4/3/09

Ο «Κάγκουρας»

Κάγκουρας στην καθομιλουμένη είναι αυτός ο οδηγός που έχει παρέμβει –κυρίως- αισθητικά στο αυτοκίνητό του, με όχι και τόσο αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.

Ξεχωρίζει από τα αυτοκόλλητα μετατροπών και προσθέτων, πολλές φορές χωρίς τις αντίστοιχες εργασίες, εξάτμιση σαν μπουρί σόμπας και οπωσδήποτε το γνωστό αυτοκόλλητο στην τάπα της βενζίνης. Έντονη χρήση φώτων με προβολείς ομίχλης μέρα-νύχτα, πιτσιλιστήρια μπλε, δίχρωμους προφυλακτήρες κτλ.


Επίσης, τα «φτιαγμένα» αυτοκίνητα πρέπει να διαθέτουν την απαραίτητη αεροτομή που σου δίνει την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο θα πετάξει. Και φυσικά το ηχοσύστημα ισχύος 300 MW, που όταν περνάει έξω από καφετέρια παίζει στη διαπασών, για να ακούσουν και να γυρίσουν όλοι το κεφάλι.

Πιο προχωρημένη αισθητική παρέμβαση περιλαμβάνει εκτεταμένη χρήση νίκελ, σε ζάντες, πλαίσια φαναριών, τσιμούχες παραθύρων και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς. Στο εσωτερικό μπορεί να δει κανείς τα οργανάκια στη κολώνα, κρεμασμένα στον καθρέπτη χαϊμαλιά, κομπολόγια, ζάρια, μαϊμούδες ή λοιπά ζωάκια. Σήμα κατατεθέν πάντως είναι το τεράστιο αυτοκόλλητο-σκορπιός στο πίσω τζάμι και φυσικά τα αυτοκόλλητα Gti, turbo, 16V, Μ3, κτλ.


Αγαπημένο του χόμπι να μαρσάρει στα φανάρια και να τρώει τα λάστιχά του στις εκκινήσεις. Του αρέσουν οι αγώνες Dragster, ενώ δε χάνει τεύχος από νεανικά περιοδικά βελτιώσεων. Αν τα έχει, ξοδεύει σταδιακά δεκάδες χιλιάδες ευρώ στην βελτίωση αυτοκινήτου 20ετίας, νομίζοντας έτσι πως δημιουργεί κάτι συλλεκτικό. Αν δεν τα έχει, δουλεύει αποκλειστικά για αυτό το σκοπό. Σε αυτό συντελεί φυσικά και ο φίλος του ο "βελτιωτής", ο οποίος συνήθως του πουλάει αέρα κοπανιστό και ζει από κάτι τέτοιους αφελείς.

Ο απώτερος σκοπός του είναι μήπως και κάνει καμία γνωριμία με το αντίθετο φύλο, είτε μέσα στην κίνηση, είτε σε κανένα φανάρι ή στους αυτοσχέδιους αγώνες. Συνήθως ακούει ή sexy R&B, ή ερωτολαϊκά στη διαπασών. Δεν ξέρει πολλά από αυτοκίνητα, αλλά έχει ύφος και τουπέ οδηγού αγώνων. Συνήθως, για να αποδείξει ότι είναι γρήγορος, καταλήγει καρφωμένος σε τοίχο και το αμάξι του σε μάντρα, για να αγοραστεί τελικά –ευκαιρία- από άλλον υποψήφιο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς έτσι όπως τα λες! Μπροστά από τις καφετέριες για φιγούρα. Καλά δεν καταλαβαίνουν ότι γίνονται γελοίοι; Πιστεύουν ότι ο κόσμος τους καμαρώνει;

erou είπε...

Ξέχασα να αναφέρω ένα επίσης σημαντικό χαρακτηριστικό: Το βαμένο κόκκινο ταμπουρόφρενο στον πίσω άξονα, για να μοιάζει με τα PORSCHE - Brebo δισκόφρενα με τις τεράστιες δαγκάνες. Τώρα που η PORSCHE σταμάτησε πλέον να βγάζει μοντέλα με κόκκινες δαγκάνες (γιατι το θεωρεί πολύ κραχτό), κάποιοι "ρομαντικοί" επιμένουν να εκφράζουν το δέος και το θαυμασμό τους με αυτό τον τρόπο!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση