25/4/07

Λεωφόρος Μαρκοπούλου


Πρόσεχα σήμερα τα πλαϊνά κιγκλιδώματα στη λεωφόρο Μαρκοπούλου που ενώνει το Μαρκόπουλο με την Παιανία. Ανά πενήντα μέτρα περίπου είναι «τσαλακωμένα», σημάδι ότι έχει γίνει ατύχημα. Αυτά τα σημάδια είναι δεκάδες. Και σκέφτομαι με το απλοϊκό μυαλό μου: Καλά, αφού ο δρόμος είναι χάλια, είναι σκοτεινός, είναι γλιστερός, έχει επικίνδυνες στροφές που δεν χρειάζονται και τώρα μάλιστα που ξανάστρωσαν ένα κομμάτι του, το έκαναν χειρότερο από ότι ήταν πριν (το έχετε ξαναδεί αυτό; Να εργάζονται επί μήνες για να ξαναστρώσουν ένα δρόμο και να παραδίνεται χειρότερος από ότι ήταν πριν!) Όταν μάλιστα γινόταν η Αττική οδός, πήρε ένα κομμάτι του δρόμου, ο οποίος έκανε μία μεγάλη και επικίνδυνη παράκαμψη που πραγματικά δεν χρειαζόταν. Στο δρόμο τελευταία έχουν βάλει και φανάρια τα οποία έχουν δημιουργήσει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα που δεν υπήρχε πριν. Οι καταγγελίες και τα τηλεφωνήματα καθημερινά είναι αμέτρητα. Ωστόσο δεν γίνεται τίποτα για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων οδηγών που τον χρησιμοποιούν καθημερινά. Να σημειώσω επίσης ότι στην Παιανία είναι και ένα μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι του οποίου οι εργαζόμενοι (και οι δημοσιογράφοι) σίγουρα βλέπουν την κατάσταση και υφίστανται την ταλαιπωρία. Ουδέποτε το έχουν θίξει το θέμα όμως. Μήπως η κακή αυτή κατάσταση του δρόμου δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ, επειδή εξυπηρετεί τις εισπράξεις των διοδίων της Αττικής Οδού; Μήπως τα συμφέροντα του καναλιού και της Αττικής Οδού ταυτίζονται; Λέω, μήπως. . . Δεν θέλω να θίξω κανέναν.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ξέρω, κι εγώ περνάω από εκεί κάθε μέρα και τα βλέπω. Όσοι άνθρωποι και να χάσουν τη ζωή τους, είναι ασήμαντοι μπροστά στην απληστία ορισμένων. Δεν σταματούν πουθενά, ούτε το κράτος μπορεί να τους σταματήσει. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή, διαδήλωση;

erou είπε...

Για να μη γίνονται ατυχήματα, η Τροχαία έχει λάβει τα εξής μέτρα: Στη μεγάλη ευθεία που είναι παράλληλα με την Αττική οδό, έχει βάλει όριο ταχύτητας 40 χιλιόμετρα. Σε όλο τον υπόλοιπο δρόμο έχει βάλει διπλή γραμμή. Νομίζεται ότι σας κάνω πλάκα; Κι όμως, αλήθεια είναι!

Ανώνυμος είπε...

Σωστές παρατηρήσεις. Γι' αυτό ίσως έκανε τόσα χρόνια να φτιαχτεί και η λεωφόρος Λαυρίου (και αν φτιάχτηκε δηλαδή ποτε).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση