1/6/09

Με Νερό


Ο εφευρέτης Stanley Meyer κατάφερε να κατασκευάσει ένα όχημα κανονικών διαστάσεων, το οποίο χρησιμοποιούσε ως καύσιμο το νερό. Αυτό έγινε τη δεκαετία του 80 και ήταν το πρώτο όχημα που το κατάφερνε, παρά τις πολλαπλές προσπάθειες των επιστημόνων μέχρι τότε. Όταν ο Meyer εμφάνισε την εφεύρεσή του στην κοινή γνώμη, συγκέντρωσε τη δημοσιότητα πάνω του, κάτι όχι απαραίτητα καλό. Ο κινητήρας του αυτοκινήτου μετέτρεπε το νερό σε υδρογόνο, το οποίο χρησιμοποιούσε μετά σαν καύσιμο. Ο Meyer είχε περίεργο τέλος: Ήταν μαζί με τον αδελφό του και δύο επενδυτές από το Βέλγιο, προκειμένου να κλείσουν συμφωνία για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος. Όταν κλείστηκε η συμφωνία, για να το γιορτάσουν, αποφάσισαν να πιουν ένα ποτό. Μετά την πρώτη πρόποση, ο Meyer πέθανε επιτόπου και το μόνο που πρόλαβε να πει ήταν «Με δηλητηρίασαν!». Το γεγονός αυτό δεν πήρε την έκταση που θα περίμενε κανείς, παρά μόνο σε θεωρίες συνομωσίας. Και όμως. Η επανάσταση που θα έφερνε, θα άλλαζε κατά πολύ το σύγχρονο κόσμο και θα έθιγε τα συμφέροντα μεγάλων εταιριών ή και κρατών ακόμα. Το 2007 ανακαλύφθηκε ότι το πρωτότυπο αυτοκίνητο είχε φυγαδεύσει ένας φίλος του Meyer στο υπόγειό του.

http://www.waterpoweredcar.com/stanmeyer.html

3 σχόλια:

driver είπε...

Φοβερή ιστορία! ΚΑι από ότι φαίνεται είναι αληθινή, αφού υπάρχει και στο site, αλλά και γενικά αν ψάξει κανεις στο google θα βρει πολλά γύρω από αυτό! Απίστευτο!

erou είπε...

Ναι, κι εγώ δεν τα ήξερα όλα αυτά, αλλά κάπου διάβασα την ιστορία τυχαία και εντυπωσιάστηκα.

Mike είπε...

Και τι έγινε τελικά με το αυτοκίνητο; Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να το πάρει, έστω για να δει πως δουλεύει; Ούτε τώρα με τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Παράξενο μου φαίνεται...

Προσαρμοσμένη αναζήτηση