3/6/09

Κινέζικη Mercedes

Η Mercedes δεν ήθελε να ανοίξει ένα εργοστάσιο στην Κίνα, να βγάζει φτηνά αυτοκίνητα. Οι Κινέζοι όμως είδαν την ευκαιρία και ορίστε ένα μοντέλο της σειράς C και από κάτω το κινέζικο αντίγραφό της, η Geely Merrie 300. Και ναι, η φωτογραφία είναι αληθινή, δεν είναι photoshop. Και δεν είναι η μοναδική κλεψιά, αν νομίσατε ότι κάποιος το έκανε από μόνος του και για ένα μόνο αυτοκίνητο, για προσωπική του χρήση. Δείτε και αυτά:

Το Daewoo Matiz με το Chery QQ
Το νέο Opel Frontera με το Landwind
Το Honda CRV με το Laibao SRV
Το γνωστό Smart με το άγνωστο Κινέζικο Smart
Το Nissan XTrail με το Greatwall Sing
Το σήμα της BMW με το σήμα της BYD F6
Και τέλος το σήμα της Toyota με το σήμα της Geely

6 σχόλια:

distro είπε...

Ωχ, τι λες τώρα? Υπάρχουν αυτά τα αυτοκίνητα στην αγορά??

driver είπε...

Και που κυκλοφορούν δηλαδή αυτά τα αυτοκίνητα; Γιατί στην Ευρώπη σίγουρα δεν τα έχουμε δει (εκτός και αν οι απομιμήσεις είναι τόσο καλές που τα έχουμε δει αλλά δεν τα έχουμε ξεχωρίσει!)

MAT είπε...

Και αυτά τα πουλάνε για original ή είναι γνωστό ότι είναι κάποια άλλη μάρκα που απλώς "μοιάζει";

Mike είπε...

Φοβερές απομιμήσεις!

Lefteris είπε...

Kai pes ante...Kane ena clopyright se mercedes, bmw kai smart...ALLA KAI SE MATIZ??? ELEOS!!!

erou είπε...

Λοιπόν ναι, υπάρχουν αυτά τα αυτοκίνητα, αλλά στις αγορές της Ασίας (και ίσως σε κάποιες χώρες της Αφρικής). Φανταστείτε ότι σε μία χώρα που ο κόσμος δεν έχει φαγητό να φάει, δεν θα ήταν λογικό να προσπαθεί κάποιος να πουλήσει ένα JEEP. Γι αυτό υπάρχουν οι φτηνές απομιμήσεις, αυτοκίνητα που δεν προσφέρουν καμία ασφάλεια, καμία ποιότητα κατασκευής και καμία αξία, αλλά έχουν πολύ χαμηλές τιμές. Και επειδή κάπως θα έπρεπε να μοιάζουν εξωτερικά, οι κατασκευαστές επιλέγουν την εύκολη λύση, να τα κάνουν όμοια με κάποιο γνωστό μοντέλο. Έτσι κατεβάζουν και το κόστος σχεδίασης. Ο λόγος που τα αγοράζει ο κόσμος βέβαια, δεν είναι επειδή θέλουν να κάνουν τους ωραίους χωρίς λεφτά, αλλά γιατί πραγματικά δεν μπορούν να έχουν άλλο αυτοκίνητο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση