16/6/09

Καίω τα Δέντρα, Χτίζω Μεζονέτες


Για τη μεγάλη φωτιά που έκαψε από Ηλιούπολη μέχρι Βούλα (στην Ευρώπη του 2009), τελικά, μετά από πολλές συζητήσεις, παράθυρα και γνωμοδοτήσεις ειδικών, δεν καταφέραμε να μάθουμε: Έφταιγαν τα πυροσβεστικά οχήματα που ήρθαν σε 10 αντί για 8 λεπτά; Έφταιγαν οι χειριστές των ελικοπτέρων που δεν ήταν τόσο καλοί όσο οι χειριστές των αεροπλάνων (σύμφωνα με μαρτυρία νοικοκυράς που έβλεπε την εξέλιξη της πυρκαγιάς από την κουζίνα της); Έφταιγαν οι δήμαρχοι που δεν είχαν αλλάξει εγκαίρως τα λάδια στις υδροφόρες του δήμου; Μάλλον όλοι είχαν μερίδιο ευθύνης, όπως αποφάνθηκε ο δημοσιογράφος στο τέλος του θέματος και πριν περάσει στην εκλογή της Σταρ Ελλάς 2009. Όλοι, εκτός από το κράτος που έχει ακόμα νόμο ο οποίος λέει πως ότι δασική έκταση καίγεται, αυτομάτως μετατρέπεται σε οικοδομήσιμο οικόπεδο και δεν αναδασώνεται υποχρεωτικά. Για αυτό το νομικό καθεστώς, ούτε κουβέντα. Τι έχει να κάνει άλλωστε με τους εμπρησμούς;

6 σχόλια:

Pyros είπε...

Tα ξέρουν όλοι αλλά κανείς δεν μιλάει. Πράγματι, όλοι ασχολούνται με τον αν η κυβέρνηση έχει σχέδιο, αν ο αρχηγός της πυροσβεστικη΄ς κοιμότανε ή παρακολουθούσε τον Υμηττό μςε τα κυάλια και με το πόση ώρα έκαναν τα πυροσβεστικά να φτάσουν στη φωτιά. Μα το πρόβλημα είναι πότε θα φτάσουν οι πυροσβέστες στη φωτιά ή το πως θα αποτρέψουμε τους εμπρηστές!!! Δηλαδή τι θέλουμε, να υπάρχει ο νόμος που κάνει τα δάση οικόπεδα, να μπαίνουν φωτιές αλλά μετά να φτάνουν οι πυροσβέστες σε 5 λετπά και να σβήνουν γρήγορα τη φωτιά.

driver είπε...

Αυτό το κράτος είναι μπάχαλο και ο καθένας κάνει ότι θέλει. Θα έρθω κι εγώ να κάψω τη περιοχή σου να πιάσω καλά λεφτά με τα οικόπεδα που θα πουλήσω και με τα λεφτά αυτά θα πάω να μείνω στις περιοχές που μένουν οι κύριοι υπουργοί, εκεί που τα δάση δεν καίγονται ποτέ.

Blaxos είπε...

Τι να πει κανείς... ούτε στην Αφρική δεν γίνονται αυτά, λίγο έλειψε να πιάσουν φωτιά οι πολυκατοικίες και να καεί η Αθήνα απ' άκρη σ' άκρη... Μα που ζούμε πια, τι κωλοκράτος είναι αυτό??? Επιτρέπεται από τη μία να βγαίνουν στα κανάλια και να λένε θεωρίες και από την άλλη να ψηφίζουν νόμους που επιτρέπουν την οικοπεδοποίηση της Αττικής?? Έλες πιά, να σταματήσει αυτή η Αφρικανοποίηση! Να πάνε στο διάολο επιτέλους να ησυχάσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Οι Οικολόγοι-Πράσινοι, χρεώνοντας στην κυβέρνηση παντελή έλλειψη δασικής πολιτικής, ζητά στοιχεία για τις πρόσφατες προσλήψεις δασικών υπαλλήλων, για τα χρήματα που διατέθηκαν φέτος στην πρόληψη, για τα έργα που εκτελέστηκαν με τα χρήματα αυτά, για την επάρκεια των δασαρχείων σε υλικό και προσωπικό, για το σχεδιασμό της δασοπυρόσβεσης και τους φορείς που εμπλέκονται σε αυτή.

Ενώ απαιτούν τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τον αρμόδιο υπουργό ενημέρωση για το τι έγινε με την αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων από τις πυρκαγιές του 2008, καθώς και για το δασικό κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες.

Princess είπε...

Ναι αλλά και οι Οικολόγοι-Πράσινοι δεν ειπαν τιποτα επι της ουσιας. Αντι να ζητησουν την καταργηση του νομου που επιτρεπει την οικοπεδοποιηση, αυτοί ζητάνε περισότερους πυροσβεστες! Δηλαδή, δεν μας νοιαζει να αναψει η φωτιά, μας νοιαζει το ποσο γρηγορα μπορουμε να τη σβησουμε. Αντι να καταπολεμήσουμε το αίτιο που αναβουν οι φωτιες, παμε να καταπολεμήσουμε το αποτελεσμα της φωτιας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

Dennis είπε...

Εγω συμφωνω με ολα οσα λετε, αλλα για να κανω και λιγο τον δικηγορο του διαβουλου, σκεφτειτε αν ΕΣΕΙΣ μπορουσατε σε μια νυχτα μεσα να γινεται εκατομμυριουχοι, αν θα δισταζατε να καψετε τους συμπολιτες σας. Αν ο καθενας μας σκεφτει για λιγο αυτο, νομιζω οτι θα βγαλει πολλα συμπερασματα και θα σταματησουν οι κορωνες... Γιατι παντα μεμφομαστε τους αλλους, χωρις να βαζουμε τον εαυτο μας μεσα, επειδη απλως δεν δοθηκε σε εμας η ευκαιρια... Ξαναλεω, δεν ειμαι υπερ, απλως εντυπωσιαζομαι πως ολοι καταδικαζουμε ορισμενα πραγματα μεχρι να βρεθουμε εμεις στην "πλεονεκτική" θεση ...

Προσαρμοσμένη αναζήτηση