13/3/09

Κορνάρισμα

Δεν πάει να είναι πρωί. Δεν πάει να είναι κατοικημένη περιοχή. Δεν πάει να είναι δίπλα σε νοσοκομείο ή σχολείο. Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι προκειμένου να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα στους συνοικιακούς δρόμους, χρησιμοποιούν την κόρνα τους αφειδώς. Διότι γνωρίζουν ότι στους συνοικιακούς δρόμους κινούνται και πεζοί και παιδιά και από τις διασταυρώσεις είναι αναμενόμενο να βγουν αυτοκίνητα απροειδοποίητα. Όμως το να ελαττώσουν ταχύτητα δεν το συζητούν. Πιο εύκολο είναι να κορνάρουν συνεχώς σε κάθε διασταύρωση ώστε να είναι καλυμμένοι, ότι το χρέος τους το έκαναν και προειδοποίησαν. Ώστε και αν ακόμα συμβεί ατύχημα, να έχουν ελαφρυντικό. Δηλαδή, αποποίηση ευθύνης.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι να πούμε κι εμείς που έχουμε μωρά παιδιά και μας ξυπνάνε από τα χαράματα. Έχουμε την ατυχία να μένουμε σε ημικεντρικό δρόμο και η κίνηση ξεκινάει από τις 7:30 το πρωί. Και κάποιοι θεωρούν λογικό ότι επειδή αυτοί έχουν ξυπνήσει, όλοι οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να ξυπνήσουν μαζί τους. Το χειρότερο είναι όταν κορνάρουν σε κάθε φανάρι, με το που θα ανάψει πράσινο. Για φανταστείτε κι εμάς που κάθε 1 λεπτό που ανάβει το φανάρι, κάποιος ηλίθιος θα βρεθεί να πατήσει την κόρνα του.

Ανώνυμος είπε...

Οι κορνες κανονικα θα επρεπε να εχουν απαγορευθεί μέσα στις πόλεις, ή τουλάχιστον η ασκοπη χρήση τους να τιμωρείται. Όποιος κάνει φασαρία από την εξάτμιση ή κορνάρει για ψύλλου πήδημα, προφανώς αδιαφορεί για τους άλλους και άρα δεν είναι άξιος να ζει μέσα μία κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά δεν με βλέπετε που περνάω; Γιατί δεν μου ανοίγετε τον δρόμο; Έλεος, άντε κάντε στην πάντα να περάσω ρε!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση