12/5/08

Χάρες

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος, γιατί όταν γίνεται κάποιο έργο στο οδικό δίκτυο διαφημίζεται πάρα πολύ, περισσότερο και από τα απορρυπαντικά στην τηλεόραση; Γιατί όταν γίνεται κάποιο έργο εμφανίζεται σαν να μας κάνει «χάρη» η εκάστοτε κυβέρνηση ή ο εκάστοτε υπουργός; Ο εκάστοτε υπουργός ούτε μόνος του το έφτιαξε, ούτε μόνος του το πλήρωσε. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, χρειάζεται και ιδιαίτερη πίεση προς τα υπουργικά γραφεία για να γίνει κάποιο έργο. Αποκορύφωμα δε, όταν οι υπουργοί και παράγοντες σφετερίζονται τα έργα άλλων. Παράδειγμα; Για σκεφτείτε τα εγκαίνια της Αττικής Οδού.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς αναφέρεσαι στα λαμπρά εγκαίνια που έγιναν 2-3 φορές, από πρωθυπουργό και διάφορους υπουργούς, λες και ήταν έργο δικό τους!!

Κι εγώ συμφωνώ να γίνονται έργα με βάση την ιδιωτική πρωτοβουλία, αυτοχρηματοδοτούμενα, εφόσον όμως δεν πληρώνουμε φόρους (αλλιώς γιατί να πληρώνουμε φόρους για έργα που ούτως ή άλλους θα γίνουν από άλλα κονδύλια);;;;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί και οι άλλοι -που υποτίθεται πως είναι δικά τους τα έργα, τα πήραν χαριστικά, οπότε χρωστάνε χάρη στον κύριο υπουργό και γι αυτό του παραχωρούν τη δόξα (κρατώντας αυτοί το χρήμα).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση