16/3/09

Ερμηνεία Σημάτων I


STOP (Υποχρεωτική διακοπή πορείας)
Διεθνής ερμηνεία: Φέρτε το αυτοκίνητο σας σε πλήρη στάση προ του σήματος. Ελέγξτε πως δε διέρχεται κανένα άλλο όχημα στον κάθετο δρόμο και συνεχίστε.
Ελληνική ερμηνεία: Ελαττώστε την ταχύτητα σας τόσο ώστε σε περίπτωση που διέρχεται άλλο όχημα στον κάθετο δρόμο να καταφέρετε όπως-όπως να σταματήσετε. Αν είναι πρωί, κορνάρετε έντονα για να ειδοποιήσετε τα άλλα οχήματα πως περνάτε το STOP, αλλιώς αν είναι βράδυ παίξτε με την υψηλή κλίμακα των φώτων σας.

Μονόδρομος
Διεθνής ερμηνεία: Απαγορεύεται η είσοδος για όλα τα οχήματα.
Ελληνική ερμηνεία: Προτείνεται η αποφυγή εισόδου. Εξαιρούνται ντελιβεράδες και κάθε είδους μηχανάκι, καθώς και πολίτες που μένουν κάπου στην απαγορευμένη περιοχή και βαριούνται να στρίψουν στο επόμενο στενό.

Απαγορεύεται η αναστροφή (στροφή κατά 180ο)
Διεθνής ερμηνεία: Απαγορεύεται η επιτόπια στροφή.
Ελληνική ερμηνεία: Αποθαρρύνεται η επιτόπια στροφή. Ελέγχουμε αν υπάρχουν περιπολικά ή άλλα αστυνομικά όργανα στην περιοχή και αν όχι, στρίβουμε.

Κυκλική υποχρεωτική διαδρομή
Διεθνής ερμηνεία: Είσοδος σε πλατεία. Προτεραιότητα έχουν τα οχήματα που κινούνται εντός της πλατείας.
Ελληνική ερμηνεία: Είσοδος σε πλατεία. Προτεραιότητα έχουμε εμείς, είτε κινούμαστε, είτε θέλουμε να εισέλθουμε στην πλατεία.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί όμως μόνο εδώ στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Τις περισσότερες φορές τα σήματα είναι άσχετα και προκαλούν μεγαλύτερο πρόβλημα από ότι λύνουν. Οπότε, δικαίως τα γράφουμε στα παπούτσια μας!

Ανώνυμος είπε...

Αστεία αστεία πάντως, κάπως έτσι γίνονται τα θανατηφόρα...

Ανώνυμος είπε...

prieste Ναι έχεις δίκηο, ΑΛΛΑ αυτός δεν είναι λόγος για να αδιαφορούμε για τα σήματα. Όπως ακριβώς κάνουν άλλωστε και τα ζώα! Σημαίνει κάτι η πινακίδα STOP για μια αγελάδα για παράδειγμα; Για έναν ΑΝΘΡΩΠΟ όμως, κάτι σημαίνει...

Προσαρμοσμένη αναζήτηση