24/6/09

Η Αποκάλυψη του Stig


Όσοι παρακολουθούν την εκπομπή Τοp Gear που προβάλλεται και στην Ελλάδα, σίγουρα θα έχουν αναρωτηθεί για την ταυτότητα του μυστηριώδους «Stig», του οδηγού που δοκιμάζει τα αυτοκίνητα της εκπομπής και λαμβάνει μέρος σε πολλά από τα εγχειρήματα της παραγωγής. Σύμφωνα με τη Βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο Stig δεν είναι ένας. Είναι οκτώ διαφορετικά πρόσωπα, με ειδικές ικανότητες ο καθένας. Είναι ο 27χρονος Φιλανδός οδηγός της McLaren στη F1 Heikki Kovalainen. Είναι ο 41 ετών Λονδρέζος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του GT Chris Goodwin. Είναι ο Βρετανός Julian Bailey, πρώην οδηγός της Formula 1 στις ομάδες Tyrell και Lotus. Είναι επίσης ο κασκαντέρ Terry Grant και ο συνάδελφος του Russ Swift. Και τέλος είναι ο Σουηδός Dan Lang, πρωταθλητής στα snow mobile. Ωστόσο οι φανατικοί φίλοι της εκπομπής ήταν πάντα πολύ επιφυλακτικοί σχετικά με τις δημοσιεύσεις της εφημερίδας καθώς και με άλλες φήμες που κυκλοφορούσαν κατά κόρον. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πίστευαν ότι όλα ήταν ένα διαφημιστικό τρυκ της παραγωγής. Για το λόγο αυτό, το BBC αποφάσισε να γίνει δημόσια αποκάλυψη της ταυτότητας του Stig στο επεισόδιο της Κυριακής (21 Ιουνίου), το βράδυ κατά τη διάρκεια της εκπομπής που προβλήθηκε στην Βρετανική τηλεόραση. Ο παρουσιαστής Jeremy Clarckson είχε καλεσμένο του τον θρυλικό οδηγό. Ήδη ήταν γνωστό ότι η ταυτότητα του Stig θα αποκαλύπτονταν εκείνη την ημέρα και πολλοί ήταν οι τηλεθεατές που περίμεναν κυριολεκτικά με κομμένη την ανάσα. Όταν έφτασε η μεγάλη ώρα ο Stig έβγαλε αργά το λευκό κράνος που φορούσε και όλοι είδαν ότι πρόκειται για τον ...Michael Schumacher. Ο Michael Schumacher είναι ο δεύτερος που παίρνει το «ρόλο» του Stig, καθώς πρώτος ήταν ο Βρετανός, επίσης οδηγός της Formula 1, Perry McCarthy. Ο Perry McCarthy, ο οποίος ως Stig φορούσε μαύρα, είχε αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα σε αυτοβιογραφία που έγραψε το 2002, οπότε και αντικαταστάθηκε από τον Schumacher, αν τελικά αυτή η αποκάλυψη είναι αληθινή.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτο! Είναι όμως δυνατόν ολόκληρος Σουμάχερ να είναι κάθε εβδομάδα στα γυρίσματα της εκπομπής; Μήπως είναι κι αυτό διαφημιστικό κόλπο??

Bell είπε...

Προσωπικά δεν συμπαθώ καθόλυο τον Κλάρξον ο οποίος είναι και μεγάλος ανθέλληνας. Και μου τη σπάει το βρετανικό φλεγματικό χιούμορ.

driver είπε...

Bell, να είσαι σίγουρος, ούτε αυτός σε συμπαθεί! ;-)

Πάντως επειδή η συγκεκριμένη εκπομπή έχει προκαλέσει σάλο στην Αγγλία και την παρακολουθεί πολύς κόσμος, είναι πολύ πιθανό να είναι κόλπο και να μην είναι στην παραγματικότητα ο Σουμάχερ!

johnny είπε...

Μα τι λέτε ρε παιδιά! Φυσικά και δεν είναι ο Σούμι ο Stig. Ποιος θα το πίστευε αυτό άλλωστε? Αυτή ήταν μια απίστευτα παρατραβηγμένη απάντηση με το κλασικό χιούμορ του Top Gear στις φήμες για την αληθινή ταυτότητα του Stig, που είχαν οργιάσει πριν από 2-3 μήνες. Πάντως αυτός που οδήγησε την FXX ήταν στάνταρ ο Σουμάχερ, γιατί ήταν η δικιά του (έχει την μόνη μαύρη από τις 30 που φτιάχτηκαν).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση