10/9/08

Παιχνίδια με το Τζιπ στην Παραλία


Υπάρχουν ατυχήματα και ατυχήματα. Δυστυχήματα και δυστυχήματα. Για κάθε θύμα ο τρόπος που συνέβη το ατύχημα δεν παίζει ρόλο. Άλλωστε τα περισσότερα ατυχήματα λίγο - πολύ με τον ίδιο τρόπο συμβαίνουν. Όμως αυτό που άκουσα σήμερα ήταν πέρα από τα συνηθισμένα. Ένα νεαρό ζευγάρι ήταν στην παραλία, όταν εισέβαλλε παρέα με τζιπ για να "παίξει" στην άμμο. Ο οδηγός δεν είδε το ζευγάρι και πέρασε πάνω από τη 18χρονη κοπέλα. Ο οδηγός μόλις συνειδητοποίησε τι έκανε, πάτησε γκάζι και έφυγε. Ο φίλος της άτυχης κοπέλας προσπάθησε να τον καταδιώξει αλλά δεν τα κατάφερε. Δυστυχώς δεν συγκράτησε τον αριθμό του οχήματος. Η Τροχαία τώρα ζητάει τη βοήθεια όσων μπορεί να είδαν κάτι που θα βοηθήσει στην υπόθεση. Είναι κρίμα να ξεφύγει ατιμώρητος κάποιος που έχει κάνει τέτοιο έγκλημα. Όσα λεφτά και αν έχει ο μπαμπάς του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας στις μεταφορές, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης, παρέδωσε εννέα φορητές ζυγαριές, στον υφυπουργό Εσωτερικών, με αρμοδιότητα σε θέματα Δημόσιας Τάξης, Παναγιώτη Χηνοφώτη και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Βασίλειο Τσιατούρα στη διάρκεια ειδικής τελετής που έγινε στο υπουργείο Μεταφορών. Οι φορητές αυτές ζυγαριές θα χρησιμοποιούνται από την Τροχαία για τον έλεγχο του υπέρβαρου των φορτηγών αυτοκινήτων.

Η κάθε ζυγαριά μπορεί να δεχθεί φορτίο 18,2 τόνων με ακρίβεια μέτρησης του βάρους ± 0,25% της πλήρους κλίμακας ζύγισης. Είναι κατασκευασμένη από ειδικό κράμα αλουμινίου και μπορεί να υπερφορτωθεί μέχρι 200% της πλήρους κλίμακας ζύγισης. Για τον έλεγχο του βάρους φέρει και δύο κεκλιμένα εξαρτήματα για την εύκολη διέλευση των τροχών του οχήματος πάνω από την πλάκα. Η φορητή ζυγαριά μετρά το βάρος του κάθε τροχού για κάθε άξονα του οχήματος, αποθηκεύει την τιμή μέτρησης και κατόπιν, δι’ αθροίσεως, υπολογίζει το συνολικό βάρος του οχήματος, ανεξάρτητα από τον αριθμό των αξόνων που μπορεί να έχει το όχημα.

Το υπουργείο Μεταφορών προμηθεύτηκε συνολικά 15 τέτοιες φορητές ζυγαριές, το κόστος των οποίων ανέρχεται σε 7.592 ευρώ η κάθε μία και οι υπόλοιπες έξι θα διατεθούν αντίστοιχα στις μονάδες των κινητών ΚΤΕΟ του υπουργείου. Παράλληλα, θα προμηθευτεί άλλες 20 τέτοιες ζυγαριές για να διατεθούν στα Μικτά Κλιμάκια διαφόρων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας.

Τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος για το υπέρβαρο των φορτηγών αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα "τσουχτερά" και αρχίζουν από 30 ευρώ για υπέρβαρο έως 5% και φτάνουν τα 3.000 ευρώ και 4 μήνες αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για υπέρβαρο πάνω από 20%. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης επανέλαβε ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα και των δύο υπουργείων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση