20/4/07

Φανάρια στη Βάρης-Κορωπίου


Η λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου είναι ο μοναδικός δρόμος που ενώνει τα νότια προάστια με την Αττική Οδό και το αεροδρόμιο. Χρειάστηκαν χρόνια (και ζαμάνια) για να αποφασιστεί επιτέλους να διαπλατυνθεί ο δρόμος και να γίνει –μη φανταστείτε τίποτα τρελό- δύο λωρίδες. Φυσικά, γύρω-γύρω είναι βουνά και χωράφια, αλλά αυτοί που πήραν τη γενναία απόφαση έκριναν ότι τρεις λωρίδες ανά ρεύμα θα είναι υπερβολή, περιττό. Τέλος πάντων, κάθε πρωί ο δρόμος είναι βήμα σημειωτόν. Αυτό δημιουργεί τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Βάρη και φυσικά προκαλεί τρομερή ρύπανση στην περιοχή, αφού τα αυτοκίνητα με το σταμάτα-ξεκίνα επί τόσες ώρες εκπέμπουν πολύ περισσότερα καυσαέρια από το αν πέρναγαν με ταχύτητα και έφευγαν. Όμως το γκράν-σουξέ είναι τα φανάρια σε όλο το μήκος του δρόμου, από τη Βάρη μέχρι το Κορωπί. Σε κάθε διασταύρωση έχει τοποθετηθεί φανάρι. Μέχρι εδώ καλά. Αν σας πω όμως ότι στο Κορωπί υπάρχουν διασταυρώσεις που είναι 50 μέτρα ασφαλτοστρωμένες και μετά καταλήγουν σε αγροτικό χωματόδρομο ή ακόμα και σε χωράφι; Τα φανάρια εκεί λειτουργούν κανονικά. Σταματούν την κυκλοφορία, κανονικά. Στη δε Βάρη, κάθε πενήντα μέτρα, σε κάθε γειτονιά και στενοσόκακο υπάρχει φανάρι το οποίο ανάβει κανονικά, όμως ποτέ δεν βγαίνει αυτοκίνητο. Από πού να βγει άλλωστε; Και όμως η κυκλοφορία της πιο βασικής αρτηρίας διακόπτεται. Πόσο έξυπνος πρέπει να είσαι για να το δεις αυτό και πόσο ακόμα σοφότερος για να το διορθώσεις;


6 σχόλια:

yannis είπε...

Πεστα! αυτές είναι ακριβώς και οι δικές μου σκέψεις κάθε φορά που περνάω από αυτό το **** δρόμο. Ειδικά με τα φανάρια, νευριάζω πολύ. Και είναι και ασυγχρόνιστα πανάθεμάτα.

erou είπε...

Καλά το Κορωπί, αλλά ο δήμος Βάρης δεν καταλαβαίνει ότι το κυκλοφοριακό χάος δημιουργεί και μόλυνση και δυσφορία στους κατοίκους; Και αυτός που πήρε την απόφαση και τη δόξα να φτιάξει αυτό το δρόμο, δεν ξαναμπήκε στον κόπο να ελέγξει αν δουλεύει όπως πρέπει για την εξυπηρέτηση του κόσμου; Μάλλον όχι!

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με το ότι είναι ασυγχρόνιστα τα φανάρια και εάν σε πιάσει ένα θα σε πιάσουν όλα. Ειδικά αν έχεις κάποιον μπροστά σου ο οποίος έχει αποφασίσει ότι η αριστερή λωρίδα είναι δική του και θα πάει με ταχύτητες χελώνας. Αν ''ανοίξεις'' λίγο ίσως και κάποιο να το περάσεις. Αλλά για το κατά πόσο είναι άχρηστο έστω και ένα από αυτά έχω τις αμφιβολίες μου. Περνάω καθημερινά από αυτόν τον δρόμο και δεν μπορώ να θυμηθώ έστω και μία φορά να σταμάτησα σε φανάρι και από τον κάθετο να μην βγήκε αυτοκίνητο. Τουλάχιστον στο κομμάτι από Κορωπί έως και τα 2 τούνελ.

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε δούλευα στο Κορωπί και καθε μερα πέρναγα από εκει. Η κατάσταση με τα φανάρια ηταν πολύ ενοχλητική. Μέχρι να περάσω την σχολή Ευελπίδων δεινοπαθούσα. Επίσης η περιοχή εκεί έχει πολλά ιδιωτικά σχολεία, και ο δρόμος είναι τίγκα στα σχολικα λεωφορεία...Από λεωφόρο Ποσειδώνος μέχρι τα τουνελ εκανα και 40 λεπτά.
Πολλές φορες πηγαινα από Αγία Μαρινα για να γλυτώσω την κίνηση.

erou είπε...

Και ακόμη έτσι είναι δυστυχώς. Χρησιμοποιώ αυτό το δρόμο εδώ και 11 χρόνια και παρόλα τα εργα το μποτιλιάρισμα είναι πάντα ίδιο, γιατί ως γνωστόν, όταν ολοκληρώνεται ένα εργο στην ελλάδα είναι ήδη ανεπαρκές. Και ακόμα πολύς κόσμος πηγαίνει τον κύκλο από λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.

Ανώνυμος είπε...

Παρόλο που έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε, τίποτε δεν έχει αλλάξει ίσως μόνο το γεγονός ότι κινούνται λιγότεροι (είναι όντως;).
Όμως πέστε μου, αν υπήρχαν και 4 λωρίδες ανά κατεύθυνση, με τα φανάρια, πάλι το ίδιο πρόβλημα δεν θα υπήρχε; Δείτε την Κατεχάκη με τα τρία ρεύματα και τα φανάρια….απλά κόλαση.
Εάν δεν φτιαχτεί ο δρόμος όλος συνεχόμενος, χωρίς φανάρια, με ανισόπεδους κόμβους το πρόβλημα θα χειροτερεύει.
Αλλά η τσαπατσουλιά και η αρπαχτή των ολυμπιακών Αγώνων δεν το έκανε έργο προοπτικής. Κι όπως είπε κάποιος σωστός εδώ μέχρι να ολοκληρωθεί ένα έργο έχει βγει άχρηστο λόγω κυρίως (θα πω εγώ) της αύξησης του πληθυσμού (άρα και των οχημάτων) έως τότε.
Επίσης, ως γνωστό, το φανάρι αποτελεί την χαζομάρα του νεοέλληνα που κοιμάται και αργεί να ξεκινήσει και θυμάται να περάσει όταν ανάβει τοματί.
Όσο για τις "κοτούλες" της αριστερής λωρίδας....τεράστιο πρόβλημα...πολλά ζώα στην Ελλάδα μαζεμένα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση