10/3/09

Ο «Κάγκουρας» TIR


Ο δεκαοχτάτροχος κάγκουρας είναι ο εκπρόσωπος του είδους από τη συμπαθή τάξη των νταλικέρηδων. Διακοσμεί τον τράκτορά του με διάφορα λαμπάκια, εμβλήματα που παραπέμπουν σε κτηνώδη δύναμη (Turbo, Intercooler, V12, κτλ.), μπάρες που κάνουν τη νταλίκα να φαίνεται σα να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας και ενίοτε και αερογραφίες που απεικονίζουν συνήθως γκόμενες ή τον Ράμπο. Απαραίτητο κάποιο «κακό» όνομα, όπως snake, cobra, tiger, ή το όνομα του στη μετώπη (π.χ. Κλαμπανάρας – βλ. προηγούμενο post). Απαραίτητη η ένδειξη TIR (διεθνείς μεταφορές), ειδικά αν ΔΕΝ κάνει διεθνείς μεταφορές. Ο τρόπος που κινείται στο δρόμο είναι φυσικά ανάλογος. Μπορεί να μεταφέρει μελιτζάνες ή κοπριά, αλλά τα γκάζια είναι στο πάτωμα και οι ελιγμοί τρομακτικοί. Προφανώς ζηλεύει τη δόξα του κάγκουρα-ραλίστα και προσπαθεί με τον τρόπο του να νιώσει τις ίδιες συγκινήσεις και αυτός με τη νταλίκα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια από όλους τους επαγγελματίες, οι οδηγοί των TIR είναι οι πιο σωστοί. Προφανώς επειδή ταξιδεύουν συχνά εξωτερικό, έχουν αποκτήσει Ευρωπαϊκή συμπεριφορά. Εξαιρέσεις βέβαια πάντα υπάρχουν.

Ανώνυμος είπε...

Άμα οδηγήσεις στην Κορίνθου - Πατρών και μετά στις στροφές προς Ηγουμενίτσα, θα δεις κάθε καρυδιάς καρύδι. Θα δεις και οδηγούς σωστούς επαγγελματίες που σε διευκολύνουν στην προσπέραση, αλλά θα δεις και τους επικίνδυνους (Ο-Χάρος-Βγήκε-Παγανιά) οι οποίοι κατά τη γνώμη μου πολλές φορές είναι οι υπαίτιοι για πολλά τροχαία ατυχήματα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση