμοσμένη αναζήτηση