25/6/09

Ο Γέρος και η Θάλασσα

Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει, ποια παράξενη χημεία ωθεί κάθε πρωί τους γέροντες και τις γερόντισσες να πιάνουν το τιμόνι και να βγαίνουν στο δρόμο την ώρα αιχμής; Την ώρα δηλαδή που όλοι προσπαθούν να πάνε στη δουλειά τους και δίνουν μάχη με το χρονόμετρο, τσουπ, ανάμεσά τους και ένας περιχαρής γεροντάκος ο οποίος βολτάρει με το πάσο του και μάλιστα βρίζει τους νέους «που οδηγούν σαν τρελοί». Απορεί γιατί βιάζονται μια όμορφη ημέρα σαν αυτή, απορεί που δεν καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνο είναι να πηγαίνεις με 70 χιλιόμετρα την ώρα και ταυτόχρονα, για να τους βάλει στον ίσιο δρόμο, προσπαθεί να τους παρεμποδίζει, ώστε να κάνουν το σωστό με το ζόρι. Ο παππούς έχει πέσει για ύπνο από τις 9 και έχει σηκωθεί από τις 5 το πρωί. Έχει ετοιμαστεί και έχει ροκανίσει το χρόνο μέχρι να πάρει το αυτοκίνητο για να πάει να στηθεί σε κάποια ουρά (όποια να ‘ναι, ΙΚΑ, Εθνική Τράπεζα, οποιαδήποτε) ή για να πάει για μπάνιο, πρωί, που δεν έχει κίνηση. Έτσι λοιπόν, όχι μόνο φορτώνει τους δρόμους, αλλά τους επιβαρύνει ακόμα περισσότερο επειδή πάει αργά και δεν έχει αντανακλαστικά. Γι αυτό σας παρακαλώ, όσοι έχετε παππούδες, πείτε τους ότι η καλύτερη ώρα για να βγαίνουν είναι πριν τις 7:30 και μετά τις 9:30.

3 σχόλια:

Hohan είπε...

Πω πω τέλειο! Για άλλη μια φορά έγραψες! Κάθε πρωί το ίδιο πράγμα σκέφτομαι κι εγώ, όταν βλέπω τις γιαγιάδες και τους παππούδες στο δρόμο!

seaman είπε...

;-) Οι παπούδες είναι συμπαθητικοί, αλλά να μην βρεθείς στο δρόμο τους! Βοήθεια!!

Pitbull είπε...

Είναι ορισμένοι μπαρμπάδες, που πραγματικα απορώ πως οδηγούν ακόμα. Και πως τους δίνουν ανανέωση στο δίπλωμα δηλαδή. Είπαμε, να τους λυπόμαστε και να είναι συμπαθείς και να υπάρχει σεβασμός κτλ, αλλά άμα βγαίνει στο δρόμο ο δημόσιος κίνδυνος και πάρει τη ζωή κανενός αθώου, ποιος θα φταίει μετά;

Προσαρμοσμένη αναζήτηση