6/3/09

Ο «Κάγκουρας» 4Χ4


O τετρακίνητος κάγκουρας οδηγεί ψηλωμένο τζιπ ή τζιποειδές (γιατί τα τζιπ είναι και ακριβά), σηκωμένο όσο δεν πάει άλλο. Έχει αναπνευστήρα, χωμάτινα λάστιχα με χοντρά τακούνια, προφυλακτήρες με συρματόσχοινο, εργάτη, έξτρα φώτα και PDA navigation για να μη χάνεται στα στενά, αλλά δεν έχει προφυλακτήρες. Βλέπει χώμα όταν κατά τη διάρκεια παρκαρίσματος, κάποιος τροχός πέσει μέσα σε ζαρντινιέρα ή δέντρο στο πεζοδρόμιο. Επιδιώκει να λερώσει το αυτοκίνητό του και μετά αποφεύγει να το πλύνει για εβδομάδες. Συνήθως οι μετατροπές γίνονται αυθαίρετα, ιδιοκατασκευή (και ο Θεός βοηθός), χωρίς να υπολογίζονται οι γωνίες των αξόνων μετάδοσης, το κέντρο βάρους, οι αναρτήσεις, τα φρένα, κτλ. Επίσης τα λάστιχα είναι θηριώδη, αδιαφορώντας στις επιπτώσεις στον κινητήρα και τον εγκέφαλο (όχι του οδηγού που είναι καμένος, αλλά του αυτοκινήτου). Το ζητούμενο είναι να «δείχνει» το αυτοκίνητο και όχι να «είναι». Άλλωστε τέτοιου είδους αυτοκίνητα σπανιότατα βγαίνουν εκτός δρόμου, διότι, κατά κύριο λόγο, δεν αντέχουν στις κακουχίες. Εμφανίζουν ζημιές πολύ συχνά και απαιτούν μία περιουσία σε επισκευές και βενζίνες. Το κακό είναι πως όλοι τα κοροϊδεύουν, εκτός από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους που νομίζουν ότι κοροϊδεύουν τους άλλους. Οι πιο "ψαγμένοι" του είδους φορούν "κομμένο" μπαλάκι του τένις πάνω στον κοτσαδόρο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς! Και συνήθως είναι αυτοί που πάνε και κολλάνε στις παραλίες, στις αμμουδιές, στα χιόνια ή στα βουνά και μετά ζητάνε απεγνωσμένα βοήθεια. Συνήθως για να κάνουνε φιγούρα στη γκόμενα ή στην παρέα, καταλήγουν να γίνονται ρεζίλι!

Ανώνυμος είπε...

Ειναι αστειοι αυτοι που πανε και βουτανε στα λασπονερα και μετα το αφηνουν απλυτο για 1 μηνα για να φαινεται αγριο. Εχω κανει πραγματικη extreme εκδρομη, τελειως εκτος δρομου, απο οργανωμενη επιχειρηση και σας πληροφορω οτι κανενα αυτοκινητο δεν ηταν ετσι. Ηταν απλα LAND ROVER DISCOVERY με λαστιχα εκτος δρομου και τιποτε αλλο. Και ποταμια περασαμε, και πλαγιες κατεβηκαμε και πετρες ανεβηκαμε. Ουτε καραγκιοζιλίκια, ουτε υπερηκωμενα αυτοκινητα, ουτε τιποτα. Αυτα ειναι για φιγουρα και μονο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση