25/9/08

Ζυγαριές



Με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας στις μεταφορές, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης, παρέδωσε εννέα φορητές ζυγαριές, στον υφυπουργό Εσωτερικών, με αρμοδιότητα σε θέματα Δημόσιας Τάξης, Παναγιώτη Χηνοφώτη και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Βασίλειο Τσιατούρα στη διάρκεια ειδικής τελετής που έγινε στο υπουργείο Μεταφορών. Οι φορητές αυτές ζυγαριές θα χρησιμοποιούνται από την Τροχαία για τον έλεγχο του υπέρβαρου των φορτηγών αυτοκινήτων.




Η κάθε ζυγαριά μπορεί να δεχθεί φορτίο 18,2 τόνων με ακρίβεια συν-πλην 0,25%. Είναι κατασκευασμένη από ειδικό κράμα αλουμινίου και μπορεί να υπερφορτωθεί μέχρι 200%. Για τον έλεγχο του βάρους φέρει και δύο κεκλιμένα εξαρτήματα για την εύκολη διέλευση των τροχών του οχήματος πάνω από την πλάκα. Η φορητή ζυγαριά μετρά το βάρος του κάθε τροχού για κάθε άξονα του οχήματος, αποθηκεύει την τιμή μέτρησης και κατόπιν, δι’ αθροίσεως, υπολογίζει το συνολικό βάρος του οχήματος, ανεξάρτητα από τον αριθμό των αξόνων που μπορεί να έχει το όχημα.



Το υπουργείο Μεταφορών προμηθεύτηκε συνολικά 15 τέτοιες φορητές ζυγαριές, το κόστος των οποίων ανέρχεται σε 7.592 ευρώ η κάθε μία και οι υπόλοιπες έξι θα διατεθούν αντίστοιχα στις μονάδες των κινητών ΚΤΕΟ του υπουργείου. Παράλληλα, θα προμηθευτεί άλλες 20 τέτοιες ζυγαριές για να διατεθούν στα Μικτά Κλιμάκια διαφόρων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση